ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

#اعتراضات - از میان آن‌ها: کارگران هپکو اراک

این مجموعه دربرگیرنده اخبار اعتراضاتی است که روز دوشنبه ۱۶ بهمن صورت گرفته یا در این روز منتشر شده و با اخبار جدید بروز می‌شود.

این مجموعه دربرگیرنده اخبار اعتراضاتی است که روز دوشنبه ۱۶ بهمن صورت گرفته یا در این روز منتشر شده و با اخبار جدید بروز می‌شود.

اعتصاب کارگران ماشین سازی اراک- ۱۶ بهمن

دوباره کارگران هپکو: راهپیمایی در شهر و تجمع در میدان مرکزی شهر اراک

کارگران کارخانه هپکو دوشنبه ۱۶ بهمن در اعتراض به تعویق 8 ماه دستمزد در اراک راهپیمایی کردند. آن‌ها سپس در میدان مرکزی شهر(میدان شهدا) زنجیره انسانی تشکیل دادند.

کارگران هپکو هنوز بخشی از مطالبات سال ۹۵ خود را دریافت نکرده‌اند و سال ۹۶ نیز سه ماه و نیم دستمزد نگرفته‌اند. گرچه بطور مداوم گزارش هایی از برگزاری جلسات در سطح استان برای بررسی وضعیت کارخانه هپکو برگزار شده اما در عمل تولید کارخانه تقریباً متوقف است و کارگران بدون دستمزد در بلاتکلیفی به سر می‌برند.

فیلم‌هایی از راهپیمایی و تجمع کارگران منتشر شده است. کارگران حین راهپیمایی شعار می‌دادند:

  • عزا عزاست امروز، روز عزاست امروز، زندگی کارگر روی هواست امروز
  • زیر بار ستم نمی‌کنیم زندگی، جان فدا می‌کنم در ره آزادگی، وای از این وضع، واه از این وضع



کارگران کارخانه هپکو در سال‌های اخیر بارها در شهر اراک راهپیمایی کرده و در مرکز شهر تجمع کرده‌اند. امروز آن‌ها علاوه بر شعارهای قبلی شعار جدیدی سر دادند و شعار می‌دادند:

  • درود بر ستمگر، مرگ بر کارگر



یکی از کارگران هپکو در جریان راهپیمایی ۱۶ بهمن به «اراک امروز» گفته است:

«در این چند سالی که شرکت هپکو با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم می‌کند بسیاری از کارگران شرکت به دلیل اینکه حقوقشان را به درستی دریافت نکرده‌اند علاوه بر مسائل مالی با مشکلات فرهنگی و اجتماعی زیادی نیز روبه رو شده‌اند. ما کارگران هپکو هم خانه و زندگی داریم تا کی و چقدر باید صورت خودمان را باسیلی سرخ نگه داریم و خجالت زن و فرزندان و فامیل را بکشیم.»

کارگر دیگری گفته مسئولان ابتکاری برای راه‌انداختن تولید کارخانه انجام نداده اند. این وعده نیز که قرار بود هپکو با تولید ماشین برای شهرداری راه بیفتد در حد حرف باقی مانده و عملی نشده است.

کارگر دیگری با انتقاد از وعده‌های بدون پشتوانه‌ای که مسئولان از طریق رسانه‌ها به کارگران هپکو می‌دهند انتقاد گفته است ضعف مدیریت یکی از عوامل بحران در این کارخانه است:

«مدیری که این عرضه و توانایی را ندارد که تولید و سفارش این شرکت را تأمین کند چه مدیریتی دارد و مدیران قبلی که این اوضاع را به وجود آورده‌اند که حسابشان جداست. ما کار و تولید می‌خواهیم. اگر امروز در شرکت کار و تولید داشتیم مگر دیوانه بودیم که بخواهیم به خیابان بیاییم؟»

اسدالله احمدپور، مدیرعامل پیشین هپکو از راهپیمایی امروز کارگران اظهار بی‌خبری کرده و گفته است: «مشکلات هپکو از این پس به استان مربوط است و شخص استاندار می بایست پاسخگو باشد.»

