# اعتراضات - از میان آنها: کارگران راهآهن
این مجموعه دربرگیرنده اخبار اعتراضاتی است که روز چهارشنبه ۱۱ بهمن صورت گرفته یا در این روز منتشر شده و با اخبار جدید بروز میشود.
این مجموعه دربرگیرنده اخبار اعتراضاتی است که روز چهارشنبه ۱۱ بهمن صورت گرفته یا در این روز منتشر شده و با اخبار جدید بروز میشود.
اعتصاب در ماشینسازی تبریز
کارگران کارخانه ماشینسازی تبریز چهارشنبه ۱۱ بهمن در اعتراض به تعویق مزدها و رکود تولید دست از کار کشیدند.
به گزارش «راه دانا» کارگران که در محل کارخانه تجمع کردهاند میگویند دستمزد آنان به موقع پرداخت نمیشود، معمولاً در ۵ قسط به دست کارگران میرسد و علاوه بر این اضافهکاری کارگران هم قطع شده و نبود قطعات مورد نیاز نیز سبب رکود تولید در کارخانه شده است.
تجمع کارکنان کیان تایر مقابل وزارت صنعت و معدن
گروهی از کارگران، سرپرستان و کارشناسان کارخانه کیان تایر چهارشنبه ۱۱ بهمن مقابل وزارت صنعت، معدن و تجارت تجمع کردند. تولید در کارخانه راکد است و هیچ بانکی حاضر به پرداخت وام به کارخانه نیست.
اداره گاز هم به دلیل بدهی کارخانه انشعاب گاز را قطع کرده است. تجهیزات تولید از کار افتاده و ۱۰۰ کارگر که در آستانه بازنشستگی هستند به دلیل عدم پرداخت مابهالتفاوت سهم کارفرما نتوانستهاند از حق بازنشستگی استفاده کنند.
معترضانی که امروز مقابل وزارت صنعت و معدن تجمع کرده بودند گفتهاند گرچه اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری اسلامی دستور پرداخت وامی به مبلغ ۴۴ میلیارد تومان به کارخانه را صادر کرده اما به دلیل بدهی کارخانه به نظام بانکی، بانکها از پرداخت وام به کیان تایر خودداری کردهاند.
ادامه اعتصاب و تجمع کارگران قند ممسنی
کارگران کارخانه قند ممسنی امروز ۱۱ بهمن در اعتراض به بیش از سه سال تعویق مطالبات و رکود تولید در مقابل کارخانه تجمع کردند.
این کارخانه که زمانی ۱۰۰۰ کارگر داشت از سه سال پیش با رکود مواجه شده و بخش زیادی از کارگران آن اخراج شدهاند.
یکی از کارگران قند ممسنی در اعتراض اخیر کارگران این کارخانه گفته است کانون خانواده کارگران در اثر نزدیک به ۴ سال عدم دریافت مزد در حال فروپاشی است.
این کارگر پرسیده است:
«چه کسی باور می کند خیلی از بچههای این کارگران به خاطر نداشتن توان پرداخت شهریه و هزینه سرویس از تحصیل بازماندند و از مدارس طرد شدند. دردمان را باید به کجا بگوییم؟ مگر نه اینکه همه مسئولان مملکت از شخص رهبری تا ریاست جمهوری همه می گویند باید از کار و اشتغال حمایت کنیم این چه طور حمایت از تولید و اشتغال است که چغندر فارس به ۶ استان صادر می شود اما کارخانه قند ممسنی تعطیل است.»
شرکت تراورس دو ماه مزد معوقه کارگران راهآهن را پرداخت
در پی اعتصاب کارگران راهآهن شاغل در شرکت تراورس در شهرهای مختلف ایران، شرکت تراورس بخشی از مطالبات کارگران را پرداخت.
بر اساس خبرهایی که منتشر شده شرکت پیمانکاری تراورس بعد از ظهر سهشنبه ۱۰ بهمن دستمزد آبان و آذر حدود ۷ هزار کارگر را پرداخته است.
کارگران ابنیه فنی خطوط راهآهن گفتهاند هنوز دو ماه مطالبات معوقه دارند و از پرداخت حق بیمه عقبافتاده و عیدی هم هنوز خبری نیست.
