ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

شورای امنیت آتش‌بس ۳۰ روزه در غوطه شرقی را تصویب کرد

آتش‌بس غوطه شرقی با رأی مثبت تمام اعضای دائم و غیردائم شورای امنیت به تصویب رسید. در مدتی که مخالفت روسیه به تعویق رأی‌گیری انجامید، شمار قربانیان غیرنظامی از ۵۰۰ تن گذشت.

قطع‌نامه آتش‌بس ۳۰ روزه در غوطه شرقی پس از بارها تعویق رأی‌گیری به دلیل مخالفت‌های روسیه، بالاخره به تصویب شورای امنیت سازمان ملل رسید. شمار قربانیان بمباران و گلوله‌باران این منطقه تحت کنترل مخالفان در حومه دمشق به بیش از ۵۰۰ تن رسیده بود.

شمار کودکان قربانی بمباران غوطه شرقی به ۱۲۳ تن رسید

قطع‌نامه آتش‌بس با رأی یکپارچه مثبت ۱۵ عضو دائم و غیردائم شورای امنیت، از جمله روسیه به تصویب رسید. بشار جعفری، فرستاده دائم سوریه در سازمان ملل هم در این نشست حضور داشت.

این آتش‌بس یک‌ماهه امکان دسترسی امدادگران به غوطه‌ شرقی، ارسال کمک‌های غذایی و دارویی و تخلیه بیماران و مجروحان را فراهم می‌آورد.

کویت همراه با سوئد قطع‌نامه آتش‌بس ۳۰ روزه را تهیه کرده‌اند.

قرار بود جمعه بر سر این قطع‌نامه رأی‌گیری شود اما خواسته‌های روسیه، عضو دارای حق وتو شورای امنیت برای اصلاحاتی در متن آن باعث شد تا رأی‌گیری به ظهر شنبه موکول شود. اما جلسه‌ای که برای ۱۱ صبح تنظیم شده بود، به دلیل مخالفت روسیه با برخی عبارت‌ها در قطع‌نامه بار دیگر به تعویق افتاد.

اختلاف‌نظر‌ها و بحث‌ها بر بند مربوط به آتش‌بس متمرکز بود. قرار بود تا آتش‌بس همه‌جانبه ۷۲ ساعت پس از اتخاذ و اجرای قطع‌نامه اجرایی شود. در آخرین نسخه قطع‌نامه و برای راضی‌کردن روسیه پیشنهاد شده تا آتش‌بس «بدون تأخیر» به اجرا درآید.

دیپلمات‌ها به خبرگزاری «رویترز» گفته بودند که روسیه نمی‌خواهد زمان دقیق آتش‌بس همه‌جانبه مشخص شود.

نیکی هیلی، سفیر ایالات متحده در سازمان ملل در این رابطه از روسیه انتقاد کرد و پس از رأی‌گیری گفت که روسیه «با تأخیر تصمیم به پیوستن به اجماع بین‌المللی را گرفته است». به گفته هیلی، این تأخیر به خاطر تغییر بسیار ناچیز در «چندتا کلمه و ویرگول» رخ داد.

او هشدار داد که «ما مطمئن نیستیم رژیم سوریه از این آتش‌بس پیروی کند.»

واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل نیز پس از رأی‌گیری علی‌رغم حمایت مسکو از آن نسبت به اجرایی‌شدنش تردید نشان داد. او گفت که برآورده‌شدن خواست شورای امنیت نیازمند «توافق‌های انضمامی روی زمین» در منطقه جنگ است.

بشار جعفری نیز پس از این رأی‌گیری اعلام کرد که دولتش «به مبارزه با تروریسم متعهد است». مخالفان بشار اسد، رئیس دولت دمشق از سوی مقام‌های این دولت «تروریست» خوانده می‌شوند.

افزایش شمار قربانیان همزمان با تعویق قطع‌نامه

همزمان با تعویق رأی‌گیری بر سر قطع‌نامه بمباران غوطه شرقی ادامه، و شمار قربانیان غیرنظامی آنها افزایش یافت.

به گزارش گروه «دیده‌بان حقوق بشر سوریه»، یک گروه ناظر بر جنگ سوریه تا کنون بیش از ۵۰۰ غیرنظامی در بمباران‌های غوطه شرقی جانشان را از دست داده اند. ۱۲۳ کودک در میان این قربانیان به چشم می‌خورند.

امدادگران محلی در غوطه شرقی شنبه به خبرگزاری «رویترز» گفته بودند که بمباران‌ و گلوله‌باران چنان شدید است که آنها دیگر توان شمردن قربانیان را نیز ندارند.

جنگنده‌ها برای یک هفته دائماً غوطه شرقی را در هم کوبیدند.

کارزار بمباران غوطه شرقی یکی از مرگبارترین کارزارهای بمباران مناطق تحت کنترل مخالفان اسد در جنگ هفت‌ساله در سوریه است و بسیاری از آن با نام «حلب دوم» یاد می‌کنند.

به همین دلیل، فشارها بر روسیه برای پذیرفتن آتش‌بس افزایش یافته بود.

غوطه شرقی پیش از این بمباران‌ها در محاصره بود و ساکنان آن از فقدان مواد غذایی و بهداشتی و دارو رنج می‌کشیدند. کودکان پیش از بمباران‌ها بر اثر گرسنگی و بیماری جان می‌دادند.

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • جهانگرا

    روشنفکران و رسانه های ایرانی حتی یک بار جنایات ایرانیان در سوریه را محکوم نکرده اند. حد اکثر دغدغه آنان این است که نباید منابع کشور و‌جوانان برومند ایران زمین بخاطر بشار اسد نابود گردند. اما ظاهرا هیچ ایرانی، در فکر کشتار سوری ها نیست. شاید به این دلیل که عرب هستند !!! این توهم که رژیم ایران و مردم ایران دو مقوله جدا از هم هستند یک افسانه چندش آور است. نظام اسلامی نه نتیجه حمله دوم اعراب، نه حمله ساکنان مریخ، نه توطئه آمریکا، نه کمر بند سبز، نه گول خوردن ایرانیان از آخوندها، نه نا آشنایی ایرانیان با حکومت اسلامی، نه دیکتاتوری شاه ، نه آزادیخواهی ایرانیان و دیگر خزعبلات است. مردم ایران آگاهانه و آزادانه انقلاب کردند و اکثریت قریب به اتفاق طبقه شهر نشین و متوسط به مدت چهل سال است که پایبند انتخاب خود بوده اند. تاریخ نویسان آینده ، جنایات ایرانیان در سوریه را بپای ایرانیان خواهند نوشت و نه فقط رژیم. بایسته و شایسته است که حداقل در مورد سوریه، مفهومی نظیر گناه جمعی آلمانی German Collective Guilt در ایرانیان شکل گیرد،