افزایش نرخ خودکشی دانشجویان در ایران
بحران معیشت و بیکاری موجب افزایش ناامیدی در بین نسل جوان شده است. مسئولان دولتی از افزایش نرخ خودکشی دانشجویان خبر میدهند.
ناامیدی و خودکشی در میان دانشجویان ایران رو به افزایش است. یک مقام مسئول این وضعیت را «نگرانکننده» توصیف کرده است.
به گزارش خبرگزاریهای ایران ابوالحسن ریاضی معاون امور داخل سازمان امور دانشجویان وزارت علوم و تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی یکشنبه ۲۹ بهمن خودکشی را «مهمترین معضل در بین دانشجویان» دانست.
ریاضی بدون بیان جزئیات بیشتر میزان ناامیدی و افسردگی در بین دانشجویان سال آخر را «زیاد» اعلام کرد.
او وضعیت جامعه و «مشکلات پیچیدهای همانند بیکاری و معیشت» را موجب ایجاد ناامیدی و افسردگی در بین دانشجویان دانست و گفت با وجود بیکاری و مشکلات اقتصادی و معیشتی «افراد امیدی برای آینده خود ندارند».
ریاضی با بیان اینکه «ناامیدی و درگیر شدن با مشکلات موجب افزایش گرایش به خودکشی شده»، افزایش نرخ خودکشی را «نگران کننده» توصیف کرد.
او همچنین بدون بیان جزئیات بیشتر گفت: مصرف مواد مخدر در بین دانشجویان افزایش یافته است.
در پیوند با همین موضوع منصوره صادقی رئیس مرکز مشاوره سازمان امور دانشجویان هم «مصرف مواد مخدر» را یکی از جنبههای سیمای زندگی دانشجویی دانست و گفت: بر اساس نتایج یک بررسی میزان مصرف الکل توسط دانشجویان در سال ۹۴-۹۵ افزایش یافته است.
او نیز بدون بیان جزئیات بیشتر از افزایش نرخ خودکشی در ایران ابراز نگرانی کرد و گفت: باید مراقب باشیم.
صادقی در ادامه با بیان اینکه «میزان ناامیدی و افسردگی بین دانشجویان بالا است»، «احساس ناامنی» را از دلایل افزایش آمار خودکشی و افسردگی دانست.
او ناکامی در رابطه عاطفی را یکی دیگر از عوامل افزایش نرخ خودکشی دانشجویان برشمرد. به گفته او « ۲۵ تا ۳۰ درصد دانشجویان شکست عشقی داشتهاند».
صادقی «پرتاب از بلندی» را یکی از شیوههای خودکشی در خوابگاههای دانشجویی خواند و به مسئولان دانشگاهها توصیه کرد: «برای خوابگاههایی که نرده ندارند، نرده پیشبینی کنید».
در خبر دیگری سازمان پزشکی قانونی تهران نیز اعلام کرد: نرخ خودکشی با قرص برنج در ۹ ماه نخست امسال به نسبت مدت مشابه سال گذشته ۲ درصد افزایش یافته است.
بر پایه این گزارش در ۹ ماه نخست امسال ۱۰۹ نفر در تهران به دلیل استفاده از قرص برنج جان خود را از دست دادهاند.
نظرها
نظری وجود ندارد.