قرار است مجمع عمومی هپکو ۲۳ بهمن به طور فوق العاده تشکیل برای بررسی وضعیت شرکت و انتخاب اعضای هیئت مدیره تشکیل جلسه دهد.

اعتصاب کارگران ماشین سازی اراک- ۱۶ بهمن

اعتصاب در کارخانه ماشین‌سازی اراک

اخباری از تجمع اعتراضی و اعتصاب کارگران ماشین سازی اراک در فضای مجازی منتشر شده است. خبرگزاری کار ایران (ایلنا) دوشنبه ۱۶ بهمن به ذکر این مساله که کارگران این کارخانه مطالبات معوقه دارند بسنده کرده. اما عکس‌های منتشر شده نشان می‌دهد که کارگران دست از کار کشیده‌اند و در سالن تجمع کرده‌اند. به نوشته اتحادیه ازاد کارگران ایران حدود ۱۰۰۰ نفر پرسنل این کارخانه ۷ ماه است حقوق نگرفته‌اند.

کارخانه ماشین سازی اراک یکی از واحدهای بحران زده استان مرکزی است و در لیست وضعیت قرمز قرار دارد.

اعتصاب کارگران نیشکر هفت‌تپه ۶ روزه شد، بازنشستگان به کارگران اعتصابی پیوستند

علی‌رغم این که گارد ویژه و نیروی انتظامی روز یکشنبه ۱۵ بهمن به کارگران اعتصابی نیشکر هفت‌تپه حمله کردند و ۴۰ تن از کارگران برای ساعاتی دستگیر شدند، اعتصاب دوشنبه ۱۶ بهمن ادامه یافت. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران امروز کارگران بخش‌های کشاورزی و کارخانه، تجهیزات، مهندسی و بازرگانی دست به اعتصاب زده و در محوطه کارخانه تجمع کردند.

یک شهروند شوش در اشاره به حمله روز یکشنبه گارد ویژه و سرکوب و دستگیری کارگران با اشاره به مصادف بودن زمان حمله به کارگران با مراسم تدفین شیخ حسن آل کثیر از چهره‌های شناخته شده  شهر شوش، با انتقاد از سکوت خبری رسانه‌های محلی در برابر سرکوب کارگران نیشکر هفت‌تپه گفته است:

«سوالم این است که مگر رسالت رسانه‌ها اطلاع‌رسانی نیست؟ مگر شما نباید صدای مردم باشید؟ شما که خود را از مردم و برای مردم می‌دانید چرا دیروز فقط سکوت کردید؟ و امروز هم تنها به نقل از خبرگزاری ایلنا مطلب زدید. سوال بعدی من این است که یک فرد که متصدی کارخانه بخش خصوصی است چگونه می‌تواند تمام ارگان‌ها را با هم متحد کرده و نقشه شوم خود را به پیش ببرد؟ آیا متصدیان کنونی کارخانه‌های منطقه از ارگان‌های دیگرند که در قالب افراد حقیقی بخش خصوصی وارد شده‌اند؟»

امروز بازنشستگان نیشکر هفت‌تپه نیز به کارگران اعتصابی پیوستند.

تجمع بازنشستگان صنعت فولاد با شعار: صنعتگران دیروز، آوارگان امروز

بازنشستگان صنعت فولاد اهواز  دوشنبه ۱۶ بهمن برای چندمین بار تجمع اعتراضی برگزار کردند. آن‌ها مقابل استانداری خوزستان در اهواز تجمع کردند و نوشته‌هایی حاوی این متن در دست داشتند: صنعتگران دیروز، آوارگان امروز.

بازنشستگان فولاد اهواز در گزارشی از تجمع امروز نوشته‌اند که طوماری دربرگیرنده مطالباتشان از جمله مطالبات معوقه از سال ۹۱، همسانسازی حقوق بازنشستگان و کارکنان بنابه آئین نامه استخدامی فولاد ( تبصره ۵ ازماده ۱۰۹ )، تامین درمان با کیفیت و بازگرداندن امکانات رفاهی سلب شده از آنان که به امضای حاضران در تجمع رسیده بود را به استاندار خوزستان تحویل داده‌اند.