یکی از مطالبات اصلی کارگران تراورس که سالهاست با قراردادهای دو ماهه آزمایشی کار میکنند برخورداری از امنیت شغلی است.
هزاران کارگر تراورس در نقاط مختلف ایران طی روزهای گذشته در اعتراض به تعویق ۴ ماه مزد وحق بیمه و عدم امنیت شغلی دست از کار کشیدند و در برخی از مناطق مسیر راهآهن را مسدود کردند.
اخباری مبنی بر ادامه اعتصاب کارگران راهآهن در روز چهارشنبه ۱۱ بهمن نیز منتشر شده است.
حمایت انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه از دختران خیابان انقلاب
انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه در بیانیهای در حمایت از اعتراض زنان به حجاب اجباری خواستار آزادی بدون قید و شرط نرگس حسینی «دومین دختر خیابان انقلاب» شده است.
در بیانیه این انجمن صنفی به تاریخ ۱۰ بهمن ۱۳۹۶ آمده است:
«با شروع اعتراضات خیابانی مردم علیه گرانی، فقر و بیکاری، مطالبات سیاسی و اجتماعی جامعه نیز با جدیت و توان تازهای در کنار مطالبات معیشتی پیش کشیده شدهاند. آزادی بیان و تشکل و تجمع، لغو حجاب اجباری و قوانین تبعیضآمیز علیه زنان، با سر دادن شعار آزادی زندانی سیاسی توسط مردم معترض در خیابان و تبدیل کردن روسری (حجاب اجباری) به پرچم اعتراض به وسیله دختران و زنان عاصی از تبعیض و پوشش اجباری، امروز به مطالبهای سراسری تبدیل شده که با مبارزات پیرامون خواستههای معیشتی تودههای محروم جامعه در هم تنیده و به پیش برده میشود.»
انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه در ادامه نوشته است که حق آزادی پوشش و لغو قانون حجاب اجباری، همواره در پلاتفرم مطالباتی طبقه کارگر طی ۳۹ سال گذشته مطرح شده و مردان و زنان کارگر در کنار سایر مطالباتشان برای این حق نیز مبارزه کردهاند.
این انجمن کارگری با اشاره به کشف حجاب توسط دختر خیابان انقلاب و گسترش این اعتراض به خیابانها و میادین شهر تهران و سایر شهرها آن را نقطه عطفی تعیینکننده در تاریخ مبارزاتی زنان دانسته و در ادامه بیانیهاش نوشته است:
«ظهور دختران و پسران معروف به "خیابان انقلابیها"، بدون شک شامل زنان و مردان کارگر و لایههای پایینی جامعه نیز میگردد. در نتیجه طبقه کارگر ایران که نیمی از آن را زنان تشکیل میدهند، جنبش جاری اعتراض به حجاب اجباری را به خود مرتبط میداند و موظف به پشتیبانی و حمایت قاطعانه از آن میباشد.»
اعتصاب در نیشکر هفتتپه ادامه مییابد
کارگران مجتمع نیشکر هفتتپه که از ساعت ۸ صبح روز چهارشنبه ۱۱ بهمن در اعتراض به پرداخت نشدن ۳ ماه مزد دست به اعتصاب زدهاند در پایان روز اعلام کردند به اعتصاب ادامه خواهند داد.
سندیکای کارگران نیشکر هفتتپه چهارشنبه ۱۱ بهمن اعلام کرده که کارگران بخش کشاورزی دروازه ورود و خروج شمالی کارخانه را بستهاند. علاوه بر کارگران نیشکر هفتتپه رانندگان تراکتورهای استیجاری نیز تراکتورهای خود را مقابل درب ورودی پارک کردند و جلوی ورود و خروج را سد کردند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران درباره زمینههای شکلگیری اعتصاب چهارشنبه ۱۱ بهمن نوشته است در پی اعتراضات پیشین، کارگران در نهایت توانستند مطالبات معوقه بهمن و اسفند را دریافت کنند اما همین مطالبات هم هنوز به ۱۸۰ تن از کارگران پیمانکاری پرداخت نشده است.
