ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

رئیس سازمان محیط زیست: دوران پرآبی ایران به پایان رسیده

عیسی کلانتری اعلام کرد که سال گذشته یکی از بدترین سال‌های آبی ایران در نیم قرن اخیر بود. او هشدار داد که بحران آب ممکن است به بحران‌های اجتماعی دامن بزند.

۲۲ مارس (۲ فروردین) روز جهانی آب است. رئیس سازمان محیط زیست ایران اعلام کرد که در نیم قرن اخیر، سال گذشته یکی از بدترین سال‌های آبی در ایران بود. او هشدار داد که بحران آب ممکن است به بحران‌های اجتماعی دامن بزند.

عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران: آب می‌تواند سبب بروز مسائل اجتماعی در کشور شود.

عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران در یک پیام ویدئویی به‌مناسبت ۲۲ مارس / ۲ فروردین، روز جهانی آب، از بحران آب در ایران صحبت کرد و با بیان این‌که «دوران پُرآبی کشور به انتها رسیده است»، از مردم خواست که رفتارهای زندگی گذشته خود در مورد مصرف آب را تغییر دهند.

کلانتری در این پیام ایران را کشوری خواند که به دلیل موقعیت جغرافیایی خود تحت تأثیر خشکسالی‌های تغییر اقلیم قرار گرفته و «ذاتاً کشور کم‌آبی است».

به‌گفته او «سال گذشته یکی از بدترین سال‌های آبی ۵۰ سال گذشته» در ایران بوده و متوسط بارش‌های کشور به ۲۰۰ میلی‌متر رسیده در حالی که متوسط بارش جهانی حدود ۷۵۰ تا ۸۰۰ میلی‌متر است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان این‌که «تمدن، اقتصاد و محیط زیست کشور ما تحت تأثیر آب است»، تأکید کرد: «آب می‌تواند سبب بروز مسائل اجتماعی در کشور شود.»

بحران آب در ایران جدی است. انتظار می‌رود که میزان جریان آب‌های سطحی – ناشی از بارش باران و آب شدن برف – در ایران تا سال ۲۰۳۰ به میزان ۲۵ درصد کاهش یابد.

کلانتری پیش از این هشدار داده بود که ۷۰ درصد مشکلات کشور از آب است و بی‌توجهی به بحران آب می‌تواند ایران را نابود کند.

آخرین تنش اجتماعی در زمینه بحران آب در ایران، اعتراض کشاورزان اصفهان به انتقال حق‌آبه‌شان به یزد بود. در سال ۹۵ مسئولان استان اصفهان به کشاورزان قول داده بودند که ۲۰۰ میلیون مترمکعب از آب پشت سدها را به کشاورزی در شرق اصفهان اختصاص دهند اما به این وعده عمل نکردند. این امر سبب شد که کشاورزان اصفهان از بهمن‌ماه سال گذشته به این سو در اعتراض به انتقال حق‌آبه‌شان به یزد تجمعاتی را برگزار کنند. ۱۸ اسفند عده پرشماری از کشاورزان معترض به سوی تأسیسات انتقال آب به راه افتادند که یگان ضد شورش وارد عمل شد و کار به درگیری کشید. جمعه ۲۵ اسفند دامنه اعتراض کشاورزان به نماز جمعه کشید و کشاورزان با سر دادن شعارهایی مانع از شروع نماز جمعه شدند.

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست در پیام خود به‌مناسبت روز جهانی آب با تأکید بر این‌که بارش‌ها در ایران بیش از ۲۰ درصد کاهش یافته، از مردم خواست که در مصرف آب در همه بخش‌ها از جمله شرب، بهداشت، صنعت و کشاورزی صرفه‌جویی کنند. با این حال به‌گفته او آب برای بخش کشاورزی، محیط زیست، حق آبه تالاب‌ها و حق آبه محیط زیست کم است و در این زمینه کشاورزان باید بیشتر توجه کنند.

عیسی کلانتری گفت: «هر کسی در گوشه و کنار کشور حتی اگر می‌تواند یک لیتر آب صرفه‌جویی کند تا به حفظ تمدن کشور کمک کنیم.»

سرانه مصرف آب هر ایرانی ۴۷ درصد بیشتر از استاندارد جهانی است. تنها ۱۰ درصد از کل آب مصرفی در ایران در بخش صنعتی و آشامیدنی استفاده می‌شود و مابقی به بخش کشاورزی تعلق دارد.

