ایتالیا بعد از انتخابات پارلمانی: باخت چپ، افزایش آرای راست
هیچیک از احزاب به حد نصاب لازم دست نیافتند. برلوسکونی تنها برنده واقعی این انتخابات به شمار میآید. چهره ایتالیا تغییر کرد.
انتخابات پارلمانی ایتالیا، سومین اقتصاد بزرگ اتحادیه اروپا شامگاه گذشته به پایان رسید. شمارش آرا هنوز به اتمام نرسیده. نظرسنجیها نشان میدهد که هیچیک از احزاب به حد نصاب لازم برای تشکیل دولت دست نیافتند. با اینحال از هماکنون مشخص شده که دو حزب برنده وجود دارد و یک حزب بازنده.
جنبش پنج ستاره از بیشترین آرا برخوردار شده است. «جنبش پنج ستاره» را بی پی گریلو، یک کمدین ایتالیایی نامآشنا در اعتراض به سیاستهای رسمی دولت ایتالیا بنیان گذاشته و لوئیجی دی مایو از طرف این حزب در انتخابات پارلمانی شرکت کرده بود.
جنبش پنج ستاره بیش از ۳۰ درصد آرا را به دست آورد.
"فورزا ایتالیا" (ایتالیا به پیش!)، که ائتلاف راست میانهرو به رهبری سیلویو برلوسکونی است به آرایی که انتظار داشت دست پیدا نکرد. متئو سالوینی از اتحادیه شمال بخشی از ائتلاف راست میانه است. ائتلاف راست ۳۷ درصد رای آورد.
— la Repubblica (@repubblica) 5. März 2018
شعب اخذ رأی ساعت ۲۳ شامگاه یکشنبه ۴ فوریه تعطیل شدند. ایتالیاییها به طور سنتی بعد از ظهرها آرای خود را به صندوق ریختند و به همین جهت اعلام نتیجه قطعی انتخابات پارلمانی در این کشور به درازا کشید. با این حال از نظرسنجیها چنین برمیآمد که ائتلاف راست میانهرو به رهبری برلوسکونی بخت بیشتری برای تشکیل دولت آتی ایتالیا دارد.
از هماکنون بازنده انتخابات پارلمانی ایتالیا مشخص شده است: ماتئو رنتسی و حزب سوسیال دموکرات فقط ۱۸.۹ درصد از آرا به دست میآورد. با این آرا نمیتوان در ایتالیا دولت تشکیل داد، مگر در شرایط کاملاً ویژهای: ائتلاف راست به دلیل اختلافات درونی به توافق نرسد و برلوسکونی ناگزیر شود برای تشکیل دولت با رنتسی ائتلافی تشکیل دهد.
حدود ۵۰ میلیون نفر از ایتالیاییها در انتخابات پارلمانی آرای خود را به صندوقها ریختند. تا ساعت ۱۹ یکشنبه ۴ مارس میزان مشارکت ۵۸ درصد بود. شعب اخذ رأی ساعت ۲۳ به کار خود پایان دادند. صفهای طولانی مقابل شعب اخذ رأی و اشتباهاتی در نحوه درج نام برخی از نامزدها، انتخابات پارلمانی ایتالیا را تحت تأثیر قرار داد. سازمان امنیت و همکاری اروپا بر انتخابات ایتالیا نظارت میکرد. بیکاری، مهاجران غیرقانونی، حقوق بازنشستهها و بازگشت به پول ملی با کنارهگیری از یورو از مهمترین موضوعات انتخابات پارلمانی ایتالیا بود.
در سال ۲۰۱۶ در این ایتالیا حدود ۱۸ میلیون نفر زیر خط فقر زندگی میکردند. میزان بیکاری هم ۱۱ درصد گزارش شده است. ناتوانی چپ میانه در برآوردن مطالبات اقتصادی شرایط را برای پیروزی احزاب پوپولیست و راستگرا فراهم کرده بود.
پانویس:
این خبر با اطلاعات تازه به روز شد. تیتر آن تغییر نکرد.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.