ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

احمد خاتمی: یک ریال از شهریه طلاب از بودجه کشور نیست

برای ۹۰ درصد از طلبه‌ها کار وجود ندارد و با این‌حال در لایحه بودجه انواع خدمات برای آن‌ها پیش‌بینی شده. خطیب جمعه تهران سوگند می‌خورد که یک عالم دینی زیر خط فقر زندگی می‌کند.

احمد خاتمی، خطیب جمعه این هفته تهران بخشی از سخنانش را به شهریه طلاب حوزه‌های علمیه اختصاص داد و این ادعا را مطرح کرد که بالاترین شهریه یک عالم دینی در ایران زیر خط فقر است.

بیکاری ۹۰ درصد از طلبه‌ها، بودجه میلیاردی دولت برای رفاه آنان (عکس: آرشیو)
بیکاری ۹۰ درصد از طلبه‌ها، بودجه میلیاردی دولت برای رفاه آنان (عکس: آرشیو)

شهریه طلاب و تضعیف روحانیت

احمد خاتمی در خطبه‌های نماز جمعه تهران با اشاره به حمله معترضان به برخی حوزه‌های علمیه از جمله در خرم‌آباد، بحث شهریه طلبه‌ها از محل بودجه دولت را که در شبکه‌های مجازی بحث‌انگیز بود، مطرح کرد:

«این روزها قصه بودجه را درآورده‌اند و در سایت‌ها و فضای مجازی درباره بودجه حوزه‌ها حرف‌هایی می‌زنند. مردم می‌گویم که والله یک ریال از حقوق ماهانه طلاب که به آن "شهریه" می‌گویند، از بودجه کشور نیست. از وجوهات و سهم امام  است که مردم می‌دهند.»

در بودجه سال ۹۷ برای برنامه حمایت از حوزه‌های علمیه و مدارس علوم دینی ۴۲۰ میلیارد تومان، حمایت از آموزش طلاب علوم دینی (برادران) ۳۵۳ میلیاد تومان، حمایت از فعالیت‌های فرهنگی و تبلیغی طلاب علوم دینی(برادران) ۶۶ میلیارد تومان و حمایت از فعالیت‌های پژوهشی طلاب در زمینه علوم دینی ۲۱ میلیارد تومان در نظر گرفته شده. مرکز خدمات حوزه‌های علمیه بودجه ۶۰۰ میلیارد تومانی دارد. علاوه بر این قرار است ۱۸۷ میلیارد تومان صرف «پرداخت مستمری به معمرین، ازکارافتادگان و خانواده مرحومین طلاب و روحانیون» شود و ۳۳۵ میلیارد تومان نیز برای «پرداخت کمک هزینه معیشتی طلاب» در نظر گرفته شده. «ارائه خدمات فرهنگی، رفاهی و ورزشی به طلاب و روحانیون» نیز با بیش از ۲۸ میلیارد تومان از هزینه‌های دیگر دولت است.

دولت برای «کمک به تأمین مسکن طلاب و روحانیون»  ۱۷ میلیارد تومان و برای «کمک به تغذیه طلاب در مدارس شبانه‌روزی» ۸ میلیارد تومان بودجه پیش‌بینی کرده و «حمایت موردی از طلاب و روحانیون نیازمند» نیز در ردیف بودجه تعریف شده. با این حال خطیب جمعه تهران این ادعا را مطرح کرد:

«میانگین شهریه یک طلبه ما بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان است و حتی شهریه‌ای که رهبر انقلاب می‌دهند و بالاترین شهریه است و بالاترین شهریه‌ای که یک عالم ۲۰ سال درس خوانده می‌گیرد، زیر خط فقر است.»

دو سال پیش مرکز خدمات حوزه‌های علميه از بيکاری ۹۰ درصد روحانيون ايران خبر داده بود.

علیرضا اعرافی، امام جمعه قم، جمعه ۶ بهمن در دیدار و گفت‌وگو با وزیر نیرو از قصد حوزه علمیه برای ورود به بخش انرژی و آب «از نظر فلسفی و کلامی» خبر داد. رضا اردکانیان هم از این پیشنهاد استقبال کرده است.

احمد علم‌الهدی امام جمعه مشهد و نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی ۲۹ دی گفته بود اگر درآمد طلبه‌های حوزه‌های علمیه مناسب نباشد بنای روحانیت و حوزه به خطر می‌افتد.

