کره شمالی برای مذاکره درباره خلع سلاح اتمی اعلام آمادگی کرد
سئول میگوید اگر امنیت کره شمالی تضمین شود، پیونگیانگ با واشنگتن مذاکره میکند. در حین مذاکرات رزمایش نظامی و آزمایش موشکی هم انجام نمیشود.
هیأت پنج نفرهای که از سئول به پیونگ یانگ رفته بود تا زمینههای مذاکرات آتی با کره شمالی را فراهم بیاورد، از آمادگی کره شمالی برای مذاکراتی با ایالات متحده آمریکا در جهت خلع سلاح هستهای شبهجزیره کره خبر داده است.
بر اساس گزارش خبرگزاری رسمی کره شمالی (کی سی ان ای) مقامات کره جنوبی در یک ضیافت شام که شامگاه دوشنبه ۶ مارس در پیونگیانگ ترتیب داده شده بود، با کیم جونگ اون درباره تنشزدایی بین دو کشور همسایه به رایزنی و گفتوگو پرداختند و به توافق «رضایتبخشی» هم درباره دیدار احتمالی مون جهاین، رئیس جمهور کره جنوبی از پیونگیانگ دست پیدا کردند.
مونجهاین، رئیس جمهور کره جنوبی یک هیأت پنجنفره به ریاست مشاور امنیتیاش را برای دیدار و گفتوگو با رهبر کره شمالی به سئول اعزام کرده بود. خبرگزاری رسمی کره شمالی (کی سی ان ای) گزارش داده بود که موضوع دیدار مقامات کره جنوبی با کیم جونگاون این بود که چگونه میتوان به شکل فعالتری روابط بین دو کره را بهبود بخشید با این امید که صلح و ثبات بر شبهجزیره کره حاکم شود. مقامات کره شمالی فضای گفتوگوها را «آکنده از صمیمیت» توصیف کرده بودند. سئول که ابتدا درباره این دیدار سکوت کرده بود، اکنون میگوید کره شمالی آماده مذاکره با آمریکا درباره خلع سلاح هستهای شبه جزیره کره است.
چونگ اویی-یونگ، مشاور امنیتی رئیس جمهور کره جنوبی سهشنبه ۶ فوریه در یک نشست خبری گفته است:
«پیام کره شمالی صریح بود: پیونگیانگ آماده است که برای خلع سلاح اتمی کوشش کند و خاطرنشان کرده که اگر تهدیدهای نظامی از بین بروند و امنیت این کشور تضمین شود، آنگاه دیگر به سلاح هستهای نیاز ندارد.»
چونگ اویی-یونگ همچنین اعلام کرده که کره شمالی در حین مذاکرات با ایالات متحده آمریکا برای خلع سلاح هستهای از آزمایشهای موشکی و برگزاری رزمایشهای نظامی خودداری میکند.
آخرین بار در سال ۲۰۰۷ اجلاسی برای تنشزدایی از شبهجزیره کره برگزار شد. از سال ۱۹۵۳ تاکنون بین کره شمالی و جنوبی آتشبس برقرار است.
هیأت پنج نفره کره جنوبی بعد از دیدار با رهبر کره شمالی به واشنگتن سفر میکند و گزارشی از گفتوگوهای فیمابین را به اطلاع کاخ سفید میرساند. از سال ۲۰۱۱ تاکنون این نخستین بار است که چنین ملاقاتی بین سران دو کشور در شبهجزیره کره اتفاق میافتد.
وزارت دفاع آمریکا اعلام کرده که نسبت به تحولات اخیر در شبهجزیره کره خوشبین است. رئیس جمهور آمریکا هم برای آغاز مذاکرات اعلام آمادگی کرده است.
بیشتر بخوانید:
نظرها
یک خواننده رادیو زمانه
اورین اینو میگن نرمش قهرمانانه مقام معظم رهبری جمهوری خلق کره
نرمش
نر+مش نره خری ! مش ! وقتی که کشمش جدا کنند ؟!
نرمش
این شوخی بلا برای بازی فکری بود! اما با کامنتهای متعدد در همین سایت پرطرفدرا رادیو مانه بارها گفته شده، کره شمالی و هر حکومت متهم دیکتاتوری ولی سکولار، دارای ماهیتی حداقلی از خردورزی هستند. سکولاریسم ذاتا مفهوم خردورزانه است، چیزی حکومت تئوکراسی مذهبی ایران به شدت از آن در تنگنا است. اگر کره شمالی میتواند در مدت کوتاهی تصمیات راهبردی موثر بگیرد و با واقع گرایی شاید حکومت و کشورش از مهلکه نجات دهد بخاطر ماهیت جاکمیت سکولاریسم است. حال اگر این سکولاریسم با سوسیالیسیم یا لیبرالیزم و دموکراسی همراه شود میشود کشورهای نظیر اسکاندیناوی.. افسوس که حکومت ایران مذهبی است و مردم ایران از سکولار دموکراسی محرومند!
نرمش
حقیقتا ارزو می کنم این بحران رکه تمام شودف چرا یک حواس پرتی بزرگ در دنیا بوجود اورده و کشورهای مهم جهان از حل منطقه خاورمیانه دور می کند. وقع جنگ در کره لاقل 20 سال مسائل خاورمیانه به تعویق می اندزا! این ناچیز راه حل بران کره را در این میبینم: چین و روسیه نیوهوایی در کره شمالی بخصوص در مرزه مستقر کنند و به جای سلاح های اتمی کره شمالی، تعدادی سلاح هسته ای به عنوان ضمانت در کره شمالی مستقرکنند. تا زمانی بالاخره کره شمالی از خر شیطان پیاده شود و مثل المان شرقی به پذیرد رژیم کره جنوبی درست تر است و وحدت کره دو کره محقق شود.