ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

طالبان در مذاکرات صلح ازبکستان شرکت نمی‌کنند

در مذاکرات دو روزه صلح افغانستان در تاشکند نمایندگان بیش از ۱۰ کشور حضور خواهند داشت. طالبان این امکان را داشتند که در این مذاکرات شرکت کنند اما حضور خود را اعلام نکرده‌اند.

وزارت خارجه ازبکستان اعلام کرد که گروه طالبان ممکن است کنفرانس صلح افغانستان در ازبکستان را از دست بدهد. در این مذاکرات نمایندگان بیش از ۱۰ کشور حضور خواهند داشت و در جریان آن شرکت‌کنندگان درخواست مذاکره مستقیم بین دولت اشرف غنی و گروه طالبان را مطرح خواهند کرد.

طالبان افغانستان ـ عکس از آرشیو

به‌گزارش رویترز، وزارت خارجه ازبکستان دوشنبه ۱۲ مارس / ۲۱ اسفند در بیانیه‌ای گفته است که نمایندگان طالبان درخواست حضور در اجلاس صلح افغانستان را که قرار است در روزهای ۲۶ و ۲۷ مارس (۶ و ۷ فروردین ۱۳۹۷) در تاشکند، پایتخت ازبکستان برگزار شود را ابلاغ نکرده‌اند و این موضوع نشانه آن است که طالبان در این کنفرانس حضور نخواهند داشت.

در این مذاکرات اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان، تادامیچی یاماموتو، نماینده ویژه سازمان ملل در افغانستان، جان سولیوان، معاون وزیر خارجه آمریکا و فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا حضور خواهند داشت.

همچنین وزرای خارجه ایران، پاکستان، روسیه، ترکیه، تاجیکستان، هندوستان، قزاقستان، قرقیزستان نیز در این کنفرانس شرکت خواهند کرد.

طالبان شنبه ۱۰ مارس / ۱۹ اسفند کنفرانس علمای اسلامی در جاکارتا را نیز تحریم کردند. این کنفرانس قرار است با شرکت اسلام‌پژوهان و روحانیونی از افغانستان و پاکستان و اندونزی مقدمه‌ای بر مذاکرات آتی صلح در افغانستان باشد.

طالبان ۱۴ فوریه / ۲۵ بهمن در بیانیه‌ای خطاب به مردم آمریکا اعلام کردند که می‌خواهند بحران افغانستان از راه گفت‌وگو حل شود. آن‌ها از آمریکا خواستند به «اشغال» خاک افغانستان پایان دهد و حق طالبان برای تشکیل دولت «بر اساس اراده مردم» را به رسمیت بشناسد.

گروه طالبان از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ بر افغانستان حکومت می‌کرد و پس از حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر و ورود نیروهای خارجی به‌رهبری آمریکا به افغانستان سرنگون شد. طالبان همچنان برای برقراری یک حکومت اسلامی در افغانستان می‌جنگند.

اشرف غنی در مذاکرات صلح افغانستان با عنوان «پروسه کابل» با شرکت نمایندگان ۲۵ کشور و سازمان بین‌المللی در کابل که ۲۸ فوریه / ۹ اسفند برگزار شد، اعلام کرد که حاضر است طالبان را به‌عنوان یک حزب سیاسی بپذیرد و با تشکیل دولت وحدت ملی با آن‌ها آتش‌بس کند و وارد مذاکره شود. غنی همچنین بسته پیشنهادی خود برای پیوستن طالبان به روند صلح و پایان دادن به نبردها در کشور را ارائه کرد.

دفتر مطبوعاتی وزارت خارجه ازبکستان گفته است که شرکت‌کنندگان کنفرانس صلح تاشکند خواهان آغاز فوری مذاکرات مستقیم بین دولت کابل و طالبان هستند.

سال گذشته آمریکا کمک‌های نظامی خود به افغانستان را به‌ویژه در زمینه حملات هوایی افزایش داد. این اقدامات با هدف خروج از بن‌بستِ مقابله با شورشیان و وارد آوردن فشار برای کشاندن آن‌ها به پای میز مذاکره انجام شد.

به‌رغم این کمک‌ها طالبان همچنان کنترل بخش بزرگی از افغانستان را در دست دارند.

امروز (دوشنبه) نیروهای دولتی افغانستان در ولایت فراه در غرب این کشور، پس از حمله شبانه طالبان به اناردره ولایت فراه و تصرف آن، موفق شدند که این شهر را دوباره در اختیار خود بگیرند. به گفته وزارت دفاع افغانستان، در فراه و نیمروز ۶۳ نفر از شورشیان و ۲۷ تن از نیروهاى دولتی کشته و زخمى شدند.

با این حال قارى محمدیوسف احمدى، سخنگوى طالبان گفته است که اناردره فراه به دست طالبان سقوط کرده و در این نبردها ۱۵ نفر از نیروهاى دولتى کشته و شمارى نیز زخمى شده‌اند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • همین زمینه

    این داستان امثال طالبان و اقلائده .. هم مثل ولایی های ایران است، زندگی در جنگ و بحران، بخش روتین زندگی شان شده است، اینها عادت کردن به همین سبک زندگی.