پیامهای ضدونقیض کره شمالی: از آمادگی برای جنگ تا آمادگی برای مذاکره
دفتر نخستوزیری کره جنوبی از آمادگی همسایه شمالی برای مذاکره با آمریکا خبر داده است. چند ساعت پیش از آن اما پیونگیانگ در بیانیهای گفته بود آماده گزینه «سرسختانه» آمریکا است.
مقامهای ارشد کره شمالی که برای بازدید در کره جنوبی به سر میبرند، از آمادگی این کشور برای مذاکره با آمریکا خبر دادند. چندساعت پیش از آن پیونگیانگ تحریمهای جدید ایالات متحده علیه این کشور را «اعلان جنگ» توصیف کرده بود.
دفتر ریاستجمهوری کره جنوبی یکشنبه ششم اسفند / ۲۵ فوریه با انتشار بیانیهای اعلام کرد که هیأت اعزامی از کره شمالی به کره جنوبی برای شرکت در اختتامیه المپیک زمستانی خواستار مذاکره با آمریکا شدهاند.
این هیأت در مکانی فاشنشده با مون جهـاین، رئیسجمهوری کره جنوبی دیدار کرده بود.
بر اساس این بیانیه، مقامهای ارشد کره شمالی گفتهاند که توسعه روابط بین دو کره باید همزمان با توسعه روابط بین کره شمالی و آمریکا پیش برود.
پیش از این نیز قرار بود نمایندگان کره شمالی در حاشیه المپیک زمستانی با آمریکاییها دیدار کنند، اما در آخرین لحظه این دیدار را لغو کردند.
کره شمالی: مانع جنگیدن آمریکا با ما نمیشویم
خبرگزاری کره شمالی چند ساعت پیش از آن با انتشار بیانیه دولت این کشور ایالات متحده را به تشدید تنشها در شبهجزیره کره متهم کرده بود. در این بیانیه آمده بود:
همانطور که پیش از این بارها گفتهایم، هر محدودیتی علیه خود را اعلان جنگ در نظر میگیریم. اگر ایالات متحده واقعاً جرأت مقابله با ما به شیوهای "سرسختانه" را داشته باشد، ما مانعش نخواهیم شد.
اشارهای به سخنان دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا که دیروز در نشستی خبری هشدار داده بود اگر تحریمهای جدید کارساز نیفتد، «مجبوریم به مرحله دو وارد شویم. مرحله دو شاید چیز خیلی سرسختانهای باشد، شاید برای جهان خیلی خیلی ناگوار باشد. اما امیدواریم تحریمها کار کنند.»
وزارت خزانهداری ایالات متحده جمعه ۲۳ فوریه / چهارم اسفند ۲۵ شرکت، ۲۸ کشتی و یک شخص حقیقی را به فهرست اشخاص حقیقی و حقوقی تحریمهای کره شمالی افزود.
تحریمهای جدید علیه یک شهروند تایوان و کشتیهایی ثبتشده در کره شمالی، چین، سنگاپور، تایوان، هنگکنگ، جزایر مارشال، تانزانیا، پاناما و مجمعالجزایر کومور (قمر) وضع شدهاند.
پس از اعلام این تحریمها روسیه خواهان مذاکره مستقیم با آمریکا شد.
چین هم از واشنگتن خواست تا در تصمیمش تجدیدنظر کند و این تحریمها را اعمال نکند.
کره شمالی سال گذشته چندین آزمایش هستهای و موشکی انجام داد و مدعی شد که به توان پرتاب موشک بالستیک با کلاهک اتمی به خاک آمریکا دست یافته است. کیم جونگ اون، رهبر این کشور و دونالد ترامپ درگیر جدل لفظی شدیداللحنی با یکدیگر شده بودند. آنها یکدیگر را به حمله نظامی تهدید کردند.
آمریکا خواهان خلع سلاح هستهای کره شمالی است، اما پیونگیانگ میگوید دست از برنامه هستهای و موشکیاش نمیکشد و سلاح هستهای را برای «دفاع» در برابر آمریکا نیاز دارد.
نظرها
نظری وجود ندارد.