علمالهدی: روحانی اساس «نظام» را به باد انتقاد نگیرد
امام جمعه مشهد از رئیس جمهوری اسلامی خواسته است با پیشنهادهایی مانند برگزاری رفراندم، خوشایند یک «اقلیت لائیک وابسته به غرب» رفتار نکند.
احمد علم الهدی امام جمعه مشهد در خطبههای نماز جمعه ۲۷ بهمن این شهر حسن روحانی را متهم کرد که با ارائه پیشنهاد برگزاری رفراندم برای حل اختلافات درونجناحی در جمهوری اسلامی، اساس نظام را برای خوشایند یک «اقلیت لائیک وابسته به غرب» به باد اشکال گرفته است.
روحانی در سخنرانی ۲۲ بهمن با استناد به اصل ۵۹ قانون اساسی پیشنهاد داده بود که برای حل اختلاف بین جناحهای سیاسی در ایران یک همهپرسی برگزار شود. روحانی گفته بود:
«اصل ۵۹ قانون اساسی میگوید در برخی موارد قانونگذاری و اعمال قوه مقننه در مسایل مهم اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی، مراجعه به آراء مستقیم مردم است. اگر در دو مسأله اختلاف نظر داریم، دعوا و شعار ندارد، صندوق آراء را بیاوریم و طبق اصل ۵۹ قانون اساسی هر چه مردم گفتند، به آن عمل کنیم.»
احمد علم الهدی، امام جمعه مشهد در پاسخ گفته است:
«در سیل جمعیت ۲۲ بهمن، اصل ۵۹ را به رخ مردم میکشید و رفراندوم مطرح میکنید؟ آن هم در میان مردمی که عکس رهبری را بالادست خود دارند؟ اصل ۵۷ قوای سهگانه را زیر نظر امامت امت قلمداد میکند. هر سه قوه حاکم هستند و زیرنظر رهبری هستند. همه گرههای سردرگم مدیریت نظام را رهبری حل میکند آن وقت مردم را به اصل رفراندوم حواله میدهید؟»
به گفته احمد علمالهدی فرمان همهپرسی و رفراندوم نیز از اختیارات ولیفقیه است. او از روحانی خواسته از اساس نظام ایراد نگیرد:
«مردم را به رفراندوم حواله دادن، چه چیزی را به ذهن متبادر میکند؟ این مسئله به ذهن تداعی میشود که شما طرفدار مردمسالاری سکولار هستید. اساس نظام و این انقلاب را بهخاطر خوشایند یک اقلیت لائیک وابسته به غرب، به باد اشکال نگیرید.»
پیش از این عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان به روحانی توصیه کرده بود از مدار انقلاب خارج نشود.
گروهی از فعالان سیاسی و مدنی ایران همزمان با سالگرد انقلاب بهمن ۵۷ اعلام کردهاند که به نظر آنان نظام جمهوری اسلامی ایران بعد از چهار دهه که از تأسیس آن میگذرد اصلاحناپذیر است. فعالان سیاسی و مدنی با انتشار بیانیهای خواهان برگزاری رفراندم برای تعیین نوع حکومت آینده ایران و تغییر مسالمتآمیز حکومت به دموکراسى سکولار پارلمانى شده بودند.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.