ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دو سال زندان برای دختر خیابان انقلاب

دادستان تهران در آستانه روز جهانی زن از اقدامات دیگر علیه زنان معترض ایرانی خبر داد: توقف اتوموبیل‌ها و پاسخگویی مدیران در برابر کم‌حجابی زنان کارمند.

دادستان تهران در آستانه روز جهانی زن از محکومیت یکی از دختران خیابان انقلاب به ۲۴ ماه حبس تعزیری خبر داد. ۲۱ ماه از این مجازات به مدت ۵ سال به تعلیق درآمده. دادستان تهران اما خواهان اجرای فوری مجازات است.

نرگس حسینی، یکی از دختران خیابان انقلاب

عباس جعفری دولت‌آبادی در هفتمین جلسه دادستانی تهران در سال جاری پیرامون «آسیب‌های اجتماعی» که چهارشنبه ۱۷ اسفند با شرکت گروهی از فرماندهان نظامی، مقام‌های قضایی و مسئولان دولتی برگزار شد، اعلام کرد که یکی از دختران خیابان انقلاب «به اتهام تشویق مردم به فساد از طریق کشف حجاب در مرئی و منظر عام و تظاهر به عمل حرام و ظاهر شدن در اماکن عمومی بدون حجاب شرعی» به ۲۴ ماه حبس تعزیری محکوم شده است.

دستاورد اعتراض زنان به حجاب اجباری رابین رایت، تحلیلگر وزارت خارجه آمریکا در گزارشی در نیویورکر می‌نویسد اعتراض دختران خیابان انقلاب که ۶ دی با حرکت نمایشی ویدا موحدی در تقاطع وصال با انقلاب آغاز شد، آرام‌ترین حرکت اعتراضی در تاریخ معاصر ایران بعد از انقلاب بهمن ۵۷ است. ویدا موحدی ۶ دی ۹۶ روی پست برق تقاطع وصال با انقلاب مقابل قنادی فرانسه ایستاد و روسری سفیدی را بر سر چوبی تکان داد. این حرکت که به زودی پیروان بسیاری یافت، به عنوان اعتراض دختران خیابان انقلاب به تاریخ اعتراضات مدنی در ایران پیوست. بخشی از حاکمیت، حرکت دختران خیابان انقلاب را به عنوان یک هشدار درک کرده است. بر اساس گزارشی که دولت روحانی منتشر کرده، نیمی از شهروندان ایرانی، اعم از زن یا مرد با حجاب اجباری مخالف‌اند. هادی قائمی، سخنگوی کمپین بین‌المللی حقوق بشر در گفت‌وگو با نیویورکر اعتقاد دارد که مخالفت زنان با حجاب اجباری بخشی از حرکت زنان ایرانی برای رفع تبعیضات اجتماعی‌ست و در مسیر فعالیت‌های برابری‌خواهانه زنان در سراسر جهان قرار دارد. جمهوریت یا اسلامیت؟ رأی مردم یا رأی آسمان؟ مخالفت زنان با حجاب اجباری با بحث گره‌خورده جمهوریت یا اسلامیت «نظام» هم درآمیخته است. آیا در وهله نخست می‌بایست قوانین شریعت را در جامعه به عنوان ضامن اسلامیت نظام اجرا کرد یا به رأی و خواست مردم احترام گذاشت؟ اعتراض زنان به حجاب اجباری، یک بار دیگر به اختلاف بین اصلاح‌طلبان و اصول‌گرایان در یافتن پاسخی برای این پرسش دامن زده است. محمد تقی مصباح یزدی در سخنانی که سه‌شنبه ۱۵ اسفند در رسانه‌های داخلی منتشر شد، چالش اصلی را به این شکل بیان می‌کند: آزادی در مفهوم غربی آن با کنار رفتن روسری‌ها آغاز می‌شود و آنگاه به تدریج دیگر جایی برای شارحان احکام اسلام باقی نمی‌ماند. در این معنا، مصباح‌یزدی بود و نبود خود را با اندازه روسری زنان ایرانی اندازه می‌گیرد. این دستاورد اندکی نیست.

