ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

چاووش‌اوغلو: سخنان مکرون توهین‌آمیز بود

مکرون به ترکیه هشدار داده بود که عملیات عفرین را به تهاجم علیه سوریه تبدیل نکند. وزیر خارجه ترکیه می‌گوید این کشور از «حق مشروع» دفاع از خود استفاده می‌کند و این ربطی به تهاجم اشغالگرانه ندارد.

وزیر خارجه ترکیه در پاسخ به امانوئل مکرون که نسبت به عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه هشدار داده بود واکنش نشان داد و این عملیات را بر اساس قوانین بین‌المللی دانست.

مولود چاووش‌اوغلو، وزیر خارجه ترکیه

به‌گزارش رویترز، مولود چاووش‌اوغلو، وزیر خارجه ترکیه، پنج‌شنبه یکم فوریه / ۱۲ بهمن اعلام کرد که سخنان امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه درباره عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه بار «توهین‌آمیزی» دارد.

مکرون روز گذشته، چهارشنبه ۳۱ ژانویه / ۱۱ بهمن در گفت‌وگو با فیگارو گفته بود که عملیات نظامی ترکیه علیه کردها در منطقه عفرین سوریه نباید به بهانه‌ای برای تهاجم به این کشور تبدیل شود.

او ضمن درخواست از ترکیه برای هماهنگ‌کردن این عملیات با اروپایی‌ها و هم‌پیمانان این کشور، گفت: «اگر مشخص شود که این عملیات وارد مسیری غیر از مبارزه با تهدید تروریستی بالقوه در مرزهای ترکیه شده و به عملیاتی تهاجمی بدل گشته است، در چنین حالتی، به یک مشکل واقعی برای ما تبدیل خواهد شد.»

ترکیه شنبه ۲۰ ژانویه / ۳۰ دی عملیات نظامی «شاخه زیتون» در عفرین سوریه را به‌منظور متلاشی کردن شبه‌نظامیان کُرد «یگان‌های مدافع خلق» آغاز کرد. آنکارا شبه‌نظامیان کرد را «تروریست» می‌نامد در حالی‌که آمریکا از آن‌ها در نبرد با گروه «دولت اسلامی» (داعش) حمایت کرده است.

مولود چاووش‌اوغلو درباره اظهارات مکرون گفت: «ما گفته‌های کشوری مثل فرانسه درباره عملیاتی که براساس قوانین بین‌المللی انجام شده همچون توهین ارزیابی می‌کنیم.»

چاووش‌اوغلو افزود: «ما از حق مشروع دفاع از خود در توافق با تصمیمات شورای امنیت سازمان ملل استفاده می‌کنیم و این به تهاجم ربطی ندارد. نباید ریاکارانه برخورد کرد.»

پیش از این، بن‌علی ییلدریم، نخست‌وزیر ترکیه نیز به سخنان مکرون واکنش نشان داده و گفته بود عملیات نظامی ترکیه در راستای تأمین امنیت مرزهای ترکیه و حفاظت از عرب‌ها، کردها و ترکمن‌ها صورت گرفته است.

فرانسه نیز همچون آمریکا از کردهای «یگان‌های مدافع خلق» در سوریه در مقابله با داعش حمایت کرده است.

این حمایت ترکیه را خشمگین کرده است. ترکیه «یگان‌های مدافع خلق» را گروهی مشابه حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) می‌داند که با آن از سال ۱۹۸۴ در جنگ است و دولت ترکیه فعالیت آن را ممنوع اعلام کرده است. ترکیه، آمریکا و اتحادیه اروپا پ‌ک‌ک را یک «گروه تروریستی» می‌شناسند.

بر اساس آخرین خبرهایی که صبح پنج‌شنبه ارتش ترکیه منتشر کرد، در حملات هوایی این کشور به ۱۹ موضع نظامی پ‌ک‌ک در شمال عراق ۴۹ نفر از شبه‌نظامیان این گروه کشته شدند.

وزیر خارجه ترکیه همچنین خواستار احیای روند صلح ژنو شد و از دولت بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، خواست تا پس از «کنگره گفت‌وگوی ملی سوریه» که روز سه‌شنبه در سوچی روسیه برگزار شد، از سرگیری مذاکره برای یافتن یک راه حل سیاسی را بپذیرد.

