ربیعی با اختلاف یک رأی وزیر ماند
وزیر کار در مجلس شورای اسلامی استیضاح شد. ربیعی به ناتوانی دولت در مهار فقر و ایجاد اشتغال و همچنین به بحران صندوقهای بازنشستگی اعتراف کرد.
نوبت صبح جلسه علنی مجلس شورای اسلامی به استیضاح علی ربیعی، وزیر کار اختصاص داشت. «بیتوجهی به حقوق کارگران» و «وضعیت نامناسب صندوقهای بازنشستگی» از دلایل استیضاح علی ربیعی بود. وزیر کار اعتراف کرد که دولت در مهار فقر و ایجاد اشتغال ناتوان است. او اما گفت فقرزدایی به ۲۰ سال برنامهریزی نیاز دارد. علی ربیعی سرانجام با ۱۲۵ رای مخالف استیضاح و ۱۲۴ رای موافق استیضاح با اختلاف یک رای وزیر ماند.
جلسه استیضاح علی ربیعی، وزیر کار و رفاه اجتماعی صبح سهشنبه ۲۲ اسفند با حضور ۲۳۳ نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی برگزار شد اسحاق جهانگیری، معاون رئیس جمهوری اسلامی از طرف هیأت دولت در این جلسه حضور داشت. ولیالله سیف رئیس بانک مرکزی، حسینعلی امیری معاون پارلمانی ریاست جمهوری، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و سیدتقی نوربخش رئیس سازمان تامین اجتماعی نیز برای همراهی با وزیر تعاون در صحن علنی حاضر شدند.
چکیدهای از سخنان نمایندگان مجلس در انتقاد از علی ربیعی:
آقای ربیعی در سال ۹۶ خط فقر را ۷۰۰ هزار تومان اعلام کردید، در حالی که نرخ فقر ۲ و نیم میلیون تومان است.
در ۶ سال اخیر جامعه ایران در حوزه رفاه، زیر خط فقر قرار گرفته است.
آقای ربیعی، ۴۰ درصد بنگاههای کشور در دست شماست.
اگر جوانان را در نقطه صفر مرزی جذب نکنیم، داعش و کومله آنها را جذب میکند.
اگر امروز جوانی در نقطه صفر مرزی بیکار باشد، مشکل امنیتی ایجاد میکند، شما برای آنان چه کردهاید؟
جوانان از بیکاری مینالند، متولی اشتغال جوانان شما هستید، چه اقدامات مثبتی انجام دادهاید؟
وزارت کار و رفاه اجتماعی بالغ بر ۱۵۰ میلیارد دلار سرمایه دارد که اگر در اختیار بانک قرار دهیم با سودی که [به آن] تعلق میگیرد نباید هیچ کارگر و بازنشسته و فردی بدون حقوق و مزایا بماند.
حال کارگران و روستائیان خوب نیست و به نظام بیاعتماد شدهاند.
در سال ۹۶، یک روستایی را هم بازنشسته نکردید و هر موقع به شما گفتیم، گفتید آقای نوبخت به ما پول نمیدهد.
اگر پیام تحصن بازنشستگان و کارگران فولاد را میدیدید، اغتشاش اخیر [دی ۹۶] به وجود نمیآمد.
برخی از کارگان بعد از دو سال هنوز عیدی و حقوق ۵۰۰ هزار تومانی خود را نگرفتهاند.
وزیری که عملکرد مثبت نداشته باشد، استیضاح را تهدیدی برای خود میداند. ربیعی یکی از نمونههای بارز مبارزه با استیضاح است. باید قدرت لابیگری او را تحسین کرد. اگر آنقدر که ربیعی به لابیگری مبادرت میورزد، به مهار حوزه وظایفش مبادرت میورزید، وضعیت طور دیگری بود.
آقای وزیر! میگویند شما چون به عدهای باج ندادهاید میخواهند شما را استیضاح کنندو بفرمایید کدام نماینده ملت از شما باجخواهی و سهم خواسته است و چه کسی به خاطر منفعت شخصی شما را استیضاح میکند؟
اگر اعلام کنید، عذر این نمایندگان را میخواهیم و اگر اعلام نمیکنید، نمایندگان به جرم تهمت به خودشان عذر شما را خواهند خواست.
