#اعتراضات - از میان آنها: اعتراض به دستگیری محمد حبیبی فعال صنفی معلمان
این مجموعه دربرگیرنده خبرهای اعتراضاتی است که روز ۱۴ اسفند صورت گرفته یا در این روز خبرهای آنها منتشر شدهاند. مجموعه ممکن است با اطلاعات جدید بروز شود.
این مجموعه دربرگیرنده خبرهای اعتراضاتی است که روز ۱۴ اسفند صورت گرفته یا در این روز خبرهای آنها منتشر شدهاند. مجموعه ممکن است با اطلاعات جدید بروز شود.
اعتراض گسترده به دستگیری محمد حبیبی، فعال صنفی معلمان
محمد حبیبی، فعال صنفی معلمان که شنبه ۱۲ اسفند در محل کار خود دستگیر شد، همچنان در بازداشت به سر میبرد. بیخبری از محل نگهداری و وضعیت او نگرانی درباره سلامتیاش را افزایش داده است.
خدیجه پاک ضمیر، همسر محمد حبيبي یکشنبه ۱۳ اسفند در گفت و گو با «جامعه نو» درباره دستگیری همسرش گفته است مامورانی که برای بازداشت حبیبی آمده بودند وقتی با مقاومت او روبرو شدند از اسپری فلفل استفاده کردند. هنگام تفتیش خانه، او را کتک زدند و پس از ۴ ساعت بازرسی خانه، حبیبی را به همراه بردند. طبق حکمی که مأموران نشان دادهاند، دستگاه بازداشت کننده قرارگاه ثارالله است.
دستگیری این فعال صنفی به شیوهای توهینآمیز اعتراض بسیاری را برانگیخته است. برخی واکنشها:
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان ایران با صدور بیانیهای در محکومیت «بازداشت وحشیانه» محمد حبیبی نگرانی خود را درباره وضعیت او چنین ابراز کرد:
«مامورانی که در فضای عمومی و مقابل چشم دانشآموزان، همکاران و خانوادهاش چنین وحشیانه او را کتک میزنند و بر رويش اسپری و اسلحه مىكشند در خلوت بازداشتگاه، میتوانند جان محمد حبیبی را به خطر بیندازند.»
این تشکل مسئولان قضایی و امنیتی را مسئول حفظ جان و سلامت جسمی و روحی محمد حبیبی دانسته و از وزیر آموزش و پروش خواسته است درباره دستگیری این فعال صنفی موضعگیری کند.
تشکل صنفی معلمان تاکید کرده است حسن روحانی رییسجمهور وظیفه دارد «از وزرات دادگستری، دستیارش در حقوق شهروندی، وزارت اطلاعات و وزرات آموزش و پرورش بخواهد پیگیر وضعیت محمد حبیبی و سایر فعالان و معلمان زندانی صنفی شوند و بیش از این چشم خود را بر ستمی که در جنگ قدرت جناحهای حکومتی بر شهروندان میرود نبندند.»
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان به حکومت هشدار داده و افزوده است:
«شورای هماهنگی نارضایتی و خشم عمیق خود را از شیوه بازداشت وحشیانه محمد حبیبی ابراز میدارد و به آنانی که باد میکارند هشدار میدهد که نوجوانان دانشآموزی که دیروز شاهد تحقیر و آزار معلم خود بودند خشونتی آزاردهنده را تجربه کردهاند که تاثیری منفی بلندمدت بر آنان داشته و نتایج ناخواسته زیادی به دنبال خواهد داشت.»
محمود بهشتی لنگرودی و اسماعیل عبدی دو فعال صنفی معلمان که خود در زندان اوین در حبس هستند نیز نامهای در محکومیت بازداشت محمد حبیبی نوشتهاند که در آن از جمله آمده است:
«محمد حبیبی معلمی ساده است. بیسلاح و بیدفاع، او را در حالی با برخوردهای نامناسب دستگیر میکنند که غارتگران بیتالمال ازجمله در صندوق ذخیره فرهنگیان که اختلاسی بیش از ۱۳ هزار میلیارد تومان را به نام خود ثبت کردند آزادانه در کشور جولان میدهند.»
جبار دوستي معلم بازنشستە و عضو انجمن صنفي معلمان كردستان در یادداشتی دستگیری محمد حبیبی را به طعنه «نشان مهر دولت اعتدال بر سينه معلمان» خوانده و خواستار تلاش برای آزادی او شده است.
