ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پاسخ «ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی» به سازمان ملل درباره مرگ سیدامامی

در پی مرگ مشکوک کاووس سیدامامی در زندان، سازمان ملل از دولت ایران خواسته بود تا به فعالان محیط زیست احترام بگذارد، «ستاد حقوق بشر» می‌گوید فعالیت‌ آن‌ها غیرقانونی و «پوششی» بوده است.

اظهارنظرهای گوناگون درباره مرگ کاووس سیدامامی، فعال محیط زیست در زندان همچنان ادامه دارد. سازمان ملل از دولت ایران خواسته بود تا به فعالان محیط زیست احترام گذاشته و آن‌ها را در فعالیت‌هایشان آزاد بگذارد. «ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی» در مقام پاسخ برآمده و گفته است اتهام سیدامامی «جاسوسی» بوده و درباره مرگ او «فضاسازی‌های وسیع و غیرمستند و خصمانه» صورت گرفته است.

کاووس سیدامامی، استاد دانشگاه و مدیرعامل مؤسسه «حیات وحش میراث پارسیان»

پنج‌شنبه ۲۶ بهمن سازمان ملل در واکنش به مرگ کاووس سیدامامی از دولت ایران خواست تا به فعالیت‌های فعالان محیط زیست احترام بگذارد. اریک سولهیم، مدیر اجرایی برنامه محیط زیست سازمان ملل در این‌باره گفت: «حقوق محیط زیست بخشی از حقوق بشر است و ما ملزم به رعایت آن هستیم. ما این پرونده‌ها را در ایران بررسی می‌کنیم و اعلام می‌کنیم که فعالیت فعالان محیط زیست چه در ایران و چه در جهان باید مورد احترام قرار بگیرد.»

گری لوئیس، مدیر پیشین برنامه‌های حفظ محیط زیست سازمان ملل در ایران نیز در توئیتر خود کاووس سیدامامی را «انسانی خوب» توصیف کرد که به‌گفته او به طبیعت و ایران عشق می‌ورزید.

«ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی» جمعه ۱۶ فوریه / ۲۷ بهمن در بیانیه‌ای به سازمان ملل پاسخ داده و  با بیان این‌که در مورد مرگ سیدامامی «فضاسازی‌های وسیع و غیرمستند و خصمانه» شده، گفته است که «در این زمینه از سازمان ملل انتظار می‌رود به آمریکا و کشورهایی که مقاصد خصمانه خود را تحت عنوان "مدافع محیط زیست" دنبال می‌کنند، اخطار دهد.»

بدین ترتیب این ارگان حکومتی ایران نیز هم‌صدا با دستگاه قضائی جمهوری اسلامی فعالان محیط زیستی را که به‌تازگی دستگیر شده‌اند در ارتباط با آمریکا و کشورهای خارجی دانسته است.

مقامات قضائی جمهوری اسلامی کاووس سیدامامی، استاد دانشگاه و مدیرعامل مؤسسه «حیات وحش میراث پارسیان» و دارای تابعیت دوگانه ایرانی ‌- کانادایی را به همراه همکارانش در روز چهارم بهمن‌ماه بازداشت کردند و در ۲۱ بهمن اعلام کردند که سیدامامی در زندان خودکشی کرده است.

همکاران سیدامامی که بازداشت شدند، هومن جوکار (مدیر پروژه یوز آسیایی)، سپیده کاشانی (همسر هومن جوکار)، نیلوفر بیانی (مشاور سابق برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد)، مراد طاهباز (فعال محیط زیست و میراث فرهنگی) و سام رجبی (فعال محیط زیست و عضو سابق مؤسسه حیات وحش میراث پارسیان) نام دارند.

دو روز پس از انتشار خبر خودکشی سیدامامی، عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران این افراد را یک شبکه جاسوسی دانست و سه‌شنبه ۲۴ بهمن نیز گفت آن‌ها از «اماکن حساس و حیاتی کشور از جمله پایگاه‌های موشکی» جاسوسی می‌کردند. جعفری دولت‌آبادی سیدامامی را یکی از «مرتبطان اصلی افسر اطلاعاتی آمریکا در ایران» نامید.

«ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی» خطاب به مدیر اجرایی برنامه محیط زیست سازمان ملل گفته است که این نهاد «باید ضمن احترام به حاکمیت کشورهای عضو، قبل از هرگونه اظهارنظر رسمی موضوع را با کشور مربوطه در میان گذاشته و نظر رسمی آن کشور را استفسار کنند.»

«ستاد حقوق بشر» سازمان ملل را متهم کرده که تحت پوشش دفاع از حقوق بشر از فعالیت‌های تروریستی حمایت می‌کند.

این «ستاد» همچنین گفته است جمهوری اسلامی به مسائل حفظ محیط زیست اهمیت قائل است و «اختصاص حجم وسیع بودجه سالانه به این امر کاملاً روشن است» اما انتظار دارد از آن «حمایت صادقانه و به‌دور از آلودگی‌های مغرضانه کشورهای خطرناک و دشمن محیط زیست مانند ایالات متحده آمریکا و برخی وابستگان آن» صورت گیرد.

«ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی» در آغاز دهه ۱۳۸۰ با پیشنهاد محمود هاشمی شاهرودی، رئیس وقت قوه قضائیه و با بررسی شورای عالی امنیت ملی و تأیید علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی تشکیل شد.