آقای ربیعی وزارت شما وزارت تعاون نیست، بلکه وزارت حذف تعاون است.
علی ربیعی در دفاع از خودش موضوعاتی مانند فقر در ایران، دستمزدهای به تعویق افتاده کارگران، بیکاری جوانان و دانشگاهیان و ورشکستگی صندوقهای بازنشستگی را تلویحاً موضوع «امنیت ملی» قلمداد کرد.
وزیر کار با اعتراف به اینکه موفق نشده «پروژههای اجتماعی» ایجاد کند، از سودآوری پالایشگاهها و بیمه شدن ۱۱ هزار نفر از حاشیهنشینان به عنوان تنها دستاوردهای دوران وزارتش یاد کرد. علی ربیعی اما در همان حال گفت:
«هنوز تا زمانی که یک بازنشسته، زندگی بدون دغدغه داشته باشد، فاصله زیادی داریم. اگر از من بپرسید وضع کارگران خوب است، میگویم نه! شش میلیون ایرانی هیچ دفترچه بیمهای ندارند. بزرگترین نگرانی من امنیت شغلی است، بهدلیل همین من خواب ندارم! فقرزدایی ۲۰ سال برنامه میخواهد و با پاشیدن پول حل نمیشود.»
او درباره ورشکستگی صندوقهای بازنشستگی گفت:
«خودم با باز کردن پرونده به نام صندوقها آژیر خطر کشیدم اما امروز باید پاسخگوی استیضاح درباره پروندهای باشم که خودم باز کردم؟ مشتاقم استیضاحکنندگان با عدد و رقم و شاخصهای شفاف انحراف من و همکارانم را از برنامهای که چند ماه قبل رای اعتماد نمایندگان مجلس را به دست آورد بیان کنند نه اینکه مباحث کلی مطرح شود.»
اعضای فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی در جلسه صبح امروز شورای مرکزی این فراکسیون با استیضاح ربیعی اعلام مخالفت کردند.
استیضاح وزیران در دوران روحانی:
بیشتر بخوانید:
نظرها
همین زمینه
از این ده سال و 5 سال و .. زیاد گفته شده و باز هم گفته می شود ! مطئن باشدی بهبود مهم حاصل نمی شود. خشت اول کج نهاد او به ظاهر بنا و این دیوار تا ثریا کج رود. یادم هست خمینی گفته بود اگر انقلاب 1357 در زمان ابتدای محمدرضا شاه اتفاق می افتاد ، دیگر ایران تا ان زمان (37 سال بعد) دیگر مشکلی نداشت ! حالا 39 سال گذشت از انقلاب خمینی ایست ها و شاگردشان او ! ولی اوضاع گویا بدتر هم شده !
صلاح
خانه از پای بست ویران است.........وکیل الدوله در فکر نقش ایوان است! وکیل الدوله ها باید شخص رهبر را استیضاح کنند، رییس قوه قضاییه، سرداران (برادران قاچاقچی) سپاه، خود شخص رییس جمهور. استیضاح این وزراء در درجه چندم اهمیت است. وزیر رانتخوار و رانت پرور که کار چندانی از دستش ساخته نیست، حتی اگر بخواهد کاری کند، 24 ساعته عزلش می کنند! مطلب بعدی در خصوص نقطه صفر مرزی است که آقاای ربیعی گفته «اگر جوانان را در نقطه صفر مرزی جذب نکنیم، داعش و کومله آنها را جذب میکند.»؛ باید گفت که جذب جوانان به خشونت گرایی چیزی نیست که شما را می ترساند، شما از قلم بدستان هراس دارید. شما از امثال دانشجوی پزشکی "طـــالـب بسـاطــی" می ترسید. طالب بساطی یکی دیگر از جوانان خوش فکر ایلامی بود که در زندانهای قرون وسطایی شما، اخیراً بر اثر ضربه مغزی کشته شده است.