ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سخنگوی شورای نگهبان: روحانی از مدار انقلاب خارج نشود

رئیس جمهور اسلامی خواهان تسهیل انتخابات و برگزاری همه‌پرسی برای حل اختلافات جناحی شده. کدخدایی می‌گوید آنها که یکی به نعل، یکی به میخ می‌زنند، عاقبت خوشی در انتظارشان نیست.

حسن روحانی در سخنانی که در ۲۲ بهمن به مناسبت سالگرد انقلاب ایراد کرده بود دو پیشنهاد مطرح کرده بود: تسهیل برگزاری انتخابات در جمهوری اسلامی و برگزاری همه‌پرسی برای حل اختلافات بین جناح‌های سیاسی. عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان به کنایه به روحانی می‌گوید که گاهی به نعل و گاهی به میخ می‌زند و اظهار امیدواری می‌کند که او با تفسیر به رأی قانون اساسی از مدار انقلاب خارج نشود: آنان که به قانون اساسی اعتقاد و التزام ندارند، انقلابی نیستند و نمی‌توانند در پست‌های سیاسی قرار گیرند.

عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان

حسن روحانی در سخنانی در مراسم حکومتی ۲۲ بهمن از شورای نگهبان خواسته بود برگزاری انتخابات در جمهوری اسلامی را ساده‌تر کند.

عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان در متنی که در کانال تلگرامی‌اش منتشر کرده، می‌گوید هنگامی که روحانی این سخنان را ایراد می‌کرد عده‌ای به دلیل تأیید صلاحیت برخی کاندیداها، شورای نگهبان را سرزنش کرده بودند. کدخدایی می‌پرسد دو سال مانده به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری بعدی، طرح موضوع انتخابات چه ضرورتی دارد؟

روحانی در سخنرانی ۲۲ بهمن با استناد به اصل ۵۹ قانون اساسی پیشنهاد داده بود که برای حل اختلاف بین جناح‌های سیاسی در ایران یک همه‌‌پرسی برگزار شود. روحانی گفته بود:

«اصل ۵۹ قانون اساسی می‌گوید در برخی موارد قانونگذاری و اعمال قوه مقننه در مسایل مهم اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی، مراجعه به آراء مستقیم مردم است. اگر در دو مسأله اختلاف نظر داریم، دعوا و شعار ندارد، صندوق آراء را بیاوریم و طبق اصل ۵۹ قانون اساسی هر چه مردم گفتند، به آن عمل کنیم.»

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ می‌گوید که رئیس جمهوری اسلامی اصل ۵۹ قانون اساسی را که مربوط به قوه مقننه است با اصل دیگری از قانون اساسی اشتباه گرفته. او می‌گوید پرسش از رئیس جمهور اسلامی بر اساس قانون اساسی از حقوق مجلس است، اما مجلس تاکنون به خاطر کمبودها و ناکارآمدی‌ها از استیضاح رئیس جمهور غافل مانده است.

کدخدایی، بدون آنکه به اصل ولایت فقیه (اصل ۵۷) اشاره کند، می‌گوید قانون اساسی جمهوری اسلامی یک مجموعه یکپارچه است. به همین جهت بی‌اعتقادی به بخشی از آن «افراد را از مدار انقلاب» خارج می‌کند:

«آنهایی که پیاده شدند به دلیل آن بود که قانون اساسی را تفسیر به رأی نموده و اعلام می‌کردند برخی از اصول آن را قبول ندارند. آنان که به قانون اساسی اعتقاد و التزام ندارند، انقلابی نیستند و نمی‌توانند در پست‌های سیاسی قرار گیرند. جمله‌ای منسوب به انیشتین است که می‌گوید: آنان که گاهی به نعل می‌زنند و گاهی هم  به میخ، عاقبت چکش واقعیت روی انگشتانشان می‌خورد.»