استاندار وعده پیگیری مطالبات بازنشستگان فولاد را داده است. معترضان توافق کرده‌اند تا برآوردن مطالباتشان صبح دوشنبه هر هفته مقابل استانداری تجمع کنند.

تجمع بازنشستگان البرز مرکزی در میدان شهر زیرآب

جمعی از بازنشستگان البرز مرکزی دوشنبه ۱۶ بهمن با خواست افزایش مستمری و درمان و تسریع در پرداخت حقوق و عیدی پایان سال در میدان شهر زیرآب واقع در سوادکوه استان مازندران تجمع کردند.

تجمع کارگران رنگین‌نخ سمنان مقابل استانداری

ده‌ها تن از کارگران کارخانه رنگین‌نخ سمنان دوشنبه ۱۶ بهمن در اعتراض به مطالبات معوقه خود مقابل استانداری سمنان تجمع کردند. کارخانه از کار بازایستاده و بدلیل بدهی به ارگان‌های مختلف پلمب شده است. کارگران که هر یک چند میلیون طلب وصول نشده دارند بلاتکلیف به حال خود رها شده‌اند.

خبرگزاری کار ایران(ایلنا) به نقل از اسماعیل غنیان مدیرکل اداره تعاون کار ورفاه اجتماعی استان سمنان نوشته است که اداره کار بارها برای رسیدگی به مشکل کارگران رنگین‌نخ جلسه تشکیل داده است.

اعتصاب و تجمع خیابانی کارگران چوکا

کارگران کارخانه صنايع چوب وكاغذ ايران (چوکا) دوشنبه ۱۶ بهمن در اعتراض به ۳ ماه تعویق مزد دست از کار کشیدند. عکس‌های منتشر شده از کارگران نشان می‌دهد که آن‌ها در حالی که متن‌هایی حاوی مطالباتشان را در دست داشتند در جاده مقابل کارخانه تجمع کرده بودند.

کارخانه چوکا در کيلومتر سي و چهار جاده بندر انزلي واقع شده است.

پنجمین روز تجمع رانندگان شرکت واحد عضو پروژه مسکن سپیدار

رانندگان شرکت واحد عضو پروژه نیمه ساخته ورها شده سپیدار دو وسه روز پانزدهم بهمن  برای پنجمین روز مقابل شهرداری تجمع کردند.

در چارچوب پروژه‌های مسکن سپیدار ۲ و ۳ قرار بود در زمین‌های فردیس استان البرز ۲۷۰ واحد مسکونی برای کارکنان شرکت واحد تهران که عضو این پروژه‌ها هستند ساخته و سال ۹۱ به آن‌ها تحویل داده شود.

۵ سال از موعد تحویل این پروژه به اعضای آن که تمام هزینه‌های آنرا پرداخته‌اند می‌گذرد اما پروژه نیمه کاره رها شده است.

تجمعع کارگران شهرداری بروجرد در اعتراض به مطالبات معوقه

کارگران شهرداری بروجرد امروز مجددا در اعتراض به تعویق چند ماه دستمزد خود مقابل شهرداری تجمع کردند.

همزمان با این تجمع، تجمع دیگری از سوی «مالباختگان زمین‌های تاکسی» مقابل شهرداری برگزار شد.

تجمع کارکنان شرکت بلند پایه مقابل مترو نوبنیاد

جمعی از کارکنان مترو نوبنیاد تهران روز دوشنبه ۱۶ بهمن در اعتراض به مطالبات معوقه خود دست از کار کشیدند. بر پارچه نوشته‌هایی که آنان به همراه داشتند نوشته شده بود: ما پرسنل و پیمانکاران ایستگاه نوبنیاد (شرکت بلندپایه) ۸ ماه در سال ۹۶ حقوق نگرفته‌ایم.

