ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

نگرانی فزاینده مقامات ایران از کاهش منابع آب آشامیدنی

از ۱۲۴۰ شهر ایران، ۶۰۰ شهر با بحران آب آشامیدنی مواجه‌اند. همزمان روند کاهش بارش ادامه دارد و تا کنون تنها ۴۱ درصد از سدهای ایران آبگیری شده است.

رییس سازمان مدیریت بحران جدیدترین مسئولی است که خطر «جنگ آب» و «تخلیه فلات مرکزی» ایران را گوشزد کرده. او همچنین نسبت به مهاجرت‌های اقلیمی به سمت دریاها ازجمله حاشیه خلیج فارس، دریاهای خزر و عمان هشدار داده است.

پیش‌بینی می‌شود ایران جزو ۳۳ کشوری خواهد بود که تا سال ۲۰۴۰ در وضعیت شدید کم آبی قرار می‌گیرد.

اسماعیل نجار، معاون وزیر کشور به خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گفته «وضعیت کم آبی و بالاخص کمبود آب شرب یک واقعیتی است که به سمت بحران پیش می‌رود. اگر آب شرب نداشته باشیم، مشکلاتی همچون جنگ آب و از این قبیل مسائل پیش خواهد آمد.»

او حفر چاه‌های بسیار عمیق، پروژه‌های انتقال آب و بارور کردن، بالابردن بازده کشاورزی، تصفیه پساب‌های صنعتی و باراندن ابرها را از جمله راه‌حل‌های دولت برای عبور از این بحران‌های دانست.

به گفته این مقام مسئول بارندگی‌های اخیر تا حدی اوضاع را بهبود بخشیده است.

با این حال هفته گذشته نگرانی از تأمین آب آشامیدنی در ایران سبب شد تا سازمان مدیریت بحران با حضور شماری از کارشناسان و مسئولان دولتی تشکیل جلسه دهد.

بحران آب آشامیدنی در نیمی از شهرهای ایران

دیماه امسال مسعود احمدی، مدیرکل دفتر هماهنگی خدمات شهری سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور اعلام کرده بود که از مجموع ۱۲۴۰ شهر کشور، ۶۰۰ شهر با بحران آب آشامیدنی مواجه هستند.

امروز نیز منوچهر نوذری‌پور، قائم مقام شرکت آب و فاضلاب استان تهران هشدار داده که در سال آتی مشترکان تهرانی باید مصرف خود را تا ۱۵ درصد کاهش دهند.

اواخر دیماه امسال عیسی فرهادی، فرماندار تهران اعلام کرد که اگر کاهش بارندگی به همین شکل ادامه یابد، ۵۲ درصد از اهالی تهران از آب آشامیدنی محروم می‌مانند: «آب ۵۲ درصد شامل ۱۷ میلیون نفر جمعیت شهر تهران و البرز از سدها تامین می‌شود. در ۴۷ سال گذشته کمترین میزان آب را در تهران داشته‌ایم. اگر بارندگی‌ها همین‌طور ادامه پیدا کند ۵۲ درصد جمعیت تهران و البرز فاقد آب شرب خواهند بود.»

قائم مقام شرکت آب و فاضلاب استان تهران اما با رد این ادعای فرماندار گفته «هیچ برنامه‌ای برای جیره‌بندی آب نداریم، چرا که اجرای این برنامه عوارض‌هایی دارد، به طوری که نوبت‌بندی آب در سال ۸۰ کاهش مصرف را در پی نداشت و مشکلاتی برای شبکه آب ایجاد کرد».

در حال حاضر تنها ۴۱ درصد از سدهای ایران آبگیری شده است. علاوه بر این، حجم آب سدهای این کشور در مقایسه با سال گذشته ۱۴ درصد کاهش یافته است.

میزان بارندگی در سال ۹۶ به کمترین حد خود در ۵۰ سال اخیر رسیده، خشکسالی درازمدت در ۹۰ درصد مساحت ایران استمرار یافته و تأمین آب شرب و کشاورزی در سال ۹۷ با تردیدهایی جدی مواجه شده است.

پیش‌بینی می‌شود ایران جزو ۳۳ کشوری خواهد بود که تا سال ۲۰۴۰ در وضعیت شدید کم آبی قرار می‌گیرد.

بحران آب در ایران

    این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

    آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

    .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

    توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

    نظر بدهید

    در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

    نظرها

    نظری وجود ندارد.