«درآمد دولت از هدفمندی یارانهها ۱۰۲ هزار میلیارد تومان است»
در حالی که بین برخی نمایندگان مجلس و دولت بر سر رقم درآمد هدفمندی یارانهها اختلاف وجود داشت، دیوان محاسبات کل کشور نظر نمایندگان مجلس را تأیید کرد.
در حالی که بین برخی نمایندگان مجلس و دولت بر سر رقم درآمد هدفمندی یارانهها اختلاف وجود داشت، دیوان محاسبات کل کشور نظر نمایندگان مجلس را تأیید کرد.
بهگزارش خبرگزاری فارس، حمیدرضا حاجیبابایی نماینده همدان و عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس چهارشنبه ۲۵ بهمن گفت: «نمایندگان مجلس بر رقم ۱۰۲ هزار میلیارد تومان دولت در سال ۹۶ تأکید داشتند که دولت این رقم را کمتر عنوان میکرد که در نهایت دیوان محاسبات کل کشور رقم درآمد را ۱۰۲ هزار میلیارد اعلام و نظر نمایندگان مجلس را تأیید کرد.»
دیوان محاسبات کل کشور رقم درآمد دولت از هدفمندی یارانهها در سال ۱۳۹۵ را ۸۹ هزار میلیارد تومان و در سال ۱۳۹۶، ۱۰۲هزار میلیارد تومان اعلام کرد.
برخی نمایندگان مجلس پیش از این مدعی شده بودند که بخشی از محل هزینهکرد درآمد هدفمندی یارانهها مشخص نیست. پس از مجادله مجلس و دولت، سازمان برنامه و بودجه گزارش عملکرد هدفمندی یارانهها را منتشر کرد اما این گزارش با ادعاهای نمایندگان همخوانی نداشت.
بهگفته حاجیبابایی قرار است تمامی درآمدهای هدفمندی یارانهها به خزانه واریز و سپس طبق قانون هزینه شود.
علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی ۱۷ بهمنماه در جلسه مجلس گفت دولت در لایحه بودجه با حذف ۴۰ درصد افراد یارانهبگیر ۲۳ هزار میلیارد تومان را برای پرداخت یارانه نقدی به مردم تعیین کرد، اما کمیسیون تلفیق بودجه مجلس با این توضیح که یارانه افراد تحت پوشش کمیته امداد، بهزیستی، حاشیهنشینها و روستاییان نباید قطع شود این رقم را به ۳۰ هزار میلیارد تومان افزایش داد.
علی لاریجانی گفت: «این نشان میدهد که اختلاف نظری در این باره بین دولت و مجلس وجود دارد که باید حل شده و به تفاهم برسیم.»
بیشتر بخوانید:
نظرها
اقتصاد برای همه
حاجی بابایی گفت: با احتساب این ۲ رقم، جمع کل درآمد ناشی از هدفمندسازی یارانه ها ۱۰۲ هزار میلیارد تومان خواهد شد که بر اساس قانون باید به خزانهداری کل کشور واریز و با مجوز خزانه، برداشت شود. وی افزود: واریز نشدن این درآمد به حساب خزانه، منجر به مفاسدی از قبیل حقوقها و پاداشهای نجومی خواهد شد که به معنای عدم شفافیت در بودجه است. عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در پایان با انتقاد از فراهم نشدن فرصت برای ارائه پیشنهادها و تذکرات نمایندگان در جریان بررسی تبصره ۱۴ به بهانههای مختلف گفت: ما میخواهیم پاسخ دهند که براساس کدام ماده از آئیننامه مجلس، تبصره مربوط به هدفمندی یارانه ها بدون طرح در صحن و بدون آن که رای نمایندگان اخذ شود به کمیسیون تلفیق بودجه بازگشته است.
اقتصاد برای همه
یک کامنت در پست (نامه محسن مخملباف به محمد خاتمى: اصلاحات، تا پایان ایران؟!) کارنامه ضد مردی حسن روحاین بسیار سنگین تر از این حرفها است و من چند نشانه گفتم. اما می گویم بزرگترین قدرت مانور و توانایی این دولت و مجلس تدراکچی، در بحخشهای مبارزه با فساد، مدیریت کشورداری و اقتصاد و افزایش کارمدی و بهره وری ملی است، و دستشان در این زمینه ها به نظر بازتر است ، ولی باز می بینم کارنامه بدی دارند ، و بوده ۹۷ یک فاجعه ضد منافع اکثریت مردمان ایران است،: اختصاص یک سوم درماد نفتی به صندق توسعه و ندادن حق ثورت عمومی به مرد م بویژه نیازمندان و تبدیل این صندق باری غارت نظامیان سرمایه دران نئو لیبرالی ! و دادن هزاران میلیارد تومان به نهادهای مفت خور و رانتخورا مذهبی-فرهنگی نظام و تدوام بی نظمی و عدم شفافیت مالی و بی قانونی و تراژدی حقو ق های نجومی و انواع تبعیض میان بروکراتهای دولتی با طبقات کاررگ و مزدبیگر غیر حکومتی و حیف و میل بیت المال، دادن هزاران میلیارد تومان یارانه به مرفهان تحت پوشش یارانه انرژی .. و در عین حال عدم افزایش یارانه نیازمندان ! اینها را که دیگر دست خودشان دولت و ججلس انتخابتی است و نه دست انصاباتی ها! بود این مدعیان کذایی اعتدال و اصلاح طلبی، اینها را دیگر بعید است اصول گرایان مخالف کنند چرا در عمل انها هم موافق این اصلاحات هستند! و خواهان دادن حق ثورت عمومی به مردم اند و لاقل در رحف این می خواهند و این جناح کذایی اعتدالی و اصلاح طلب است مخالفت می کند! حقیقت تلخ این است اصلالحات تنها شعار برای فریب بود تا بخشی از افراد رانتخورا و دزد رانده شده ازنظام دوباره بر گردند به این سفره غارتکده و میزان غارت بسیار بیشتر شود! انقلاب چرا که نه ؟!