تیلرسون: با اروپا بر سر تغییر برجام به توافق رسیدهایم
به گفته تیلرسون، کارگروههای تصحیح نواقص برجام دیدارهای خود را آغاز کردهاند تا تعیین کنند چه تغییراتی با چه دامنهای باید در نظر گرفته شود و ایران را تا چهاندازه باید در این فرآیند درگیر کرد.
رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا به یک هفته سفر اروپایی خود در ورشو، پایتخت لهستان پایان داد. بخش اعظم گفتگوهای او در سفر به لندن، پاریس، ورشو و داووس برای گفتوگو درباره آینده توافق هستهای قدرتهای گروه ۱+۵ با ایران بود. تیلرسون در ورشو به خبرنگاران گفت که با بریتانیا، فرانسه و آلمان بر سر تصحیح «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) به توافق دست یافتهاند.
وزیر خارجه آمریکا شنبه ۲۷ ژانویه / هفتم بهمن اعلام کرد که کارگروههای مربوط به تصحیح نواقص برجام دیدارهای خود را آغاز کردهاند. این کارگروهها تعیین خواهند کرد که چه تغییراتی با چه دامنهای باید در مورد توافق هستهای با ایران در نظر گرفته شود و تهران را تا چهاندازه باید در این فرآیند درگیر کرد.
تیلرسون اوایل هفته گذشته از تشکیل این کارگروهها خبر داده بود.
او مدعی شد که حمایت کشورهای اروپایی حاضر در گروه ۱+۵، طرف اصلی توافق هستهای با ایران را برای کارکردن بر توافقی که پاسخگوی نگرانیهای دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا باشد، به دست آورده است. بریتانیا، آلمان و فرانسه اعضای اروپایی گروه ۱+۵ هستند.
ایران هر گونه مذاکره مجدد بر سر برجام را رد کرده است.
ترامپ ۱۲ ژانویه/ ۲۲ دی برای «آخرین بار» تعلیق تحریمهای اقتصادی علیه ایران را تمدید کرد. او گفت که در صورت برآوردهنشدن شرطهایش و تصحیح به گفته او «نقایص فاجعهبار توافق»، به طور یکجانبه از این توافق بیرون خواهد رفت.
این شرطها که بار اصلی برآوردهکردنشان بر دوش متحدان اروپایی آمریکا در توافق هستهای، فرانسه، بریتانیا و آلمان خواهد بود، عبارتند از: دسترسی فوری بازرسان بینالمللی به تمام تأسیسات ایران، از جمله تأسیسات نظامی؛ دائمیکردن محدودیت ایران در غنیسازی اورانیوم؛ و مرتبطکردن برنامههای توسعه موشکهای بالستیک دوربرد به برنامه تسلیحات هستهای به نحوی که هر گونه آزمایش موشکهای بالستیک دوربرد از سوی ایران به بازگرداندن «تحریمهای سخت» علیه این کشور بینجامد.
«برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام)، معاهده حاصل از توافق هستهای ایران با آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین و آلمان، در معرض خطر قرار دارد اما به جز آمریکا، دیگر طرفین آن خواهان حفظش شده اند.
در ادامه افزایش فشارها بر ایران، نمایندگان کشورهای عضو دائم و غیردائم شورای امنیت سازمان ملل برای رایزنی علیه برنامه موشکی تهران دوشنبه نهم بهمن / ۲۹ ژانویه به واشنگتن خواهند رفت.
نظرها
نظری وجود ندارد.