ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

استاندار سیستان و بلوچستان: مشکل داریم - خامنه‌ای: من که کننده‌ این کارها نیستم

این نخستین بار نیست که مسئولان سیستان و بلوچستان از مشکلات متعدد این استان می‌گویند اما رهبر جمهوری اسلامی می‌گوید برای استان کارهای زیادی شده و مسئول حل مشکلات هم دولت است.

استاندار سیستان و بلوچستان چند مشکل اصلی این استان را در دیدار با رهبر جمهوری اسلامی مطرح کرد. علی خامنه‌ای در پاسخ گفت برای استان سیستان و بلوچستان کارهای زیادی انجام شده و دولت هم باید پاسخگوی مشکلات باشد.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در دیدار با برخی از مسئولان استان سیستان و بلوچستان ـ سه‌شنبه ۲۴ بهمن

سه‌شنبه ۲۴ بهمن، در دیدار «اعضای ستاد برگزاری کنگره‌ ملی شهدای استان سیستان و بلوچستان» با علی خامنه‌ای، دانیال محبی، استاندار این استان از سه مشکل اصلی سیستان و بلوچستان صحبت کرد: «مشکل کم‌آبی که می‌توان آن را با برداشت از صندوق توسعه ملّی و استفاده از آب‌شیرین‌کن حل کرد؛ احداث راه‌آهن چابهار ـ مشهد؛ و توسعه‌ اماکن آموزش و پرورش.»

خامنه‌ای در پاسخ به این سخنان گفت: «من که کننده‌ این کارها نیستم، کننده‌ این کارها مسئولین دولتی‌اند؛ چه خط ‌آهن‌، چه آب‌‌شیرین‌کن‌، چه خیلی چیزهای دیگر؛ بروید دنبال کنید، بروید در دولت از مسئولین بالادستِ خودتان به‌طورجدّی بخواهید که دنبال کنند؛ آنها هم راه‌هایش را بلدند؛ اگر راهی واقعاً داشته باشد -که دارد- راهش را بلدند.»

او پیش از بیان این جملات گفته بود این استان «خیلی برای بنده جذاب است» و «کارهای زیادی هم برای سیستان و بلوچستان انجام گرفته است.»

شه‌بخش گرگیج، نماینده سیستان و بلوچستان در شورای عالی استان‌ها در دی‌ماه سال جاری نرخ بی‌سوادی جمعیت شهری این استان را ۳۸ درصد و جمعیت روستایی را ۴۰ درصد اعلام کرد.

او همچنین وضعیت بیکاری و معیشت در سیستان و بلوچستان را وخیم دانست.

مرکز آمار ایران نرخ بیکاری رسمی سیستان و بلوچستان در پایان شش ماه نخست امسال را ۱۱.۳ درصد اعلام کرده است.

همچنین ۴۱ درصد جمعیت ساکن در سیستان و بلوچستان «حاشیه‌نشین» هستند. جمعیت ساکن در مناطق حاشیه‌ای شهرهای این استان ۴۴۱ هزار و ۵۶۵ نفر است. در زاهدان، مرکز این استان ۴۴ درصد جمعیت حاشیه‌نشین است.

نرخ حاشیه‌نشینی در سیستان و بلوچستان حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد بیشتر از میانگین نرخ حاشیه‌نشیی در ایران است.

در استان سیستان و بلوچستان، بیش از نیمی از جمعیت ساکن روستا است و نزدیک به ۹۵ درصد روستاهای این استان فاقد آب آشامیدنی سالم هستند.

دولت حسن روحانی در سال ۱۳۹۲ اعلام کرد که ۵۰۰ میلیون دلار اعتبار از محل صندوق توسعه ملی به رفع بحران کم‌آبی استان سیستان و بلوچستان اختصاص می‌دهد. اما بر اساس گفته‌های استاندار سیستان و بلوچستان ظاهراً دولت تا کنون به این وعده عمل نکرده است.