تجمع اعتراضی اصناف دهدشت مقابل اتاق اصناف کهگیلویه

جمعی از اصناف دهدشت دوشنبه ۱۶ بهمن در اعتراض به گشایش دومین شعبه فروشگاه زنجیره‌ای افق کوروش در دهدشت مقابل اتاق اصناف کهکیلویه تجمع کردند. آن‌ها گفته‌اند گشایش دومین شعبه این فروشگاه در دهدشت در شرایطی که اصناف این شهر در اثر رکود به مرز ورشکستگی رسیده‌اند کسب و کار را برای آن‌ها دشوارتر خواهد کرد.

یکی از معترضان گفته است: «الان سه ماه است که کرایه مغازه‌ام را نداده‌ام، بهای برق و آب و تلفن مغازه‌ام را نتوانستم پرداخت کنم، اگر شعبه دوم افتتاح شود و قانون کاری نکند خودمان وارد میدان خواهیم شد چون جانمان به لب رسیده و زیر فشار هستیم.»

در سه سال اخیر بسیاری از کسبه این شهر ورشکسته شده و به شهرهای اطراف مهاجرت کرده‌اند. معترضان بیم دارند که گشایش شعبه دوم فروشگاه لفق کوروش در شهر به ورشکستگی لااقل ۱۰۰ واحد صنفی و از دست رفتن منبع درآمد حدود ۵۰۰ نفر شود.

یکی از کسبه دهدشت به نمایندگی از معترضین گفته است خواست آنان لغو مجوز فروشگاه است.

تجمع مقابل استانداری فارس در اعتراض به عدم واگذاری خانه دولتی

یکشنبه ۱۵ بهمن ۹۶ جمعی از کارکنان وزارت دارایی و اقتصاد که عضو تعاونی مسکن این وزارتخانه هستند در اعتراض به تاخیر ۱۲ ساله در تحویل مسکن، و نداشتن سرپناه مقابل استانداری فارس در شیراز تجمع کردند.

تجمع جرثقیل داران بیرجند مقابل استانداری خراسان جنوبی

صاحبان جرثقیل‌ها در بیرجند یک ماه است قادر به دریافت سهمیه سوخت خود نشده‌اند. آنان که عضو اتحادیه لودردار و کمپرسی شهر بیرجند هستند و برخی از سال ۶۱ مجوز فعالیت دارند موظف شده‌اند طبق مصوبه جدید شهرداری با پرداخت مبلغی در سامانه جدید سهرداری ثبت نام کنند و در غیر اینصورت سهمیه سوختشان به مرور کمتر خواهد شد.

مالکان چرثقیل ها طبق مصوبه جدید شهرداری دوشنبه مقابل استانداری خراسان جنوبی اجتماع کرده و خواستار حل مشکل از سوی استانداری شدند.

در خبر مربوط به این تجمع اعتراضی آمده است که جرثقیل‌داران ماه گذشته تنها ۳۰۰ لیتر سوخت دریافت کرده‌اند.

آنان با حضور در استانداری از مسئولان خواستند با استفاده از اختیارات استانی، این مشکل را برطرف کنند.

کارگران کارخانه کیان کرد ۲۳ روز اعتصاب را پشت سرگذاشتند

کارگران کارخانه کیان کرد روز یکشنبه ۱۵ بهمن در بیست و سومین روز اعتصاب خود را در اعتراض به تعویق ۶ ماه دستمزد و ۳ سال عیدی برگزار کردند. طی اعتصاب یک ماه از دستمزد معوقه کارگران پرداخت شده اما کارگران اعلام کرده‌اند تا پرداخت کامل مطالبات به تجمع خود ادامه خواهند داد.

تجمع اعتراضی کارگران طرح سد سیازاخ دیواندره  مقابل استانداری کردستان

کارگران طرح انتقال آب سد سیازاخ دیواندره روزیکشنبه پانزدهم بهمن ماه، دراعتراض به تعویق ۱۰ ماه دستمزد خود  مقابل استانداری کردستان تجمع کردند.

کارگران که تعداد آن‌ها ۶۰ تن اعلام شده است موفق شدند در نهایت قراردادی کتبی با شرکت آب منطقه‌اب به امضا برسانند که طبق آن مطالباتشان تا پایان بهمن پرداخت شود.

