فرانسه خواستار توقف حملات هوایی حکومت اسد به مواضع شورشیان شد
در حالیکه حملات هوایی یک هفته اخیر رژیم سوریه به غوطه شرقی ۲۲۹ کشته داشته، فرانسه ضمن ابراز نگرانی خود گفته است حمله شیمیایی احتمالی دمشق به این منطقه در حال بررسی است.
حملات هوایی رژیم بشار اسد در یک هفته اخیر در غوطه شرقی و ادلب خونبارترین هفته از سال ۲۰۱۵ تاکنون را در سوریه رقم زد. فرانسه خواهان پایان این حملات شد و مکرون نگرانی خود نسبت به استفاده احتمالی رژیم اسد از گاز کلر را به پوتین ابراز کرد.
فلورانس پارلی، وزیر دفاع فرانسه روز جمعه ۹ فوریه / ۲۰ بهمن در گفتوگو با رادیو «فرانس اینتر» گفت: «ما بسیار نگران هستیم. حملات هوایی باید پایان یابند. غیرنظامیان در ادلب و شرق دمشق هدف این حملات قرار دارند. این نبردها بههیچ وجه قابل قبول نیست.»
فلورانس پارلی همچنین افزود فرانسه نشانههایی از استفاده از گاز سمی کلر در برخی از مناطق سوریه در دست دارد، اما هنوز این موضوع قطعی و تأیید نشده است و پاریس در کنار دیگر کشورها در حال بررسی این موضوع است.
این در حالی است که ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه چهارشنبه گذشته گفته بود همه چیز نشان از آن دارد که مقامهای سوریه در حال حاضر در حملات خود از گاز کلر استفاده کردهاند.
امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه در ماه مه ۲۰۱۷ اعلام کرده بود که استفاده از سلاح شیمیایی خط قرمز فرانسه است و چنین اقدامی تلافی خواهد شد.
رژیم اسد با فرصت بهدست آمده از این مرحله از جنگِ سوریه، در روزهای اخیر به دو منطقه غوطه شرقی، در نزدیکی دمشق و استان ادلب، واقع در شمال غرب کشور حملات مداومی انجام داده است. گفته میشود که رژیم سوریه در این حملات از گاز کلر نیز استفاده کرده است. آمریکا بر این نظر است که از آغاز سال جاری میلادی دمشق دستکم شش حمله شیمیایی با گاز کلر در مناطق تحت کنترل مخالفان رژیم سوریه انجام داده است.
ترکیه نیز از سوی دیگر برای عقب راندن نیروهای کرد از مرزهای خود به شمال غرب سوریه و منطقه عفرین حمله کرده است.
اقدامات دیپلماتیک نیز نتوانستهاند به این جنگ که به هشتمین سال خود نزدیک میشود، پایان دهند.
سازمان ملل روز سهشنبه گذشته خواستار دستکم یک ماه آتشبس برای رسیدگی به وضعیت انسانی و ارسال کمکهای غذایی و دارویی شد اما طرح این پیشنهاد در جلسه شورای امنیت رأی نیاورد و روسیه، متحد اصلی رژیم اسد با آن مخالفت کرد. روسیه، روز گذشته (پنجشنبه) اعلام کرد که اجرای یک آتشبس غیرواقعی خواهد بود. آمریکا و فرانسه از حامیان برقراری آتشبس در سوریه بودند.
در همین حال خبرگزاری فرانسه بهنقل از بیانیه کاخ الیزه گزارش داده است که امانوئل مکرون جمعه ۹ فوریه/ ۲۰ بهمن در تماس تلفنی با ولادیمیر پوتین، همتای روس خود، ضمن ابراز نگرانی از احتمال حمله شیمیایی رژیم سوریه، از او خواسته است که «هر کاری انجام دهد تا رژیم سوریه به تخریب غیرقابل تحمل وضعیت انسانی پایان دهد.»
بر اساس این بیانیه، مکرون که در ارتباط با سفر ماه مه خود به مسکو با پوتین تلفنی حرف میزد به او گفته است نشانههای استفاده دمشق از گاز کلر علیه مردم کشورش در دست بررسی است.
مکرون همچنین بر عزم فرانسه برای مبارزه با مصونیت در استفاده از سلاحهای شیمیایی تأکید کرده است.
سازمان دیدهبان حقوق بشر سوریه گفته است که حملات هوایی طی چهار روز گذشته، بزرگترین تلفات در طی یک هفته در غوطه شرقی از سال ۲۰۱۵ تاکنون را در برداشته و ۲۲۹ نفر در این مدت بر اثر این حملات کشته شدهاند.
امدادگران سازمان ملل سهشنبه ۶ فوریه تقاضا کرده بودند که برای کمکرسانی به استان ادلب، غوطه شرقی، عفرین و رقه آتشبسی یک ماهه در سوریه برقرار شود. کویت و سوئد برای تصمیمگیری درباره این موضوع درخواست تشکیل جلسه شورای امنیت سازمان ملل را داده بودند. این جلسه که از حمایت آمریکا و فرانسه برخوردار بود شامگاه گذشته تشکیل شد، اما با درخواست امدادگران برای برقراری آتشبس در سوریه موافقت نشد.
بیشتر بخوانید:
نظرها
محسن
شما به عربستان برا کشتن یمنی ها و به ترکیه برا کشتن کردها اسلحه نفروش بعد در این باره صحبت می کنیم
نازلی
غلط کرد