کاخ سفید سیاست مهاجرتی ترامپ را ارائه داد
اختلاف بر سر سیاست مهاجرتی ترامپ به توافق نزدیک شده. اعطای حق شهروندی به ۱.۸ میلیون مهاجر غیر قانونی در ازای دریافت میلیاردها دلار برای احداث دیوار مرزی.
کاخ سفید سیاست مهاجرتی دونالد ترامپ را که در آن به ۱,۸ میلیون مهاجر غیرقانونی حق شهروندی اعطا میشود و در عوض ۲۵ میلیارد دلار (۲۰,۲ میلیارد یورو) برای ساخت دیوار مرزی در مرز با مکزیک درخواست خواهد شد را ارائه داد.
هفته آینده دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا این برنامه خود را در اختیار نمایندگان کنگره قرار خواهد داد. سپس مهاجرانی که در رسانههای آمریکا آنها را «رؤیاپردازان» میخوانند، در مدت ۱۰ تا ۱۲ سال حق شهروندی دریافت خواهند کرد. این مهاجران کسانی هستند که در کودکی وارد آمریکا شده بودند.
در این برنامه همچنین طرح «گرین کارت لاتاری» متوقف و مهاجرت خانواده ها بهشدت محدود خواهد شد.
یکی از نمایندگان کاخ سفید گفت: « وزارت امنیت داخلی باید ابزارهایی برای متوقف کردن مهاجران غیر قانونی داشته باشد. این توانایی آن را داشت که افرادی که بهطور غیرقانونی به ایالات متحده آمدهاند اخراج شوند و باید مقاماتی داشت که بتوانند برای حفاظت از امنیت ملی تصمیمگیری کنند.»
بر اساس این طرح مهاجران تا ماه مارس طبق قانون «داکا» که توسط حکم باراک اوباما، رئیسجمهوری پیشین آمریکا صادر شده، محافظت میشوند.
حدود ۷۰۰ هزار مهاجر جوان میتوانند از این طریق حق شهروندی در آمریکا را دریافت و بدین ترتیب کار و تحصیل کنند.
ترامپ قصد داشت حکم «داکا» را در ماه سپتامبر لغو کند اما آن را تا ماه مارس تمدید کرد تا کنگره برای لغو آن زمان داشته باشد.
رقم ۱,۸ میلیون مهاجر غیرقانونی شامل جوانان مهاجری نیز میشود که تحت حفاظت قانون «داکا» قرار نداشتند.
دیوان عالی آمریکا ۴ دسامبر ۲۰۱۷ / ۱۳ آذر پس از بررسی سومین نسخه فرمان مهاجرتی ترامپ که صدور ویزا را برای شهروندان ایران، پنج کشور مسلمان، کره شمالی و مقامات ونزوئلایی ممنوع میکند اعلام کرد که دولت اجازه دارد که فرمان را اجرا کند.
آخرین فرمان مهاجرتی ترامپ که سومین نسخه بازبینیشده آن بود اواخر ماه سپتامبر اعلام شد. پیش از تاریخ اجرای آن در ماه اکتبر، شکایتها در دادگاههای بدوی فدرال در ریچموند (ویرجینیا) و سانفرانسیسکو (کالیفرنیا) مطرح شد و قضات این دادگاهها بلافاصله فرمان سوم را به حالت تعلیق در آوردند.
فرمان سوم شامل شهروندان ایران، لیبی، سومالی، سوریه، یمن، چاد و کره شمالی و مقامات سیاسی از کشور ونزوئلا میشود. به موجب این فرمان بیشتر ویزاهای مهاجرتی و غیر مهاجرتی، همچنین برنامه پناهندهپذیری آمریکا از این کشورها متوقف شده است.
بنا به تغییراتی که دولت ترامپ در فرمان سوم ایجاد کرد، ممنوعیت صدور ویزا توسط وزارت امور خارجه ایالات متحده شامل کسانی که به آمریکا «پیوند نزدیک» دارند نخواهد شد. پیوند نزدیک شامل ارتباط خانوادگی درجه اول، زندگی کردن در آمریکا با ویزای قانونی، داشتن ویزای کار و دانشجویی میشود.
رئیس جمهور آمریکا در ماه ژانویه سال گذشته پس از رسیدن به قدرت دستوری را برای جلوگیری از سفر و مهاجرت شهروندان هفت کشور عمدتاً مسلمان برای ۹۰ روز صادر کرده بود که آن فرمان با اعتراضات و چالشهای حقوقی مواجه شد که به مرور با ایجاد تغییراتی به فرمان سوم تبدیل گردید.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.