اپوزیسیون مصر خواستار تحریم «انتخابات پوچ» شد
دولت عبدالفتاح سیسی همه کاندیداهای جدی انتخابات ریاست جمهوری مصر را دستگیر کرده و یا تحت فشار قرار داده است. تنها یک رقیب باقی مانده که او نیز از طرفداران سیسی است.
اپوزیسیون مصر شرکت در انتخابات ریاست جمهوری مصر را «دیوانگی» خواند. همه کاندیداهای جدی رقیب عبدالفتاح سیسی یا دستگیر شدهاند و یا تحت فشار از کاندیداتوری صرف نظر کردهاند. تنها رقیب سیسی در انتخابات مارس یک نفر از طرفداران اوست.
بهگزارش الجزیره، هشت حزب اپوزیسیون مصر بههمراه ۱۵۰ شخصیت سیاسی مدافع دموکراسی از مردم مصر خواستند تا بهعنوان اعتراض، در انتخابات ریاست جمهوری که قرار است در ماه مارس برگزار شود، شرکت نکنند. آنها دولت عبدالفتاح سیسی را متهم میکنند که در این انتخابات مانع از «هرگونه رقابت عادلانهای» شده است.
عبدالجلیل مصطفی، یکی از شخصیتهای اپوزیسیون در جریان کنفرانس مطبوعاتی در قاهره گفت: «این درست نیست که ما به چیزی که به یک موضوع پوچِ در حد دیوانگی تبدیل شده است، تسلیم شویم.»
حمدین صباحی، از سیاستمداران و روزنامهنگاران چپگرای مصر که تنها رقیب سیسی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۴ بود، کارزار تحریم انتخابات را با شعار «در خانه بمانید» راهاندازی کرده است.
صباحی، احزاب سیاسی را فراخوانده تا در برابر «استبداد وحشیانه قدرت» سیسی متحد شوند.
عبدالفتاح سیسی، ژنرال قدیمی ارتش که با یک کودتا علیه حکومت محمد مرسی، در سال ۲۰۱۳ به قدرت رسید، کاملاً مطمئن است که در انتخابات ریاست جمهوری آینده پیروز خواهد شد.
دور نخست انتخابات ریاست جمهوری مصر قرار است روزهای ۲۶ تا ۲۸ مارس (۶ تا ۸ فروردین ۱۳۹۷) برگزار شود.
چندین کاندیدای بالقوه در این انتخابات یا بازداشت شدند و یا مورد تهدید، ارعاب و خشونت فیزیکی قرار گرفتند و مجبور به صرف نظر کردن از کاندیداتوری خود شدند.
سامی عنان، ژنرال سابق ارتش در نظر داشت تا در مقابل سیسی وارد کارزار انتخاباتی شود اما روز سهشنبه سازمان امنیت مصر او را با سلاح گرم تهدید و سپس بازداشت کرد. فرماندهی کل نیروهای مسلح مصر نیز هفته گذشته او را به دلیل «اقدامات غیرقانونی مربوط به اعلام نامزدیاش برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری» احضار کرده و مورد بازجویی قرار داده بود.
هشام جنینه، مسئول کارزار انتخاباتی سامی عنان، که قرار بود معاون او شود، شنبه گذشته در خیابانی در قاهره مورد حمله قرار گرفت و بهشدت زخمی شد. او سهشنبه هفته گذشته نیز بازداشت شد و مورد بازجویی نظامی قرار گرفت.
پیش از آن، در همین ماه احمد شفیق، نخستوزیر سابق که قصد کاندیداتوری داشت با اعلام اینکه «فرد مناسبی برای اداره کشور نیست» از رقابتها کنار کشید.
نیویورک تایمز بهنقل از یکی از وکلای احمد شفیق نوشته بود که دولت مصر با تهدید او مبنی بر اینکه پرونده فساد مالی علیهاش خواهد گشود، شفیق را تحت فشار قرار داد تا از کاندیداتوری دست بکشد.
احمد قنصوه، یک سرهنگ ارتش در ماه دسامبر ۲۰۱۷ پس از آنکه اعلام کاندیداتوری کرد به شش سال زندان محکوم شد.
کاندیدای طرفدار دولت
تنها رقیب سیسی، موسی مصطفی موسی، یکی از طرفداران دولت است. در حالی که بیم از تحریم گسترده مردم در انتخابات میرفت، او در آخرین لحظات وارد کارزار انتخاباتی شد.
موسی که تنها ۱۵ دقیقه مانده به پایان مهلت ثبتنامِ کاندیداها نامنویسی کرد، تا روز قبل اعلام نکرده بود که قصد شرکت در انتخابات را دارد. او همکاری خود با دولت را رد کرد و گفت: «ما در این رقابت عروسک خیمهشب بازی نیستیم.»
موسی که ۶۶ سال سن دارد بارها از عبدالفتاح سیسی پشتیبانی کرده و سال گذشته نیز کارزاری با عنوان «طرفداران کاندیداتوری رئیسجمهوری سیسی برای دور دوم» راهاندازی کرد.
با کاندیدا شدن موسی مصطفی موسی، مصریها در شبکههای اجتماعی هم او و هم انتخابات ماه مارس را به تمسخر گرفتند.
مصر از زمان کودتا علیه مرسی در سال ۲۰۱۳ با مشکلات متعددی درگیر است. بهرغم حمایتهای گسترده اقتصادی توسط کشورهای منطقه خلیج فارس، شرایط اقتصادی و امنیتی بسیاری از مردم مصر بدتر شده است.
تحت حکومت عبدالفتاح سیسی وضع حقوق بشر بدتر شده است. بهگفته سازمانهای مدافع حقوق بشر از زمانی که سیسی به قدرت رسیده، دستکم ۶۰ هزار نفر زندانی شدهاند. همچنین گزارشهایی درباره ناپدید شدن و سرکوب آزادی مطبوعات در این کشور منتشر شده است.
بیشتر بخوانید:
نظرها
آمیز منتشر
مردم مصر بایست تا یک نسل فقط از السیسی تشکر کنند بخاطر اینکه از بلای خانمانسوز اسلم گرها نجات داد. کاری نظامی های ایران عرضه ندراند یا نمی خواهند انجام دهند! اما ای کاش سیسی دیکتاتوری باجنبه باشد! عجیب است از دیکتاتورها با جنبه توع داشتن. اما السیسی واقعا خدمت بزرگی به مردم مصر کرد انها از یک حکومت جمهور اسلمی سنیگرا محمد مرسی و باندش نجات داد. محمد مرسی در عرض یک سال جنون اسلام گرایی به حد انفجار رسان. مرسی وقتی امد به تهران چنان تو دهنی سنی گرایی به نظام ولایی زد که تمام ... اما مرسی واقعا سنی افراطی بود! اگر مرسی می بود به احتمال قریب به یقین ایران و مصر در جنگ شیعه و سنی بودند!