ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

شرکت دی میستورا در کنگره سوچی و تشکیل کمیسیون قانون اساسی سوریه

دو گروه بزرگ از مخالفان حکومت اسد در کنگره سوچی شرکت ندارند، روسیه تلاش می‌کند تا این نشست را مکمل تلاش‌های صلح سازمان ملل نشان دهد در حالی که نبردها در غوطه شرقی ادامه دارد.

«کنگره ملی سوریه» در سوچی روسیه از امروز، دوشنبه ۲۹ ژانویه / ۹ بهمن آغاز می‌شود. نماینده سازمان ملل در امور سوریه با شرکت در «کنگره ملی سوریه» در سوچی ریاست کمیسیونی را برعهده خواهد گرفت که بر روی قانون اساسی سوریه کار خواهد کرد.

«کنگره ملی سوریه» در سوچی به ابتکار روسیه، ترکیه و ایران برگزار می‌شود. ـ عکس از آرشیو

کرملین روز دوشنبه اعلام کرد که استفان دی میستورا، نماینده سازمان ملل در امور سوریه برای شرکت در «کنگره ملی سوریه» به سوچی خواهد آمد.

این کنگره به ابتکار روسیه و ایران، به‌عنوان متحدان رژیم بشار اسد و ترکیه به‌عنوان پشتیبان مخالفان حکومت سوریه امروز (دوشنبه) آغاز و تا فردا سه‌شنبه ۳۰ ژانویه / ۱۰ بهمن ادامه خواهد شد. این سه کشور گفته‌اند که از «تمامی بازیگران اصلی منطقه‌ای و بین‌المللی» دعوت کرده‌‌اند.

استفان دی میستورا درباره حضورش در کنگره سوچی گفت: «من از اعلام مسکو مبنی بر این که به‌عنوان کمک به گفت‌وگوی نمایندگان حکومت سوریه و مخالفانش، نتایج کنگره به مذاکرات صلح ژنو گزارش می‌شود، آگاه شدم.»

خبرگزاری اینترفاکس روسیه گفته است که دی میستورا کمیسیون جدیدی را که در رابطه با قانون اساسی سوریه تشکیل خواهد شد، هدایت خواهد کرد.

«کنگره ملی سوریه» در حالی برگزار می‌شود که اصلی‌ترین گروه اپوزیسیون سوریه موسوم به «کمیته عالی مذاکرات»، وابسته به «ائتلاف ملی سوریه» که در مذاکرات ژنو شرکت دارد، این کنگره را تحریم کرده است.

برخی از پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که «کنگره ملی سوریه» در سوچی تلاش برای اجرای یک راه حل سیاسی سازگار با دستور کار دولت سوریه خواهد بود. نمایندگان «کمیته عالی مذاکرات» اپوزیسیون نیز گفته‌اند که این کنگره در جهت تضعیف مذاکرات صلحی است که توسط سازمان ملل هدایت می‌شود.

با این حال ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، در ماه نوامبر گذشته در کنار همتایان ایرانی و ترکیه‌ای خود گفته بود هدف کنگره سوچی «پیش از هر چیز، توسعه چارچوبی برای ساختار دولت آینده، تصویب قانون اساسی جدید و بر این اساس برگزاری انتخابات تحت نظارت سازمان ملل متحد خواهد بود.»

در این کنگره نمایندگان دولت‌های سوریه، روسیه، ایران و ترکیه نیز حضور خواهند داشت.

خبرگزاری اینترفاکس، گفته است که بشار جعفری، نماینده سوریه در سازمان ملل در کنگره سوچی حضور ندارد و به جای او فاروق عرنوس، مشاور وزیر خارجه سوریه دعوت شده است.

کنفرانس بیش از ۱۶۰۰ نفر از طیف‌ها و گروه‌های سیاسی مختلف و همچنین کشورهای عضو دائم شورای امنیت، مصر، عراق، لبنان، عربستان سعودی، اردن و قزاقستان دعوت کرده است.

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه نیز در این کنگره شرکت دارد. هیئت نمایندگی روسیه پیش از آغاز برگزاری کنگره با هیئت ایران، ترکیه و استفان دی میستورا دیدار می‌کند.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز دوشنبه گفت انتظار نمی‌رود که کنگره سوچی خیلی سریع به پیشرفتی نایل آید اما این کنگره گام مهمی در دستیابی به راه‌حل مسالمت‌آمیز مسئله سوریه خواهد بود.

پسکوف همچنین تأکید کرد که عدم مشارکت برخی از گروه‌های مخالف از اهمیت این کنگره کم نمی‌کند.

«کنگره ملی سوریه» در حالی برگزار می‌شود که از یک طرف، ارتش سوریه همراه با شبه‌نظامیان تحت حمایت ایران و نیز پشتیبانی هوایی روسیه در حال انجام عملیات در غوطه شرقی، در حوالی دمشق و نیز استان ادلب سوریه است، و از سوی دیگر ارتش ترکیه با کمک شورشیانِ «ارتش آزاد سوریه» بیش از یک هفته است که به منطقه عفرین در شمال سوریه حمله کرده‌اند تا کردهای این منطقه را وادار به عقب‌نشینی از مرزهای ترکیه کنند.

کردهای سوریه نیز روز پنج‌شنبه گذشته گفتند که در کنگره سوچی شرکت نخواهند کرد.

الکساندر لاورنتیف، نماینده ولادیمیر پوتین در امور سوریه روز دوشنبه در این‌باره گفت در کنگره سوچی نمایندگانی از سوی کردها شرکت دارند اما دعوت از آن‌ها به‌شکل فردی صورت گرفته است. او همچنین افزود شماری از «کمیته عالی مذاکرات» اپوزیسیون سوریه نیز در این کنگره با تصمیم فردی خود شرکت می‌کنند.

عمر کوش، یکی از کارشناس‌های امور سوریه به الجزیره می‌گوید در حالی‌که بر سر آتش‌بس توافق شده دولت سوریه آن را در غوطه شرقی نقض کرده است. او معتقد است که «کنگره ملی سوریه» در سوچی تلاش برای ایجاد راهی است غیر از آن‌چه سازمان ملل در ژنو به پیش می‌برد. به‌گفته کوش، روسیه اگر می‌خواهد به مذاکرات ژنو کمک کند باید سعی کند نمایندگان دمشق را وادار به مشارکت در مذاکرات ژنو کند.

به‌نظر نمی‌رسد که «کنگره ملی سوریه» در سوچی بدون شرکت بخشی از مخالفان حکومت سوریه بتواند نقشه مشخصی برای حل بحران سوریه ارائه کند.

این کنگره به فاصله دو روز از نهمین دور مذاکرات صلح سوریه تحت نظارت سازمان ملل برگزار می‌شود. این دور از مذاکرات که این بار در وین برگزار شده بود، همچون دوره‌های قبل بدون نتیجه پایان یافت.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.