ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

فرمانده انتظامی تهران: پلیس با مخالفان حجاب قاطعانه برخورد می‌کند

نیروی انتظامی و راست افراطی همچنان بر مقابله با «دختران خیابان انقلاب» تأکید می‌کنند. نشانه‌ای هم از پیگرد حمله‌کنندگان به مخالفان حجاب اجباری دیده نمی‌شود. آن‌ها می‌گویند «کار پلیس اصولاً تقابل فیزیکی است».

سردار حسین رحیمی، فرمانده انتظامی تهران بزرگ در واکنش به اقدام «دختران خیابان انقلاب» در مخالفت با حجاب اجباری اعلام کرد که هر فردی که بخواهد اقدام به «هنجارشکنی» بکند با برخورد قاطع پلیس روبه‌رو خواهد شد. او اما از پیگرد مأمورانی که با مخالفان حجاب اجباری برخورد خشونت‌آمیز می‌کنند چیزی نگفت.

صحنه پرت کردن مریم شریعتمداری، از «دختران خیابان انقلاب»، توسط مأمور انتظامی ـ جمعه ۴ اسفندماه

حسین رحیمی، سه‌شنبه ۸ اسفند گفت: «رعایت شئونات اسلامی در جامعه اسلامی و نظام جمهوری اسلامی به شهروندان واجب و لازم است این‌که برخی دست به هنجارشکنی و چنین اقداماتی بزنند قطعاً با برخورد قاطع پلیس روبه‌رو خواهند شد. در این زمینه با مقام قضایی نیز هماهنگی‌هایی صورت گرفته است و معنا ندارد که هر کسی بخواهد چنین رفتارهایی از خود نشان بدهد.»

در روزهای اخیر بر شمار زنان و دخترانی که در اعتراض به حجاب اجباری به‌شکل مسالمت‌آمیز روسری خود را بر چوب می‌گیرند و بی‌حجاب در خیابان‌ها می‌ایستند افزوده شده است. تدابیر نیروهای امنیتی برای جلوگیری از گسترش اعتراضات دختران موسوم به «دختران خیابان انقلاب» بیشتر شده و در چند نوبت آن‌ها را با ضرب و شتم دستگیر کرده‌اند.

سازمان عفو ​​بین‌الملل در بیانیه‌ای که روز ۲۶ فوریه/ ۷ اسفند منتشر کرده، از اظهارات پلیس ایران مبنی بر اینکه زنان معترض به حجاب اجباری به ۱۰ سال زندان محکوم خواهند شد، ابراز نگرانی کرده است. عفو بین‌الملل نوشته که این اظهارات ده‌ها تن از معترضان را در معرض خطر برخوردهای غیرانسانی قرار می‌دهد و نشان دهنده افزایش خطرناک خشونت مقامات نسبت به زنان است. ماگدالنا مورابی، معاون خاورمیانه و شمال آفریقای سازمان عفو ​​بین‌الملل گفته: «این اقدام بسیار متحجرانه مقامات ایرانی برای آزار و اذیت زنانی است که علیه حجاب اجباری سخن می‌گویند. بسیاری از زنان در معرض خطر جدی و فوری ناعادلانه زندانی شدن قرار می‌گیرند و این پیام به دیگران داده می‌شود تا در مقابل نقض حقوقشان ساکت بمانند.» معاون خاورمیانه و شمال آفریقای سازمان عفو ​​بین‌الملل گفته مقامات باید به جای تهدید زنان به زندان، قوانین و شیوه‌های تبعیض آمیز، اعمال خشونت آمیز واجباری بودن حجاب را پایان دهند. عفو بین‌الملل همچنین در بیانیه خود نوشته که به شاپرک شجری زاده اطلاع داده شده است که با اتهام «دایر کردن مرکز فساد و فحشا» مواجه است. او در حال حاضر در سلول انفرادی در زندان قرچک ورامین در نزدیکی تهران نگهداری می شود. نسرین ستوده، وکیل او گفته است که شاپرک پس از دستگیری تحت شکنجه قرار گرفته و ضرب و شتم شده و در بازداشتگاه چندین بار با زور به او یک ماده ناشناس تزریق شده است. سازمان عفو ​​بین‌الملل همچنین یادآور شده است که میترا جمشیدزاده، مادر مریم شریعتمداری نیز در روز ۲۳ فوریه حدود ۳۰ ساعت در بازداشتگاه وزرا در تهران بازداشت بوده است. نسرین ستوده گفته که او را پس از تلاش برای به دست آوردن اطلاعاتی در مورد محل بازداشت دخترش، مورد ضرب و شتم قرار داده‌اند. نگرانی عفو بین‌الملل از خشونت پلیس با دختران خیابان انقلاب

این نخستین بار نیست که نیروی انتظامی از «برخورد قاطع» با «دختران خیابان انقلاب» سخن می‌گوید. نیروی انتظامی تهران، جمعه ۴ اسفند نیز اعلام کرد که تشویق زنان به نداشتن حجاب مشمول بند دوم ماده ۶۳۹ قانون تعزیرات خواهد بود که یک تا ۱۰ سال حبس دارد و قابل تبدیل به مجازات جایگزین حبس نیست.