نهمین دور مذاکرات صلح سوریه تحت نظارت سازمان ملل که این بار برخلاف دوره‌های قبل نه در ژنو که در وین برگزار شد و همچنین کنگره سوچی، هیچ‌کدام نتیجه‌ای در بر نداشتند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • یک خواننده رادیو زمانه

    دنیا باید بداند که مقام معظم رهبری ترکیه که جناب آقای اردوغان نام دارند خیلی حساس تشریف دارند و هرگونه انتقاد یا صحبت در مورد ترکیه و دولت ایشون اهانت به سیطره امپراتوری شون تلقی میشه لطفا خیلی مراعات کنید . امادرود بر پوتین که دست ترکیه رو در سوریه بند کرد تا انتقام اون هواپیما شو که ترکیه سرنگون کرده بود بگیره ,حالا جناب اردوغان با چه رویی و چگونه میخواد خودشو از این منجلاب بیرون بکشه الله اعلم

  • محسن مدنى

    اردوغان بايد به روانپزشك برود لشكر كشى وتجاوز علنى به كشورى ديگر انهم به بهانه هاى واهى فقط از مجنونى مثل اردوغان ساخته است در چند سال اول رونقى به اوضاع تركيه دارد ولى چند سال اخير ايشان هم در جايگاه خدايي نشسته وكارش فقط شده بزن وببند وبكش اين جناب عقل كل عوض اينكه بعد از اين همه سال مشكلات خود را با كردها تركيه در داخل وبر اساس عدالت ومنطق حل كندفكر ميكند همه چيز بايد با قانون جنگل حل شود . اين همه ظلم واينهمه خونريزى بيدليل فقط ادعاى كردها را در مورد خودمختارى ويا استقلال توجيه ميكند . بالاخره هر ملتى حق حيات وحق حاكم بودند واداره امور خود را دارد

  • کارو

    ای اردوغان؛ از دست خلق کورد عصبانی باش، و در عصبانیت خودت بمیر.

  • زئوپلتیک حماقت !

    من منکر اشتباهات کردهای سوریه نمی شومف آنها سیاست موازنه مثبت به خوبی دنبال نکردند و با سیگنال های بد سماتیک نسبت به پ پ ک و اوحلان موجب تحریک ترکیه شدند و قضیه جیثیتی کردند با وجودی واقعا دموکرات تر زا برازنی ها بودند، آنها می وانستند قالب فدرل شمال سوریه بهرت دنبال کنند و رئاست این منطقه فدرالی به یک آسوری یا عرب بدهند و نشان دعند قصد تمام خواهی ندارند در عمل و اینگونه نگرانی در ترکیه برطرف می کردند یا لاقل ادوغان در وضعیت حیثیتی نمی گذاشند! چون اردوغان الان در بربر پان ترکها و افارطی های ترکیه بایست اثبات کند از تمامیت ارضی ترکیه باید دفاع کند! مشکل اصلی کردها در غرب آ سیا، همان مشکل پان گرایی است که عموم اقلیتهای قومی و مذهبی دچارش هستند!، توهم ساختن کشور یکپارچه از چهار کشور! کاری بس دشو ار و مخاطره امیز است . آن هم دولتهای دیکتاتور ی و تا بن داندن مسلحی مثل ترکیه و ایران و حتی عراق و سوریه. در این وانفسا ، گروه اوجلان ایده کنفدرالیسم داده، با کمی اصلاح می توان ترجمان دیگری از این ایده داد، که همان شبیه ایجاد اتحادیه اروپا است د ر غرب آسیا . یعنی مناطق اتنیک قومی و مذهبی ... اقلیت مثل مناطق قومی ایران یا عراق و ترکیه و سوریه و افغانستان و پاکستان و اذربایجان و ... در یک سیستم فدرالی باشند و بعد این کشورها مثل اتحادیه اروپا مرزها کمرنگ کنند د ر نتیجه عملا اقوام دو وس یمرزها بهیوند برقرا کرده و حس جدایی و ستم ملی زا بین میرود.

  • زئوپلتیک حماقت !

    اما از دید ژئوپلتیک (سیاسی-سوق الجیشی)، اقدام ارتش و دولت ترکیه حماقت محض است. به چند دلیل: 1- موجب شدند جبهه مبارزه با دیکتاتوری اسد و نیروهای ارتجاعی اسلام شیعی لایی تقویت شود و نیورهای کردی و سنی و معرضان مخالف حکومت اسد ضعیف شوند از جمله نیروهای فدرال دموکراتیک شمال سوریه. 2- موجب شد قوای اسد و متحدانش مناطق بیشتری از ادلب و نقاط دیگر را تصرف کنند. 3- شانس ایده ای که در کامنت قبلی گفتم کم شود و مردم اقلیتهای قومیو مذهبی بیشتر بیشتر رادیکال تر بوشند و متوجه شوند شانسی باری فدرال دموکراسی نیست و خطر رفتن برای تجزیه طلبی قوی تر شود! چون الان احساس می کنند اصلا حکومت های مرکزی در تهران و انکار و بغداد و دمشق حاضر به فدرال دموکراسی نیستند! قرار باشد باز دوباره دیکتاتور ی اقلیت اسد برتمام سوریه تسلط یابد و حکومت دیکتاتوری او القیت علوی و شیعیان سمپاتش ادامه یابد، پس این هفت سال جنگ و مبارزه بیهوده بود!