مقامات جمهوری اسلامی، صداوسیما و رسانه‌های وابسته به سپاه پاسداران و نیروهای امنیتی در این مدت بر «جاسوس» بودن کاووس سیدامامی و همکارانش تأکید کرده و مدام آن را تبلیغ کرده‌اند.

صداوسیمای جمهوری اسلامی پنج‌شنبه شب ۲۶ بهمن گزارشی پخش کرد که در آن نشان می‌داد کاووس سیدامامی و افراد مؤسسه «حیات وحش میراث پارسیان» تحت پوشش فعالیت‌های محیط زیستی به مراکز هسته‌ای ایران نزدیک می‌شدند و از طریق جاسازی دوربین‌های ریز در زیر بال پرندگان از این مناطق حساس فیلمبرداری کرده و اطلاعات جمع‌آوری می‌کردند. این گزارش همچنین فعالیت مؤسسه «حیات وحش میراث پارسیان» را در جهت ایجاد بحران‌های محیط زیستی در ایران دانست و این سئوال را مطرح کرد که آیا مشکلات محیط زیستی کنونی یکی از نتایج عملکرد این مؤسسه نبوده است.

سه روز پیش، در روز سه‌شنبه ۲۴ بهمن، سردار سرلشکر حسن فیروزآبادی، مشاور عالی نظامی رهبر جمهوری اسلامی نیز در توضیحاتی درباره فعالیت‌های جاسوسی در ایران گفته بود یک گروه «جاسوس اتمی» چند سال پیش در ایران «در اموالشان انواع جانوران صحرایی را خریده بودند مثل سوسمار، مارمولک و آفتاب‌پرست (...) که پوست آن‌ها امواج اتمی را جذب می‌کرد و (...) از طریق پوست این جانوران صحرایی می‌خواستند بفهمند که ما در چه مکان‌هایی معدن اورانیوم داریم و کجا در حال کار اتمی کردن هستیم.»

غلامحسین محسنی ‌اژه‌ای، معاون اول قوه قضائیه روز گذشته، پنج‌شنبه ۲۶ بهمن، اتهام کاووس سیدامامی و همکارانش را «جاسوسی برای آمریکا و اسرائیل» و «جمع‌آوری حساس و مهم و استراتژیک» عنوان کرد و گفت: «سید‌امامی زمانی که متوجه می‌شود مسئولان پرونده اطلاعات بسیار مهم و زیادی را از آن‌ها به‌دست آورده‌اند و باور نمی‌کرد که این اطلاعات در اختیار سیستم امنیتی و قضائی ‌قرار گرفته باشد به محض این‌که متوجه می‌شود و به محل نگهداری خودش باز می‌گردد خودکشی می‌کند.»

این در حالی است که پیام درفشان، وکیل‌ مدافع سیدامامی گفته است پزشکی قانونی از جسد سیدامامی نمونه‌برداری و کالبدشکافی کرده ولی هنوز نتیجه‌ را نگفته است.

رامین سیدامامی، فرزند کاووس سیدامامی نیز چهارشنبه ۲۵ بهمن، در یادداشتی درباره روند بازداشت و مرگ پدرش نوشت در روز ۲۰ بهمن‌‌ماه مادرش را احضار کرده و پس از سه ساعت بازجویی و تهدید از او تعهد کتبی گرفتند که هیچ حرفی با رسانه‌ها نزند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • Neda

    نشنال جئوگرافیک نوشت: «مارمولک‌ها در اعماق معادن اورانیوم، کمین کرده و امواجی اتمی جذب می‌کنند و اطلاعاتی درباره دولت ایران تحویل می‌دهند. یا حداقل این روایتی است که حسن فیروزآبادی، مشاور نظامی، در اوایل هفته جاری به رسانه‌ها گفته است.» این مجله از امکان جاسوسی از طریق به کارگیری جانوران اظهار تعجب کرد و افزود: «معلوم نیست که فیروزآبادی چگونه و چرا به این نتیجه رسیده است... . زیرا دانشمندان می‌گویند پوست مارمولک قادر به جذبِ امواجِ اتمیِ قابل‌اندازه‌گیری نیست. علاوه بر این، مارمولک‌ها به عنوان حیوانات خونسرد، احتمالا به دنبال غار‌های سرد و تاریک نیستند. اگر چه ممکن است این مارمولک‌های غارنشین، گونه‌های جدیدی شوند.»

  • sattar beheshti

    یک مقام ارشد در سازمان اطلاعات سپاه، پس از انتشار اخبار دروغین منتشر شده به نقل از نمایندگان مجلس، صداوسیما و مقامات قضایی در خصوص «خودکشی دکتر کاووس سیدامامی» به خبرنگار «آمدنیوز» گفته است که «دکتر سیدامامی با تزریق ‘داروی مکمل کامپکت تیوپنتال سدیم با دوز بالا’ در بند الف زندان اوین به قتل رسیده است.» وی می‌گوید: «اساسا در بند دو الف زندان اوین به دلیل تعبیه دوربین‌های مختلف، باز بودن دست متهم و نبودن مکانی برای حلق‌آویز شدن، امکان خودکشی به وسیله‌ی لباس زندان وجود ندارد.»