یکشنبه گذشته زمزمههایی مبنی بر آغاز مجدد اعتصاب در نیشکر هفتتپه شنیده شد. مدیریت این مجموعه به کارگران معترض وعده پرداخت مزد آبان را داد اما تا بعد از ظهر سهشنبه ۱۰ بهمن تنها ۲۰۰ نفر از حدود ۵ هزار کارگر این مجموعه دستمزد آبان را دریافت کرده بودند.
همسر یکی از کارگران نیشکر هفتتپه خطاب به مدیر عامل شرکت و مسئولان منطقه در یکی از کانالهای شبکه تلگرام نوشته است:
«ما دیگه نمیتونیم این وضع رو تحمل کنیم. شب عید میخواهیم خرید لباس کنیم اما جیب شوهرامون خالیه.»
او سپس مسئولان را به این شکل خطاب قرار داده است:
«آقایون مدیرعامل، فرماندار شوش، رئیس حراست، شرکت رئیس امور مالی
بخدا ما هم پا به پای شوهرامون میآییم و در اعتصاب آنان شرکت میکنیم و تا به حق و حقوقمان نرسیم دست از اعتراض نخواهیم کشید. برای تسویه مطالبات تا آخر این ماه بیشتر فرصت ندارید.»
گزارشهایی مبنی بر حضور سنگین نیروی انتظامی در محل مجتمع نیشکر هفتتپه منتشر شده. در این گزارشها گفته شده که مأموران تلاش کردهاند تراکتورها را از مقابل در ورودی مجتمع بردارند، اما تلاش آنها بینتیجه مانده است.
کارگران اعلام کردهاند فردا، پنجشنبه ۱۲ بهمن هم به اعتصاب خود ادامه خواهند داد.
خبرگزاری کار ایران(ایلنا) چهارشنبه بعد از ظهر نوشت اعتصابکنندگان ۱۰۰ تن از کارگران پیمانی نیشکر هفتتپه هستند که دو ماه مطالبات مزدی سال ۹۴ خود را دریافت نکردهاند. ایلنا به نقل از روابط عمومی نیشکر هفتتپه عدم پرداخت دستمزدها را نتیجه ارائه لیست مخدوش توسط یکی از پیمانکاران اعلام کرد و وعده حل مشکل را داد.
اعتصاب در روغن نباتی جهان زنجان ادامه دارد
اعتصاب کارگران روغن نباتی زنجان که از اوایل بهمن در اعتراض به تعویق مطالبات مزدی و عدم پرداخت حق بیمه از سوی کارفرما اغاز شده ادامه دارد.
تولید در این کارخانه که ۵۰ سال قدمت دارد در اواخر سال ۹۵ متوقف شد. سال ۹۶ حدود ۲۰۰ تن از کارگران اخراج شدند و روند تولید با کارگران باقیمانده از سر گرفته شد.
سومین روز تجمع کارگران شرکت واحد مقابل شهرداری تهران
کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی عضو تعاونی مسکن ۱۱بهمن برای سومین روز مقابل شورای شهر و شهرداری تهران تجمع کردند.
سندیکای کارگران شرکت واحد با اعلام این خبر نوشته است که کارگران عضو پروژه سپیدار ۲ و ۳ تعاونی مسکن هستند و به نیمهکاره ماندن پروژه و تعویق پنج ساله تحویل مسکنشان معترضند.
تجمع مهندسان طلبکار مقابل شورای شهر تهران
جمعی از مهندسان که بابت اجرای پروژههایی برای شهرداری از شهرداری طلبکارند روز چهارشنبه ۱۱ بهمن مقابل شورای شهر تهران تجمع کردند.
تجمع گروهی از کاسبان پلاسکو مقابل شهرداری
جمعی از کاسبان ساختمان پلاسکو که پس از آتشسوزی سال گذشته این ساختمان کسب و کار خود را از دست دادهاند روز چهارشنبه مقابل شهرداری تجمع اعتراضی برپا کردند. آنها شعار میدادند: یا مرگ، یا پلاسکو.
نظرها
نظری وجود ندارد.