دادستان تهران درباره نام دختر خیابان انقلاب که به دو سال زندان محکوم شده سکوت کرد. خبرگزاری آلمان گزارش داده که احتمالا دختر خیابان انقلابی که به دو سال زندان محکوم شده نرگس حسینی است.

نرگس حسینی، ۳۲ ساله اهل کاشان ۹ دی در یک حرکت اعتراضی روسری خود را از سر برداشت و آن را بر سر چوبی به شکل پرچم بالا برد. حسینی دانشجوی فوق‌لیسانس علوم اجتماعی‌ست و در یکی از ادارات دولتی نیز کار می‌کرده. مأموران امنیتی بلافاصله او را بازداشت کردند و پس از صدور وثیقه سنگین پانصد میلیون تومانی او را به زندان قرچک ورامین منتقل کردند. نسرین ستوده که وکالت نرگس حسینی را به عهده دارد به کمپین حقوق بشر در ایران گفته بود:

«خانم نرگس حسینی در دادسرا هم حاضر نشد ابراز پشیمانی بکند و اعلام کرد به حجاب اجباری اعتراض دارد و نشان دادن اعتراض را حق قانونی خودش می‌داند و علیرغم این که در شرایط سختی در زندان قرچک ورامین نگهداری می‌شود، حاضر به اظهار پشیمانی نشد، در مقابل وثیقه پانصد میلیونی هم گفت توانایی تأمین آن را ندارد و چون خود را بی‌گناه می‌داند حتی در صورت توانایی هم حاضر به تأمین نیست.»

دادستان تهران با انتقاد از «تعلیق ۲۱ ماه از مجازات [نرگس حسینی] برای مدت پنج سال» گفته است «تعلیق حکم دادگاه در امور منافی عفت برخلاف بند پ ماده ۴۷ قانون مجازات اسلامی است و دادستانی تهران پیگیر نقض این حکم» است.

جعفری دولت‌آبادی همچنین به پرونده ویدا موحد نخستین دختر خیابان انقلاب نیز اشاره کرده است. دادستان تهران ادعا کرده که او  زیر نظر روانپزشک تحت درمان است. مقامات قضایی جمهوری اسلامی ادعا می‌کنند که دختران خیابان انقلاب یا فریب‌خورده‌اند و یا اینکه مواد صنعتی مصرف می‌کنند.

دادستان تهران در آستانه روز جهانی زن همچنین اعلام کرده که به مأموران امنیتی دستور داده شده اتوموبیلی را که زنان کم‌حجاب در آن مشغول تردد در سطح شهرها هستند، متوقف کنند. مدیران ادارات نیز از این‌ پس پاسخگوی کم‌حجابی زنان کارمند خواهند بود.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • تیشک

    جناب دادستان! به راستی شما دادِ چه کسی را می ستانید؟ دادِ حکومتی خونریز و ظالم را از دخترکی بی پناه؟ آن دخترک به ظاهر بی پناه، پرنده ای است بر شاخ که آواز آزادی و بهار را پس چهل سال زمستان و تاریکی سر داد. تــو! تــویی که نام دادستان را یدک می کشی، هرگز قادر نخواهی بود که ندایی را که آن پرنده سر داد و تنین ندایش را خفه کنی. آن پرنده کوچک تبدیل به استوره ای شد که همانند داستانهای شاهنامه قرنهای آینده مادران بسیاری با آب و تاب برای کودکانشان روایت خواهند کرد، که چگونه دخترکی در مقابل برج ظالم با پرچم سفیدش خواب را از چشم مستبد پیر و دادستانهای سیه رویش ربوده بود. آواز نرگس حسینی برای همیشه بر گستره این مرز و بوم تنین دارد و داستان دادستانهای بی عدل و دادی را برای کودکان آینده بازگومی کند که قصد خاموش کردن نور را داشتند ولی غافل بودند که نور را با تاریکی نمی توان از بین برد. ماهیت نور پاره کردن تاریکی است و تاریکی چاره ای بجز فرار از نور ندارد.

  • صد هزار

    فقط صد هزار نفر بانو فردا بی حجاب بیاند، کارتمام است. با یک و دو گل بهار نمی شود !