ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

معضل جنازه‌های رهاشده قربانیان جنگ موصل:‌ خطر شیوع بیماری‌

هنوز جنازه‌های برهم‌انباشته در میان خرابه‌های شهر قدیم موصل به چشم می‌خورند. بازمانده بدن‌های انسانی از بازمانده خانه‌ها و ساختمان‌ها کم‌کم غیرقابل تشخیص می‌شود.

شبکه خبری «روداو»، نزدیک به حکومت محلی اقلیم کردستان عراق در گزارشی اختصاصی به مشکلات ناشی از رهاشدن  جنازه‌های قربانیان موصل، دومین شهر بزرگ عراق پس از بازپس‌گیری آن از «دولت اسلامی» (داعش) پرداخته است.

خرابه‌های شهر قدیم موصل هشت‌ماه پس از بازپس‌گرفتن آن از داعش ـ منبع: afp

بنا بر این گزارش، ساکنان موصل با خطر بیماری‌های عفونی به دلیل مشکلات بهداشتی ناشی از وجود جنازه‌های رهاشده در جای‌جای شهر روبرو هستند. به گفته روداو، بسیاری از کسانی که از غرب موصل به شرق آن بازگشته‌اند، مبتلا به برخی از انواع این بیماری‌ها تشخیص داده شده‌اند.

هنوز جنازه‌های برهم‌انباشته در میان خرابه‌های شهر قدیم موصل به چشم می‌خورند. بازمانده بدن‌های انسانی از بازمانده خانه‌ها و ساختمان‌ها کم‌کم غیرقابل تشخیص می‌شود.

ائتلاف بین‌المللی ضدداعش به رهبری آمریکا در نه ماه جنگ برای بازپس‌گیری دومین شهر بزرگ عراق از این گروه دست‌کم ۳۰ هزار حمله‌ هوایی انجام داد. علاوه بر آن، جنگنده‌های ارتش عراق نیز این شهر را بمباران می‌کردند.

اما ائتلاف و بغداد، هیچ‌یک مسئولیتی در قبال کشته‌شدن غیرنظامیان نپذیرفته‌اند.

سازمان عفو بین‌الملل تیرماه اعلام کرده بود که در نبرد برای بازپس‌گیری موصل تمام طرف‌های درگیری به‌طور جدی مرتکب جنایت جنگی شده‌اند.

دولت عراق اکنون در حال پاکسازی جاده‌ها و خیابان‌های اصلی شهر است. هنگام آواربرداری، اسکلت‌ها و بقایای زنان، کودکان و سالخوردگان کشته‌شده زیر خرابه‌ها به کرات به چشم می‌خورند. به ادعای روداو، لودرها بدون جداسازی جنازه‌ها از آوار، همه را برای دورریختن روی هم تلنبار می‌کنند.

مکان‌های تخلیه آوار به همین دلیل به شدت بوی تعفن می‌دهد. همچنین هنوز رفتن به برخی خرابه‌ها که جنازه‌ها در آنها باقی مانده‌اند، به دلیل امکان وجود تله‌های انفجاری خطرناک است.

یکی از ساکنان موصل به روداو گفته‌ که جنازه‌های برجای‌مانده شب‌ها غذای حیوانات گوشت‌خوار بوده‌اند.

خرابه‌های شهر قدیم موصل هشت‌ماه پس از بازپس‌گرفتن آن از داعش ـ منبع: afp

رودخانه شهر موصل و کناره‌های آن نیز خالی از جنازه نیست. وجود جنازه‌ها در آب رودخانه به یک منبع آلودگی آب آشامیدنی ساکنان بدل شده.

یکی از ساکنان محله میدان در غرب موصل به روداو گفته که آنها هنوز از آب این رودخانه به عنوان آب آشامیدنی استفاده می‌کنند. این محله که در آخرین و دشوارترین مرحله نبرد با داعش به شدت آسیب دیده بود، هنوز به گفته ساکنان آن دو، سه هزار جنازه رهاشده دارد.

بنا به ادعای حکومت عراق در نبرد موصل حدود سه هزار غیرنظامی کشته شدند. بیمارستان‌های موصل از کشف ۱۵۶۰ جنازه بدون هویت خبر داده‌اند. گفته می‌شود ۴۵۰ تن از میان این کشته‌شدگان اعضای داعش بوده‌اند.

نیروهای داعش در سال ۲۰۱۴ موصل را تصرف کردند. داعش با اشغال این شهر در بخش‌هایی از خاک عراق و سوریه اعلام خلافت کرد.

نیروهای عراقی و متحدانش در اکتبر ۲۰۱۶ میلادی حمله برای بازپس‌گیری موصل را آغاز کردند. حیدر عبادی، نخست وزیر عراق یکشنبه ۱۸ تیر/ ۹ ژوئیه گذشته با سفر به موصل، پیروزی‌ نیروهای مسلح این کشور بر داعش را تبریک گفت.

به‌گفته نیروهای امدادرسان، ماه‌ها نبرد خسارات بزرگی به این شهر وارد کرده است. هزاران نفر کشته و یا زخمی شدند و بخش بزرگی از شهر با خاک یکسان شده است. حدود ۹۲۰ هزار نفر غیرنظامی از این منطقه گریخته‌اند.

عراق در ماه مه سال جاری میلادی انتخابات سراسری برگزار خواهد کرد. سیاستمداران سنی خواهان تعویق این انتخابات بودند، زیرا استدلال می‌کردند که هنوز در شهرهای سنی‌نشین آزادشده از دست داعش مردم قادر به زندگی عادی نیستند و بسیاری از آوارگان نتوانسته‌اند به شهرهای بازپس‌گرفته‌شده‌ای همچون موصل بازگردند. انتخابات اما طبق برنامه برگزار خواهد شد.

موصل پیش از داعش دو میلیون تن جمعیت داشت. این جمعیت اکنون بیش از نیم‌میلیون تن تخمین زده می‌شود؛ یعنی یک‌چهارم جمعیت پیشین آن.

در همین زمینه

    این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

    آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

    .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

    توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

    نظر بدهید

    در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

    نظرها

    نظری وجود ندارد.