ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

مدیرکل امور زنان وزارت آموزش و پرورش: در حاشیه زاهدان مدرسه نیست، کودکان ترک تحصیل می‌کنند

به گفته فرحناز مینایی‌پور، محرومیت و فقدان امکانات آموزشی در مناطق حاشیه زاهدان باعث شده است تنها نیمی از دانش‌آموزان از مدارس ابتدایی‌ به مدارس متوسطه بروند.

در مناطق حاشیه‌ای شهر زاهدان، مرکز استان سیستان و بلوچستان شمار مدارس بسیار محدود است. به گفته مدیرکل امور زنان وزارت آموزش و پرورش این سطح از محرومیت و فقدان امکانات آموزشی باعث شده است تنها نیمی از دانش‌آموزان از مدارس ابتدایی‌ به مدارس متوسطه بروند.

عکس از آرشیو

خبرگزاری کار ایران (ایلنا) سه‌شنبه ۸ بهمن از قول فرحناز مینایی‌پور، مدیرکل امور زنان وزارت آموزش و پرورش نوشته است: «وضعیت در حاشیه زاهدان خوب نیست. بیشتر بچه‌ها فقط در مقطع ابتدایی در مدرسه حضور پیدا می‌کنند و دیگر ادامه تحصیل نمی‌دهند. وقتی می‌پرسیم چرا مدرسه نمی‌روید، می‌گویند مدرسه‌ای نیست. فقط نیمی از دانش آموزان ابتدایی (به خصوص دختران) در مناطق حاشیه‌ای زاهدان در دوره اول متوسطه ادامه تحصیل می‌دهند و مابقی به علت کمبود مدرسه ترک تحصیل می‌کنند.»

این مقام مسئول گفته است باید برای قانع کردن نیکوکاران تلاش کرد تا آنان در این مناطق مدرسه‌سازی کنند و زمینه ادامه تحصیل را به‌خصوص برای دختران فراهم آورند.

به گفته فرحناز مینایی‌پور افزایش پوشش تحصیلی دختران بازمانده از تحصیل در مناطق محروم یکی از برنامه‌های جدی حوزه زنان وزارت آموزش و پرورش است: «آموزش مسائل بلوغ و تکالیف به دانش‌آموزان و آسیب‌شناسی روانی و اجتماعی دانش‌آموزان دخترِ دوره دوم متوسطه از دیگر برنامه‌های اداره کل زنان به شمار می‌رود که در حال حاضر بخشی از این طرح‌ها در حال اجراست.»

بر اساس گفته‌های مدیرکل امور زنان وزارت آموزش و پرورش، این وزارتخانه در تلاش است تا دانش‌آموزان مناطق محروم را بیشتر به سمت آموزش فنی و حرفه‌ای پیش ببرد: «تحصیل در رشته‌های ریاضی، تجربی و انسانی به خصوص در مناطق محروم به اندازه‌ رشته‌های فنی به دانش‌آموزان کمک نمی‌کند. بنابراین باید هنرستان‌ها در مناطق محروم تقویت شوند تا دانش‌آموزان بتوانند از علم و دانشی که آموختند کسب و کاری راه بیندازند و کسب درآمد کنند.»

ایلنا به نقل از این مقام مسئول وزارت آموزش و پرورش خواسته‌‌های دانش‌آموزان در این مناطق را چنین مواردی ذکر کرده است: ساخت مدرسه و راه‌اندازی رشته‌های خیاطی، آشپزی، کامپیوتر، نقشه‌کشی و ... در مدارس کار و دانش.

فرحناز مینایی‌پور از راه‌اندازی «اتاق‌های کارآفرینی» در مدارس مناطق حاشیه‌ای و محروم نیز خبر داده و گفته است: «با ایجاد این اتاق‌ها می‌خواهیم دانش‌آموزان با یادگیری حِرف مختلف، امرار معاش داشته باشند. در همین راستا در نظر داریم با کمک سازمان‌های مردم‌نهاد، تا حد توان در آموزش حرفه‌ها به بچه‌ها تلاش کنیم.»

پیش از این اما شه‌بخش گرگیج، نماینده استان سیستان و بلوچستان در شورای عالی استان‌ها از پایین بودن سرانه معلم به نسبت دانش‌آموز در این استان خبر داده و گفته بود شمار معلمان این استان هم پایین‌تر از میانگین کشوری است.

میانگین کشوری نسبت معلم به دانش‌آموز در ایران ۱۸.۳ اعلام شده در حالی که به گفته گرگیج این شاخص در سیستان و بلوچستان ۲۲.۵۶ است.

  • در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.