۱۹ هزار مبلغ مذهبی به مدارس ایران اعزام میشوند
طرح امین توافقنامه آموزش و پرورش ایران و حوزه علمیه برای استقرار مبلغان مذهبی در مدارس است. مسئول اجرای این طرح از تحقق ۱۳۵ درصدی اهداف آن خبر داده است.
مبلغان مذهبی در آموزش و پرورش موضوع تفاهمنامه وزارت آموزش و پرورش جمهوری اسلامی و حوزه علمیه است. دبیر ستاد همکاری های حوزه و آموزش و پرورش میگوید: علاوه بر ۵۰۰۰ «روحانی» که به صورت تمام وقت در آموزش و پرورش اشتغال دارند، ۱۹ هزار مبلغ مذهبی نیز به مدارس اعزام خواهند شد.
مجتبی ملکی دبیر ستاد همکاریهای حوزه علمیه و آموزش و پرورش ایران تعداد روحانیان شاغل در مدارس را ۵۰۰۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: علاوه بر این ۵ هزار مبلغ مذهبی نیز به صورت نیمه وقت در آموزش و پرورش فعالیت دارند.
۱۰ هزار تحصیلکرده حوزههای علمیه بر اساس تفاهنامه «امین» در مدارس جمهوری اسلامی فعالیت میکنند.
بر اساس این طرح روحانیان و مبلغان مذهبی ۳۰ ساعت در طول هفته در مدارس استقرار مییابند تا به «شبهات مذهبی» دانشآموزان پاسخ دهند.
حسین درودی معاون امور استانهای این طرح شهریور هدف نهایی از اجرای این طرح را «هر مدرسه یک روحانی» اعلام کرده و گفته بود: به دلیل کمبود روحانی طرح امین در ۳۵۰۰ مدرسه اجرا خواهد شد.
ملکی اما یکشنبه ۱۳ اسفند از اعزام ۱۹ هزار مبلغ مذهبی به مدارس سراسر کشور خبر داد و گفت که ۱۳۵ درصد از اهداف طرح حضور مبلغان مذهبی در مدارس محقق شده است.
به گفته ملکی ۲۰ هزار مدرسه در ایران متقاضی استقرار روحانیت هستند اما کمبود منابع مالی مانع اجرای کامل این طرح شده است.
او گفت: ۲۵۹۱ روحانی در حال حاضر در مدارس استقرار دارند.
تعداد مدارس تحت پوشش طرح استقرار روحانیون در سال گذشته ۲۸۸۴ مورد اعلام شده است. ملکی گفت که این رقم ۱۰ درصد بیشتر از پیشبینی ستاد همکاری حوزه علمیه و آموزش و پرورش بوده است.
طرح موسوم به امین در دولت محمود احمدینژاد با امضاء تفاهنمامه همکاری وزارت آموزش و پرورش و حوزه علمیه آغاز شد. دی ۱۳۹۲ سازمان معلمان ایران خواستار لغو این طرح به دلیل کمبود امکانات مادی و ساختاری در مدارس شد.
وزیر وقت آموزش و پرورش اما این طرح را ادامه حضور «امام جماعت در مدارس» دانست که اعتبار آن از منابع مالی مشخص تامین میشود.
«تهیه و تدوین برنامههای تربیتی و فرهنگی مدارس»، «تامین نیازهای مذهبی مدارس»، «جذب، آموزش و ابلاغ مبلغان مدارس امین»، «اهتمام برای اقامه نماز جماعت در مدارس» و «بهرهمندی از تمام ظرفیتهای موجود برای اجرای طرح تربیتی» از جمله اهداف این طرح اعلام شده است.
در همین راستا محمدرضا مسیبزاده مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش جمهوری اسلامی یک هفته قبل از اضافه شدن «زنگ نماز» در مدارس ایران خبر داده بود.
نظرها
نظری وجود ندارد.