کارفرمای طرح انتقال آب سد سیازاخ دیواندره   شرکت آب منطقه‌ای کردستان است و کارگران از طریق شرکت پیمانکاری کران دریا در این پروژه به کار اشتغال دارند.

بیانیه مشترک ۳ تشکل صنفی درباره حداقل دستمزد

همزمان با برگزاری جلسات شورای عالی کار برای تعیین حداقل دستمزد سال ۹۷، سندیکای کارگران اتوبوسرانی تهران و حومه، سندیکای کارگران کشت و صنعت نیشکر هفت تپه و گروه اتحاد بازنشستگان بیانیه مشترکی درباره میزان حداقل دستمزد به نحوی که بتواند در سال ۹۷ هزینه های یک خانواده را پوشش دهد منتشر کردند.

در بیانیه پس از تشریح وضعیت زندگی کارگران و اقشار محروم آمده است:

«در بحث حداقل دستمزد کارگران و سطح عمومی مزدها در ایران، با واقعیت های انکار ناپذیری روبرو هستیم که بر زندگی تمامی حقوق بگیران حاکم است و به روشنی تمام خود را نشان می دهد؛ برخی از آنها چنین اند:

١- طبق سند بررسی هزینۀ خانوار بانک مرکزی برای سال ١٣٩٥، متوسط هزینه ی یک خانوار شهری با میانگین ۳/۳۳ (سه و سی و سه صدم) نفر معادل ٣ میلیون و ٢٧٥ هزار تومان در ماه اعلام گردید. این مبلغ برای خانوار شهری ٤ نفره به بیش از ٣میلیون و ٩٠٠ هزار تومان در ماه می رسد. به منظور برآورد مزد و حقوق لازم برای تأمین زندگی یک خانوار شهری ٤ نفره در سال ١٣٩٧، باید تورم سال های ١٣٩٦ و ١٣٩٧ را هم در محاسبه بگنجانیم. در این صورت حداقل دستمزد لازم برای تأمین زندگی یک خانوار ٤ نفره در سال ١٣٩٧ به ٥ میلیون تومان در ماه بالغ می گردد. اقتصاد ایران به رغم تمام نابسامانی ها و کاستی هایش توان پرداخت چنین مزدی را دارد و توجیهات مقامات دولتی در رابطه با عدم توان پرداخت این مبلغ فریبکاری ای بیش نیست.

٢- بانک مرکزی و مرکز آمار هر سال تورم را کمتر از تورم واقعی اعلام می کنند. حتی اگر از سال ١٣٥٨ تاکنون مزدها به تناسب تورمی که بانک مرکزی اعلام می کند افزایش یافته بودند باز هم دستمزد حداقلی که به این ترتیب برای سال ١٣٩٧ ممکن است تعیین گردد از خط فقر مطلق در این سال که ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان می باشد؛ پایین تر خواهد بود.

٣- حداقل دستمزد، و به طور کلی سطح مزدها در ایران، یکی از پائین ترین ها در جهان است و این در حالی است که قیمت بسیاری از اقلام کالاهای مصرفی و خدمات - حتا دولتی- با قیمت های جهانی برابری می کند.

با توجه به همه  آنچه گفته شد از نظر امضا کنندگان این بیانیه، حداقل دستمزد سال ١٣٩٧ نمی تواند از ٥ میلیون تومان در ماه کمتر باشد.»

امضا کنندگان بیانیه در انتها از کارگران، معلمان، پرستاران و دیگر کارکنان بیمارستان ها و درمانگاه ها، کارمندان مؤسسات خصوصی و دولتی و بازنشستگان سراسر کشور دعوت کرده‌اند تا «خواست حداقل دستمزد ٥ میلیون تومان را با همۀ کارگران و مزدبگیران به پیش ببرند و بحق بودن، ضرورت و امکان آن را توضیح دهند.»

    این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

    آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

    .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

    توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

    نظر بدهید

    در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

    نظرها

    نظری وجود ندارد.