نرگس ملك زاده فعال صنفی معلمان با اشاره به نحوه دستگیری محمد حبیبی نوشته است:
«معلم را در محل کارش مورد ضرب و شتم قرار میدهند تا این بار به دانش آموزان یاد بدهند، افکار دیگران تحمل کردنی نیست و تنها شیوه مبارزه با آن سرکوب به وحشیانهترین شکل است.خوب عمل کرده اید دیگر زمان تئوری آموختن تمام شده است باید دانش آموز به چشم ببیند و این صحنه تا پایان عمر در ذهنش حک شود و هر گاه در ذهنش خطور کرد که فعالیتهای مدنی نشان پویایی اجتماعی یک جامعه است، خاطره آن روز تابلوی ایست او باشد برای هر فعالیت مدنی و شروع ایستایی اجتماعی.»
«گروه پیشکسوتان» تشکل صنفی بازنشستگان کشوری نیز در بیانیهای ضمن محکوم کردن دستگیری محمد حبیبی، نسبت به بروز هر گونه خطر جانی برای او به حکومت هشدار داده است.
ادامه اعتصاب در نیشکر هفتتپه
دوشنبه ۱۴ اسفند اعتصاب در مجتمع نیشکر هفتتپه ادامه یافت. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران دوشنبه کارگران بخش های کشاورزی و تجهیزات و مهندسی و بقیه بخشهای شرکت دست از کار کشیده و در محوطه شرکت تجمع کردند.
بنا بر همین گزارش، برخی مدیران کارخانه تلاش کردهاند با روشن کردن کورهها تولید را راهاندازی کنند اما با مقاومت کارگران روبرو شدهاند.
شنبه ۱۲ اسفند بازنشستگان نیشکر هفتتپه نیز در اعتراض به تعویق مطالباتشان مقابل شرکت تجمع کرده بودند.
امروز کارگران در حین اعتصاب با تجمع مقابل دفتر مدیریت شرکت، به احضار ۴ تن از نمایندگان خود به دادگستری شوش اعتراض کردهاند.
یکی از کارگران نیشکر هفتتپه در پیامی در تلگرام نوشته است که دوشنبه مدیریت حقوق دی ماه کارگران نیبر را پرداخته اما سایر کارگران هنوز حقوق دی ماه را دریافت نکردهاند و حقوق بهمن و مزایای پایان سال کارگران نیز پرداخت نشده است.
او افزوده است: «در حالی آخرین روزهای سال ۹۶ را به پایان میرسانیم که خانوادههای کارگران چشم انتظار دریافت حقوقهای خود هستند تا در آستانه سال نو اندک وسائل و مایحتاج مورد نیاز را تهیه کنند.»
ادامه اعتصاب در فولاد اهواز، تشکیل پرونده امنیتی برای کارگران بازداشتی
کارگران گروه ملی فولاد اهواز دوشنبه ۱۴ اسفند در ادامه اعتصاب خود باز مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند. آنها شعار میدادند:
[video width="520" height="330" mp4="https://www.radiozamaneh.info/u/wp-content/uploads/2018/03/فولاد-اهواز-۱۴-اسفند.mp4"][/video]
در همین حال محمد جداری فروغی وکیل کارگران بازداشت شده فولاد اهواز که برای پیگیری پروندههای آنان به دادگاه انقلاب اهواز مراجعه کرده گفت دادگاه برای موکلانش پرونده امنیتی تشکیل داده است.
خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) در گزارشی که دوشنبه ۱۴ اسفند از اعتصاب کارگران منتشر کرده به نقل از غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان نوشته است مشکلات گروه ملی به کلاف سردرگمی تبدیل شده و به یکباره حل نخواهد شد.
ایرنا به نقل از یکی از کارگران نوشته است: «ما هیچ گونه خواسته نامعقول یا غیر صنفیای نداریم، در بین ما کارگرانی هستند که فرزندانی با بیماریهای خاص از جمله سرطان دارند و تاخیر در پرداخت حقوق برای این دسته از همکاران ما وضعیت بسیار بغرنجتری رقم زده است».
شریعتی وعده داده است که مواد اولیه مورد نیاز برای راهانداختن تولید در اختیار فولاد اهواز قرار گیرد، دفترچههای بیمه درمانی کارگران تمدید و حکم بازنشستگی کارگرانی که قرار بوده بازنشسته شوند، صادر شود.
شرکت گروه ملی فولاد که سال ۸۸ به یکی از شرکتهای زیر مجموعه گروه امیر منصور آریا واگذار شد در پی افشای پرونده اختلاس ۳ هزار میلیاردی او تحت مسیولیت قوه قضاییه قرار گرفت. سپس در اختیار بانک ملی قرار گرفت و آبان سال جاری در ازای بدهی امیر منصور آریا به مدیر فعلی عبدالرضا موسوی، به او واگذار شد.
در تداوم اعتصاب کارگران با خواست پرداخت مطالبات معوقه و راهاندازی تولید، پنجشنبه هفته گذشته ۹ تن از کارگران در یورش شبانه ماموران امنیتی به خانههایشان بازداشت شدند.