گروهی از فعالان سیاسی و مدنی ایران همزمان با سالگرد انقلاب بهمن ۵۷ اعلام کرده‌اند که به نظر آنان نظام جمهوری اسلامی ایران بعد از چهار دهه که از تأسیس آن می‌گذرد اصلاح‌ناپذیر است.  فعالان سیاسی و مدنی با انتشار بیانیه‌ای خواهان برگزاری رفراندم برای تعیین نوع حکومت آینده ایران و تغییر مسالمت‌آمیز حکومت به دموکراسى سکولار پارلمانى شده‌ بودند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • طاهر

    پرسش از رئيس جمهور حق مجلس است، ونياز به يادآوري كدخدايي ندارد ، ولي اگر ما در سال 57 دقانئن اساسي گذشتگان را رد كرديم واين حق نسل آنزمان بود وبراساس آن انقلاب شكل گرفت چرا حلا همه پرسي نسل حاضر خارج شدن از مدار انقلاب است؟ پاسخ اين است كه آن موقع بايد مردم نظر ميدادند وحالا قانوني كه فقط نهاد حكومت را دور ميزند وحمايت ميكند و سر وته اش به ولايت فقيه متصل است.

  • مدار تحجر بی انقلابی !

    این مدار کاملا گرد حول تحجر، اسمش انقلاب نیست. شماها هیچ دردی اساسی از این مردم برنداشتید و بر دردش افزودید! درست است مقدرای کارهای عمرانی کردید برای استثمار و بهر ه کشی و درامد زایی و قبالس کلس عواملتان رانت خرودند، بله 90 % شهر و روستاهای ایران راه و برق و گاز و آب دارند و صدها سد ساختید ، اما کو کاهش فاصله طبقاتی؟ کو افزایش درامد سرانه؟ کو رفاه عامه؟ کو زندگی شرافتمندانه و آبرومندانه اکثریت مردم؟! اینها را هر استعمار گر هم بر مستعمره اش انجام میدهد! هنوز شما به رکورد راه آهن سازی استعمار انگلیس در هند نرسیدید!

  • خزانه‌

    عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: اراده‌ای در مجلس اجازه نمی دهد 102 هزار میلیارد تومان درآمد هدفمندسازی یارانه ها به خزانه‌ کشور واریز شود. حمیدرضا حاجی‌بابایی نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با فارس، با انتقاد از نحوه بررسی تبصره 14 بودجه 97 درباره هدفمندسازی یارانه ها گفت: متاسفانه اراده‌ای در مجلس وجود دارد که اجازه نمی دهد 102 هزار میلیارد تومان درآمد ناشی از هدفمندسازی یارانه ها به خزانه‌داری کل کشور واریز شود و این سوال برای ما هست که آیا این درآمد به خزانه واریز می شود یا نه؟ وی افزود: همین اراده، روز گذشته و در نشست علنی نوبت عصر در تخلفی صریح نسبت به آئین‌نامه داخلی مجلس، تبصره 14 را بدون رای گیری مجلس به کمیسیون تلفیق بودجه بازگرداندند تا تغییراتی در آن صورت گیرد.

  • خزانه‌

    حاجی بابایی بیان داشت: مطابق اصل 53 قانون اساسی، تمام درآمدهای دولت باید به خزانه داری کل کشور واریز شده و با تخصیص سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، توسط خزانه پرداخت شود. وی ادامه داد: تا امروز این پول به حساب خزانه داری واریز نمی‌شد، بلکه در چهار شرکت دولتی چون پالایش و پخش فرآورده های نفتی، شرکت ملی گاز و شرکت های آب و برق، یک حساب افتتاح شده است و این درآمد به آنجا واریز و از آن برداشت می‌شود؛ از همین روست که دولت در موعد مقرر برای پرداخت یارانه نقدی به مشکل برمی‌خورد و می‌گوید که شب پرداخت یارانه، شب عزای ماست. نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به پیشنهاد خود در بررسی تبصره 14 بودجه سال 97 گفت: در پیشنهاد ما دولت مکلف شده بود که کل دریافتی های حاصل از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها را مطابق جدول ضمیمه وصول و به حساب درآمد خاص نزد خزانه‌داری کل کشور واریز کند. وی اضافه کرد: علاوه بر حدود 99 هزار میلیارد تومان که جمع کل دریافتی های ناشی از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها در این جدول است، حدود سه هزار و 500 میلیارد تومان نیز به عنوان درآمد خالص گاز صادراتی در نظر گرفته شده که در ردیف های دیگر آمده است.