بر اساس ماده ۶۳۹ قانون تعزیرات «کسی که مرکز فساد یا فحشا دایر یا اداره کند» یا «کسی که مردم را به فساد یا فحشا تشویق نموده یا موجبات آن را فراهم نماید»، به حبس از یک تا ۱۰ سال محکوم می‌شود.

بدین ترتیب نیروی انتظامی مبارزه با حجاب اجباری را که در ایران حاکم است، معادل «فساد و فحشا» دانسته است.

فرمانده انتظامی تهران بزرگ درباره پرت کردن مریم شریعتمداری، یکی از «دختران خیابان انقلاب» توسط یک مأمور پلیس با لگد از روی جعبه مخابرات که به‌شکل گسترده‌ای بازتاب یافت نیز گفت: «ما به مأموران خودمان نیز تذکر داده‌ایم که باید شئونات قانونی را حتماً رعایت کنند. مأمور ما نیز باید طبق قوانین و مقررات رفتار کند.» او اما نگفت که نیروی انتظامی با این مأمور خود چه برخوردی کرده است.

مریم شریعتمداری، ۳۲ ساله، دانشجوی رشته کامپیوتر دانشگاه امیرکبیر غروب پنجشنبه ۳ اسفندماه در اعتراض به حجاب اجباری به بالای یکی از صندوق‌های مخابرات خیابان انقلاب رفت و روسری سفیدش را در دست تکان داد. پرت کردن او توسط مأمور انتظامی موجب زخمی شدن او از ناحیه زانو شد.

سردار سعید منتظرالمهدی، معاون اجتماعی نیروی انتظامی فردای آن روز درباره برخورد مأمور پلیس با مریم شریعتمداری تنها به این بسنده کرد که: «این موضوع هم در دست بررسی است.»

شنبه ۵ اسفند نیز یکی دیگر از دختران انقلاب به نام همراز صادقی که در حوالی میدان فردوسی بر روی سکو رفته بود، با حمله یک لباس شخصی به پایین پرتاب شد. او از ناحیه ساعد دچار شکستگی بازو و خونریزی شدید شده و با همین وضعیت بازداشت شد.

در همین حال روزنامه کیهان، از روزنامه‌های تندرو ایران در شماره سه‌شنبه ۸ اسفند خود در مطلبی با عنوان «قانون تکلیف همه را روشن کرده است» رفتار مأمور نیروی انتظامی در برخورد با مریم شریعتمداری را درست و «مبارزه با منکرات و فساد» دانسته و نوشته است: «جرم عدم رعایت حجاب شرعی در زمره "جرایم مشهود" محسوب می‌گردد. در مواجهه با جرایم مشهود ضابطین دادگستری موظفند هر اقدام مؤثری را جهت حفظ آثار و علائم جرم و همچنین هر اقدامی جهت جلوگیری از فرار متهم را انجام دهند.»

روزنامه کیهان با بیان این‌که «کشف حجاب» اعتراض مدنی محسوب نمی‌شود افزوده است: «کار پلیس اصولاً تقابل فیزیکی و توقیف افراد مجرم و قانون‌شکن است و شخصی که خود را با رفتن بالای یک سکو یا مانند آن از دسترس پلیس خارج می‌کند، تبعات نحوه مقابله پلیس را به علت قانون‌شکنی پذیرفته است.»

حسین شمسیان، عضو شورای سردبیری روزنامه کیهان نیز در توئیتی مخالفت با حجاب اجباری را «تن‌نمایی» خوانده و ضمن توهین به مریم شریعتمداری نوشت: «برخی مقامات دولتی درصدد تعقیب قضایی مامور ناجا هستند که مانع زن هرزه‌نما شد... تن نمایی جرم است و بازی با الفاظ کمکی به هرزگان نمی‌کند و غلط می‌کند کسی که در جمهوری اسلامی بخواهد مأمور را به‌خاطر ایستادگی پای اعتقادات و قانون مجازات کند.»

از سوی دیگر محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران در نطق امروز خود در این شورا به موضوع مخالفت با حجاب اجباری پرداخت و گفت: همانطور که با بی‌نماز برخورد نمی‌شود، گناه بی‌حجابی هم به عهده خود شخص است.»

با حرکت‌های اخیر زنانِ مخالف حجاب اجباری، موضوع حجاب به یکی از مسائل روز جامعه ایران تبدیل شده است. در میان مقامات حکومتی نیز واکنش‌های مختلفی نسبت به آن صورت گرفته. در یک سو اصولگرایان و نیروهای امنیتی قرار دارند که خواهان برخورد قاطع با مخالفان حجاب اجباری و مجازات آن‌ها هستند و در سوی دیگر اصلاح‌طلبان قرار دارند که مخالف برخورد خشونت‌آمیز با این زنان و بررسی قوانین موجود درباره حجاب هستند. با این حال هر دوی این گرایش‌ها بر رعایت میزانی از آن‌چه «عفت عمومی» می‌خوانند، اصرار می‌ورزند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.