ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

استقبال آمریکا از پیشنهاد اشرف غنی برای آغاز مذاکرات با طالبان

آمریکا می‌گوید دولت افغانستان باید به «شکایت‌های قانونی» رسیدگی کند. ایالات متحده اعلام کرده که در گفت‌وگو با مقامات پاکستان در حال بررسی نگرانی‌های این کشور در مورد امنیت مرزهایش با افغانستان است.

واشنگتن از پیشنهاد رئیس جمهور افغانستان برای آغاز مذاکره صلح «بدون پیش‌شرط» با گروه طالبان استقبال کرد. آمریکا مذاکره با پاکستان را نیز آغاز کرده است.

محمد اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان: هدف نهایی صلح با طالبان است

آلیس ولز، معاون وزارت خارجه آمریکا در امور آسیای جنوبی و مرکزی ضمن اعلام حمایت آمریکا از آغاز مذاکره صلح «بدون پیش‌شرط» با گروه طالبان، گفت طالبان «شکایت‌های قانونی» از دولت افغانستان دارند: «ما همواره گفته‌ایم که شکایت‌های قانونی مطرح شده توسط طالبان در مورد عدالت، فساد اداری، کنترل حکومت غارتگر گذشته مسائلی هستند که باید حل شوند.»

هفته گذشته، چهارشنبه ۲۸ فوریه / ۹ اسفند در مذاکرات صلح افغانستان با عنوان «پروسه کابل» که با شرکت نمایندگان ۲۵ کشور و سازمان بین‌المللی در کابل برگزار شد، اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان از آمادگی برای مذاکرات صلح «بدون پیش‌شرط» با طالبان سخن گفت و افزود این گروه اگر سلاح خود را زمین بگذارد می‌تواند به‌عنوان یک حزب سیاسی فعالیت قانونی کند.

نیروهای دولتی افغانستان و ارتش آمریکا ۱۶ سال است که با طالبان در جنگند.

آلیس ولز، ضمن استقبال از پیشنهادهای اشرف غنی، مذاکرات صلح «پروسه کابل» را «رویدادی تاریخی و مرجع» عنوان کرد.

طالبان افغانستان هنوز به‌شکل رسمی به پیشنهادهای مطرح شده توسط اشرف غنی پاسخ نداده‌اند. این گروه طی ماه‌های اخیر در میدان جنگ دوباره فعال شده است. در ماه اکتبر گزارش‌های امنیتی آمریکا نشان می‌داد که در ۴۳ درصد این کشور چالش میان دولت افغانستان و طالبان در جریان است.

در ماه ژانویه، شبکه بی‌بی‌سی جهانی در یک مطالعه اعلام کرد که طالبان افغانستان به‌طور مستقیم ۴ درصد از خاک این کشور را در کنترل خود دارند و در ۷۰ درصد افغانستان نیز فعال هستند.

«نگرانی‌های قانونی» پاکستان

آلیس ولز گفت: «پاکستان نقش بسیار مهمی در روند صلح دارد. ما فکر می‌کنیم که این کشور مطمئناً می‌تواند مذاکرات را آسان‌تر کرده و اقداماتی انجام دهد که به طالبان فشار آورد و آن‌ها را تشویق کند تا به سمت مذاکرات سیاسی حرکت کند.»

معاون وزارت امور خارجه آمریکا در امور آسیای جنوبی و مرکزی با بیان این‌که پاکستان «نگرانی‌های قانونی» دارد افزود: «پاکستانی‌ها نگران مدیریت مرزی و حضور طالبان پاکستان در آن و مسئله پناهندگان هستند.»

پاکستان و آمریکا پس از آن‌که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا سیاست خود در افغانستان و جنوب آسیا را تشریح کرد، در ماه اوت گذشته مشاجره‌هایی با هم داشتند.

آمریکا در آن زمان با لحنی هشدارآمیز در مورد پاکستان صحبت کرد و گفت پاکستان پناهگاه امنی برای تروریست‌ها شده است و طالبان و گروه‌های شبه‌نظامی افراطی دیگر که در پاکستان پناه گرفته‌اند، تهدیدی برای منطقه هستند.

در ماه ژانویه ترامپ کمک ۱،۱ میلیارد دلاری امنیتی به پاکستان را قطع کرد.

مایک پنس، معاون اول رئیس‌جمهوری آمریکا نیز ۲۲ دسامبر در سفری به افغانستان پاکستان را به فراهم آوردن «پناهگاه برای تروریست‌ها» متهم کرد. وزارت خارجه پاکستان اما این اتهام‌ها را نادرست خواند و  گفت این کشور مقر تروریست‌ها در مرزهای خود را برچیده است. دولت پاکستان همچنین در برابر فشارهای آمریکا چندین بار گفته که به کمک‌های مالی واشنگتن نیازی ندارد.

به‌رغم توقف کمک‌های مالی آمریکا به پاکستان روابط دیپلماتیک دو کشور همچنان ادامه یافت و در حال حاضر تهمینه جنجوعه، وزیر خارجه پاکستان به واشنگتن رفته تا با مقام‌های بلندپایه آمریکا دیدار و گفت‌وگو کند. سفر او در پی دیدار هفته گذشته لیزا کورتیس، مقام ارشد شورای امنیت ملی آمریکا از اسلام‌آباد صورت می‌گیرد.

لیزا کورتیس در این سفر از دولت پاکستان خواست تا به مبارزه با شبکه حقانی و سایر گروه‌های تروریستی در خاک خود همچنان ادامه دهد. او بر نگرانی دیرینه جامعه بین‌المللی در مورد کمبودهای مداوم در مبارزه با پولشویی و مبارزه با تروریسم تأکید کرد.

اشرف غنی دوم فوریه / ۱۳ بهمن گفت پاکستان باید واضح و عملی، برای از بین بردن طالبان و گروه‌های تروریستیِ دیگر اقدام کند.

غنی گفت: «مرکز طالبان، پاکستان است و اکنون زمان آن فرارسیده که پاکستان تصمیم بگیرد هر چیزی را که به خود روا نمی‌دارد به دیگران نیز روا ندارد.»

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.