  • خزانه‌

    حاجی بابایی گفت: با احتساب این 2 رقم، جمع کل درآمد ناشی از هدفمندسازی یارانه ها 102 هزار میلیارد تومان خواهد شد که بر اساس قانون باید به خزانه‌داری کل کشور واریز و با مجوز خزانه، برداشت شود. وی افزود: واریز نشدن این درآمد به حساب خزانه، منجر به مفاسدی از قبیل حقوق‌ها و پاداش‌های نجومی خواهد شد که به معنای عدم شفافیت در بودجه است. عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در پایان با انتقاد از فراهم نشدن فرصت برای ارائه پیشنهادها و تذکرات نمایندگان در جریان بررسی تبصره 14 به بهانه‌های مختلف گفت: ما می‌خواهیم پاسخ دهند که براساس کدام ماده از آئین‌نامه مجلس، تبصره مربوط به هدفمندی یارانه ها بدون طرح در صحن و بدون آن که رای نمایندگان اخذ شود به کمیسیون تلفیق بودجه بازگشته است.

  • reza

    هردمبیل ترین حکمت و حسینقلی خانی یعنی خلافت شیعه...از حاج مش قاسم سلیمانی همان بنّایی که یکشبه شد ژنرال سپاه بگیر تا برسی به برادران لاریجانی و رمال و روضه خوان و مداح بکار مملکت داری دخالت میکنند ؛ من هوادار روحانی نیستم ولی مانده حیران که چرا روحانی متوجه نمیشه در ایران ريیس جمهور در قاموس دیکتاتوری اسلامی تشریفاتی ست مقامی ست تشریفاتی و فاقد استقلال و قدرت... رییس جمهور برابر ست با همان کشک.

  • shahab

    درحکومت ولایت فقیه که اساسش بر"فقه"و"قرائت فقیهانه ی"،"فقیهان سنتی"،بنیان نهاده شده است،ومردم ایران متأسفانه درسالهای آغازین انقلاب،مبتلابه احساسات دینی شده بودندوبدون تحلیل وتفسیرودقت وتعمیق درقوانینی که براساس نگاه"فقیهانه"مصوب واعلام شده بود،به این قوانین وحکومت رأی آری دادند،اکنون خطاست که بپندارنداین حکومت بااین بینش واعتقادات"فقهی"،بخواهدقانونمندعمل کندوبرای رأی ونظرمردم،اعتباروارزشی قائل باشد. این حکومت حتی اقوال واقرارونوشته های مصوب خودراهم درعمل قبول ندارند،تاچه رسدبه قبول نظرمردم! پیشنهاداین است که اصل۵۹قانون اساسی که یک اصل زائدی است ودرعرصه عمل،به کارنمی آید،حذف گردد! البته درعمل همه قانون اساسی که حتی این قانون،دارای ایرادهای اساسی نیزهست،بهتراست لغووابطال گرددچراکه همانطورکه ذکرشداین حاکمان کوچکترین توجهی به قانون نداشته وندارندوچندین سال است،گذشته ازاینکه منویات"ولی فقیه"حکم قانون راداردوحتی مافوق قانون است،امااکنون تصمیم گیرا وتصمیم سازان وامرکنندگان درطی این چندسال اخیر،إقایان نمایندگان ولی فقیه وائمه جمعه سراسرکشورهستند.نه مردم ونه حتی دولتی که کمی باحاکمیت نامهربان است ونه چیزی بنام قانون اساسی،هیچیک درعمل کاربردوکارآیی نداشته وندارند. این آقای علم الهدی است که بایدحکم کندکه کنسرت موسیقی سنتی درخراسان اجرانشود؛این احمدخاتمی است که بایدحکم اعدام سران فتنه۸۸رادرچندنوبت،صادرنمایدو...