مگسی که روی زخم می‌نشیند

روز گذشته احمد خاتمی، در مقام سخنگوی هیأت رئیسه خبرگان، فضای مجازی را با یک سگ هار مقایسه کرده و گفته بود: اگر رها شود «دوباره گاز می‌گیرد.» احمد جنتی، رئیس خبرگان رهبری نیز گفته بود که سرعت اینترنت باید کاهش پیدا کند و صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه از مقامات امنیتی خواسته بود فعالان مدنی در شبکه‌های مجازی را شناسایی و بازداشت کنند.  در خطبه نماز جمعه این هفته تهران، احمد خاتمی در ادامه این تحولات یک بار دیگر ضرورت سانسور شبکه‌های مجازی را یادآوری کرد:

«دشمن در پی سوءاستفاده از ابزارهای جدید اطلاع‌رسانی به مانند کانال‌های تلگرامی و اینستاگرام است. ما با فضای مجازی مخالف نیستیم بلکه موافق فضای مجازی سالم هستیم، که داخلی باشد و دشمنان دخالتی در آن نداشته باشند.»

وزارت کشور در گزارشی که درباره علل وقوع اعتراضات دی ۹۶ به حسن روحانی ارائه داده اعلام کرده که اعتماد عمومی [به نظام] در ایران کاهش یافته، سازمان‌ها و نهادهای جمهوری اسلامی کارآمدی خود را از دست داده‌اند و اگر تحول عمیقی اتفاق نیفتد، اعتراضات ادامه خواهد یافت. به گفته خطیب جمعه تهران، علی خامنه‌ای در واکنش به بی‌اعتمادی مردم به نظام از تعبیر «مگس‌ها روی زخم می‌نشینند.» استفاده کرده است.

سه‌شنبه گذشته رهبر جمهوری اسلامی با گروهی از مقامات و کارشناسان جلسه‌ای درباره نحوه سانسور شبکه‌های مجازی برگزار کرده بود.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • روزبه

    جمهوری اسلامی زخم خورده نیست غده سرطانیست.

  • talabeh

    اینکه دو سال پیش مرکز خدمات حوزه‌های علمیه از بیکاری ۹۰ درصد روحانیون ایران خبر داده ,میخواستم بدونم اون ۱۰ در صد شون مشغول چه کاری ! بودند ؟

  • کارو

    در دانشگاه شهریه را پرداخت میکنند، اما در حوزه شهریه را می گیرند!! هم اکنون 93 درصد دانشجویان ایران بابت تحصیل شان شهریه می پردازند. بعد از تحصیل هم اگر ژن برتر نباشند بیکار هستند و اگر شانس بیاورند و کاری بخور و نمیر پیدا کنند چند سال اول را باید به درآوردن همان شهریه سپری کنند. اما روحانیت که حتی در مذهبی ترین حکومت جهان هم 90 درصد روحانیان و طلابش به گفتۀ خودشان بیکار هستند همچنان باید به این روند غلط ادامه دهد. اگر طلبه بیکار می ماند بدین معنی است که این شغل به درد جامعه نمی خورد و کارایی ندارد. اما اگر معمار و مهندس و دکتر و وکیل بیکار باشند باید به حال آن جامعه گریست.

  • روزبه

    بابا چی چی بیکارند؟ اینها رو قرار بفرستن مدرسه ها و ادارات برا ی نظارت و خط دادن . والا راست و حسینی من تو عمر م ندیم یک ملا یک کار تولیدی و یدی انجام یده حالا اینها از چه کاری صحبت میکنند برام جالبه. یک راننده آژانس تعریف میکرد هر روز حاج آقا رو ساعت ۱۱ از در خونه ور میداشت میبرد یک شرکت دولتی برا نماز جماعت بعدش میبرد منزل . فکر میکنید هزینه ایاب و ذهاب و "کار" این ملا از کجا تامین میشد؟ از بودجه عمومی اون اداره یا وزارتخانه حتما ایشون جز ابواب جمعی اداره محسوب میشد و حقوق و مزایای دیگه دریافت میکرد. خودتون حساب کنید چند اداره و شرکت و بانک و غیره والذالک هست که زالوها از اون تغذیه میشن.