عملیات احداث قطعه اول خط آهن چابهار - زاهدان - مشهد از چابهار به زاهدان در آذرماه سال ۱۳۸۹ آغاز شد اما هنوز به انجام نرسیده است. این پروژه ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار در سال ۹۴ داشته و بیش از ۱۷ پیمانکار و مؤسسه در حال فعالیت هستند.

حسین‌علی شهریاری نماینده زاهدان در مجلس شورای اسلامی گفته است که هنوز اعتبارات تأمین نشده، «چون قرار بوده از فاینانس نفت استفاده شود».

شهریاری گفته بود: «انشاءالله تا زمان ظهور امام زمان این پروژه تمام می‌شود.»

بر پایه آمارهای رسمی نهادهای دولتی استان سیستان و بلوچستان به لحاظ شاخص‌های اقتصادی و اجتماعی «توسعه‌نیافته‌ترین» استان ایران به شمار می‌رود.

پیش از این مولوی عبدالحمید اسماعیل‌زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان نیز بارها از تبعیضات علیه حقوق اهل سنت در سیستان و بلوچستان انتقاد کرده بود. او از رهبر جمهوری اسلامی خواسته بود اجازه ندهد افرادی «تحت هر عنوانی» از اقامه نماز عید فطر در شهرهای بزرگ که اهل سنت در اقلیت هستند، جلوگیری کنند.

با این حال و به‌رغم چنین وضعیتی در سیستان و بلوچستان، رهبر جمهوری اسلامی در دیدار روز سه‌شنبه خود از «جفا» به مردم این استان «چه زمان قاجاریه، چه زمان پهلوی» سخن گفته و افزوده است که به مردم این استان «بی‌اعتنایی» شده است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • بردیا

    آقای خامنه ای! آیا زمانی که حسن نصرالله و اسماعیل هنیه شرفیاب می شدند، باز شما آنها را به دولت حواله می دادید برای دادن دلار از جیب مردم؟ آیا زمانی که دلارهای نفتی به حساب آقازاده ها در کشورهای مختلف واریز می شد، از کانال دولت دستور صادر می شد؟ آیا زمانی که برای حفظ بشار الاسد پول فرستاده می شد از کانال بودجه استفاده می کردید، و آیا آماری مستند از دلارهای صرف شده در اختیار دولت و مجلس هست؟ حال که نوبت به مردم ایران رسید شما مسئول نیستید؟ و دولت مسئول است؟ شما به ما مردم ایران هرگز جوابگو نبودید، آیا به خدا جوابی دارید که بدهید؟ ببخشید، فراموش کردم که شما اصلا به خدا اعتقادی ندارید!

  • کارگر

    "من که کننده‌ این کارها نیستم" ایشان فقط اهل کشیدن آن تریاکهای ناب سناتوری دبش, و انباشت بیلیون, بیلیون دلاری ثروت از نهادهای زیر دستش می باشد. که میگن مبلغی ناچیز حدود ۹۵ بیلیون دلار است. تبدیل کنید به دلاری ۵۰۰۰ تومان. چیزی میشود معادل ۴۷۵,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان. ماشالله, هزار ماشالله! چهار صد و هفتاد و پنج تریلیون تومان. اینجاست که مخ آدم واقعا سوت میکشه. مقایسه شود با میانگین درآمد روزانه کودکان متکدی در تهران, ۵۰ تا ۷۰ هزار تومان. خون باید گریست!

  • یک ایرانی از کی یف

    برای ساختن لبنان و سوریه و نجف و کربلا و شاخ آفریقا و قطب شمال و جنوب و کره مریخ پول و هزینه و ادم و ماشین و هزار جور امکانات دارید بعد برای سیستان و اهواز و شمال و جنوب کشور کننده این کار نیستید؟ دزد و دیکتاتور کاملا برازنده قد و اندازه شماست اقای خامنه ای...