مقامهای ارشد امنیتی کره جنوبی برای مذاکره به پیونگیانگ میروند
پیونگیانگ هشدار داده که برای مذاکره با آمریکا «التماس» نخواهد کرد، درحالی که از دوشنبه با فرستادگان همسایه جنوبی بر سر مذاکره با آمریکا به گفتگو خواهد پرداخت.
دفتر ریاستجمهوری کره جنوبی اعلام کرد که یک هیأت بلندپایه از این کشور برای مذاکره با رهبران همسایه شمالی دوشنبه پنجم مارس / ۱۴ اسفند به پیونگیانگ سفر خواهد کرد. همزمان دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا در یک مهمانی شام اعلام کرد که برای مذاکره با کره شمالی آمادگی دارد. یک روز پیش از آن، پیونگیانگ با اشاره به احتمال برگزاری مانور نظامی مشترک ایالات متحده و کره جنوبی هشدار داده بود که «برای مذاکره التماس نمیکند».
دفتر ریاستجمهوری کره جنوبی یکشنبه چهارم مارس / ۱۳ اسفند در بیانیهای اعلام کرد که فرستادگان بلندپایه امنیتی این کشور به پیونگیانگ برای بهبود روابط دو همسایه شبهجزیره کره و امکان مذاکرات مستقیم بین کره شمالی و آمریکا به رایزنی خواهند پرداخت.
سو هون، رئیس سازمان اطلاعات کره جنوبی و چون اویـیونگ، رئیس دفتر امنیت ملی این کشور ریاست هیأت مذاکرهکننده را برعهده دارند.
بنا بر این بیانیه، این هیأت بلندپایه دو روز در کره شمالی میماند و سپس به واشنگتن سفر خواهد کرد تا حاصل مذاکرات را به اطلاع مقامات آمریکایی برساند. کره شمالی هنگام برگزاری المپیک زمستانی کره جنوبی از مقامهای این کشور برای سفر به پیونگیانگ دعوت کرد.
شنبهشب دونالد ترامپ در مهمانی شام «باشگاه گریدیرون» در جمع خبرنگاران حاضر شد. در این مهمانی که فضایی غیرجدی داشت، و به خنده و شوخی حاضران با یکدیگر گذشت، رئیسجمهوری آمریکا از مذاکره با کره شمالی سخن گفت، اما معلوم نبود لطیفه میگفت یا جدی بود، و مذاکرات بین دو کشور در آینده نزدیک رخ میدهد یا نه:
آنها چند روز پیش زنگ زدند. گفتند «میخواهیم مذاکره کنیم». گفتم «ما هم همینطور. اما شما باید سلاحهای هستهای را کنار بگذارید». ما حتماً دیدار خواهیم کرد و خواهیم دید اصلاً چیز مثبتی رخ میدهد یا نه. من قطعاً مذاکره مستقیم با کیم جونگ اون [رهبر کر شمالی] را رد نخواهم کرد.
کره شمالی: برای مذاکره التماس نمیکنیم
کره شمالی شنبه تهدید کرده بود که در صورت برگزاری مانور مشترک آمریکا با کره جنوبی دست به «مقابله» خواهد زد.
در بیانیهای که خبرگزاری رسمی دولت کره شمالی منتشر کرده است، انجام مانور مشترک برای روند مذاکرات بین پیونگیانگ و سئول «مخرب» توصیف شده و آمده است:
اگر ایالات متحده نهایتاً مانورهای نظامی مشترک را انجام دهد و تحریمهای علیه جمهوری خلق کره شمالی را همچنان حفظ کند، ما در برابر آمریکا به شیوه خودش عمل کرده و دست به مقابله خواهیم زد و این کشور باید مسئولیت تمام عواقب آن را بپذیرد.
در این بیانیه، پیونگیانگ هشدار داده که برای مذاکره با آمریکا «التماس» نخواهد کرد و هراسی از توسل این کشور به «گزینه نظامی» ندارد. این تکرار مواضع پیشین دولت کره شمالی، پس از اعلام دور جدید تحریمها از سوی وزارت خزانهداری آمریکاست، درحالی که از دوشنبه آنها با فرستادگان همسایه جنوبی بر سر مذاکره با آمریکا به گفتگو خواهد پرداخت.
کره شمالی یکشنبه پیش از آمادگی برای مذاکره با آمریکا خبر داد. چند ساعت پیش از آن اما تحریمهای جدید آمریکا را «اعلان جنگ» توصیف کرد و گفت «اگر ایالات متحده واقعاً جرأت مقابله با ما به شیوهای “سرسختانه” را داشته باشد، مانعش نخواهیم شد.»
وزارت خزانهداری ایالات متحده جمعه ۲۳ فوریه / چهارم اسفند ۲۵ شرکت، ۲۸ کشتی و یک شخص حقیقی را به فهرست اشخاص حقیقی و حقوقی تحریمهای کره شمالی افزود.
ترامپ همان روز هنگام سخنگفتن درباره این تحریمهای جدید هشدار داده بود اگر تحریمهای جدید کارساز نیفتد، «مجبوریم به مرحله دو وارد شویم. مرحله دو شاید چیز خیلی سرسختانهای باشد، شاید برای جهان خیلی خیلی ناگوار باشد. اما امیدواریم تحریمها کار کنند.»
چین خواستار تجدیدنظر در این تحریمها شده است. روسیه نیز واشنگتن و پیونگیانگ را به مذاکره مستقیم فراخوانده. در طرح مشترک این دو کشور برای تنشزدایی در شبهجزیره کره که به «توقف در برابر توقف» موسوم است، کره شمالی تعهد میکند تا در ازای توقف مانورهای نظامی مشترک آمریکا و کره جنوبی، آزمایشهای موشکی و هستهای خود را متوقف کند.
نظرها
نظری وجود ندارد.