جداری فروغی وکیل کارگران بازداشت شده فولاد گفت دادگاه برای کارگران قرار کفالت ۵۰ میلیونی صادر کرده اما علی رغم مراجعه خانوادهها، حاضر به پذیرش قرار نشده و کارگران همچنان در بازداشت به سر میبرند.
بیست و دومین روز تجمع اعتراضی رانندگان شرکت واحد مقابل شهرداری
گروهی از رانندگان شرکت واحد تهران دوشنبه ۱۴ اسفند برای بیست و دومین روز متوالی مقابل شهرداری تهران اجتماع کردند. آنها عضو تعاونی مسکن و پروژه سپیدار هستند و علی رغم گذشت ۵ سال از مهلت تحویل مسکن به آنها هنوز خانههایشان به آنها تحویل داده نشده است.
پروژه سپیدار ۲ و ۳ حدود ۲۷۰ عضو دارد.
رانندگان در تجمع امروز خود شعار میدادند:
اعتراض پرسنل آموزش و پرورش بابل به تعویق ۱۰ ماه مطالبات
۱۴۰ تن کارکنان اداری آموزش و پرورش بابل ۱۰ ماه است حق اضافهکاری خود را دریافت نکردهاند. آنها یکشنبه ۱۳ اسفند دست از کار کشیدند و با تجمع در محوطه آموزش و پروش خواستار دریافت مطالبات خود شدند.
۶ فعال اجتماعی سنندج پس از بازپرسی به طور موقت آزاد شدند
دادگاه انقلاب سنندج دوشنبه ۱۴ اسفند ۶ فعال اجتماعی این شهر را با قرار کفالت به طور موقت آزاد کرد.
اتحادیه آزاد کارگران در باره بازپرسی امروز از این فعالان در دادگاه انقلاب نوشته است:
«آقایان مظفر صالح نیا، شریف ساعد پناه، خالد حسینی، غالب حسینی و حبیب الله کریمی که همگی از فعالین کارگری شهر سنندج و آقایان صالح نیا و ساعد پناه از اعضای اتحادیه آزاد کارگران ایران می باشند و همچنین آقای ناصر صالحی خواننده مراسم نوروز سال جاری، به دلیل برگزاری و شرکت در این مراسم با اتهام واهی تبلیغ علیه نظام به نفع احزاب مورد بازپرسی قرار گرفتند. اما آنان این اتهام را واهی دانسته و آن را رد کردند.»
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری روز گذشته در پی احضار این فعالان نوشته بود احضار آنها روش شناخته شدهای است که حکومت در آستانه نوروز، روز جهانی زن و اول ماه مه هر سال در پیش میگیرد تا با تهدید و بازداشت فعالان مانع برپایی مراسم شود.
در پی اعتصاب کارگران سد غلامان، دو تن از کارگران اخراج شدند
کارگران سد غلامان واقع در خراسان شمالی که طی روزهای گذشته در اعتراض به ۵ ماه تعویق مزد و نپرداختن حق بیمه دست به اعتصاب زده بودند با وعده مسئولان استان مبنی بر پرداخت مزدهای معوقه به اعتصاب پایان دادند.
مزدهای معوقه کارگران هنوز پرداخت نشده اما پیمانکار سه تن از کارگران معترض را اخراج کرده است.
۴ جوان معترض به بیکاری در شوش دستگیر شدند
در روزهای گذشته بارها اهالی چند روستا در اعتراض به بیکاری و با خواست اشتغال در کشت و صنعت کارورن مقابل این مجتمع تجمع کردند. تجمع شنبه ۱۲ اسفند آنان، با تیراندازی نیروی انتظامی و دستگیری ۴ تن از آنان به پایان رسید.
شنبه ۱۲ اسفند صدها تن از اهالی روستاهای حاجات، عبدعون و دهنو باقر از توابع دزفول در تجمع خود مقابل کشت و صنعت کارون خواستار استخدام نیروهای بومی در این مجتمع شدند.
ماموران انتظامی پس از بستن راههای خروجی روستا بر روی اجتماعکنندگان شلیک کردند. گزارشی که در این براه منتشر شده حاکی است ۵ تن زخمی و ۴ تن دستگیر شدهاند که از دستگیرشدگان اطلاعی در دست نیست.
اعتصاب و تجمع کارگران کاشی حافظ زرقان
کارگران کارخانه کاشی حافظ واقع در زرقان واقع در استان فارس که حدود یک سال است مزد نگرفتهاند، دوشنبه ۱۴ اسفند مقابل کارخانه تجمع کردند.
جایگاهداران مقابل وزارت نفت سفره خالی پهن کردند
صاحبان جایگاههای توزیع سوخت که به واگذاری جایگاهها به بخش خصوصی معترض اند در تجمع یکشنبه ۱۳ اسفند خود مقابل وزارت نفت سفره خالی پهن کردند.
نظرها
نظری وجود ندارد.