مسئولان سازمان محیط زیست اعلام کرده‌اند که از ۶۰۰ دشت کشور، ۳۵۵ دشت بی‌آب است. معصومه ابتکار رئیس پیشین سازمان محیط زیست ایران هم از مرگ تالاب‌های «بختگان»، «جازموریان» و «گاوخونی» خبر داده بود. او هشدار داده بود که ۳۰ درصد پوشش گیاهی در ایران رو به نابودی است و زمین‌های بسیاری از استان‌ها به «مرز غیرقابل بازگشت» نزدیک شده‌ است.

موضوع روز جهانی آب در سال جاری «طبیعت برای آب» است: تلاش برای یافتن راه حل‌های طبیعت‌بنیاد برای چالش‌های آبی قرن بیست‌ویکم، با اقداماتی مانند جنگل‌کاری، هدایت آب رودخانه‌ها به دشت‌های سیلاب‌گیر و احیای تالاب‌ها و ایجاد توازن در چرخه آبی مناطق کم‌آب جهان.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • کوین

    خبرا خیلی دیر به شما میرسه آقای کلانتری ، سالهاست که با این معضل مواجهیم . اصلا اقلیم ایران را نیمه خشک می دانستند، حالا پرآبی کِی بوده که الان وارد کم آبی شدیم. همان اول ریاستتان بر محیط زیست فرمودید صدتا سد دیگه حداقل می زنیم !! هزارتا سد دیگه هم بزنی لابد تازه میگی پس آبش کو؟ ... آنوقت به فکر احداث خط لوله برای انتقال آب از اقیانوس میفتی ... تا ما دانشمندانِ دلسوزی چون شما را داریم هیچ نیازی به دشمن نداریم .

  • ممممم

    احمدی نژاد: سرزمین ایران با داشتن حدود 1% جمعیت و همین مقدار وسعت سرزمینی جهان، حدود 5% معادن شناخته شده را در اختیار دارد اما متاسفانه با سلطه عده‌ای خاص بر معادن، عموم مردم از منافع آن محرومند. اگر فقط 12 میلیون هکتار جنگل‌های غرب کشور با روش مناسب جهت نگهداری و بهره‌برداری به مردم سپرده شود، علاوه بر حفظ و توسعه آن، بیش از دو میلیون شغل ثابت و سالانه میلیون ها تن مواد غذایی و علوفه حاصل خواهد شد. فقط میوه بلوط آن که متاسفانه به دلیل عدم بهره‌برداری در حال نابودی است می‌تواند بخش مهمی از خوراک دام وارداتی را جایگزین نماید. در این صورت اشغال و تصرف و تخریب گسترده هم به شدت کاهش می‌یابد. امروزه بنیاد 15 خرداد ، بنیاد مستضعفان ، ستاد اجرایی فرمان امام(ره) ، بنیاد تعاون سپاه ، بنیاد تعاون ارتش ، بنیاد تعاون بسیج ، بنیاد تعاون وزارت دفاع و بخش اقتصادی کمیته امداد امام(ره) بیش از 700 هزار میلیارد تومان ثروت دارند که مردم از گزارش کار و درآمد و محل مصرف آنها بی‌اطلاعند. اگر این ثروت آزاد شود و در اختیار مردم قرار گیرد آیا فقیری باقی می‌ماند؟ در آن صورت سرعت رشد کشور چقدر خواهد شد؟

  • Mousa

    آیا بحران کم آبی که به گفته رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست 70 درصد مشکلات کشور از آب است و بی‌توجهی به بحران آب می‌تواند ایران را نابود کند،کمتر از فوتبال تیم ملی امنیت دارد !!!!!!؟؟ . چگونه است برای فوتبال این همه هزینه میلیارد میکنید از کارشناسان خارجی و بین المللی استفاده و از مربیان خارجی بهره میبرید ولی برای بحران آب که دارد استان های ما را یکی پس از دیگری خالی از سکنه میشود و بحرانهای اجتماعی ، محیط زیستی ، انسانی ....... عظیمی به بار می آورد ساکت نشسته اید !!!! . چرا از آب دریا استفاده نمی کنید . نمی خواهید این همه سال فکر کنید از تجربه قطر ،عربستان ، اسرائیل ....که در این زمینه از کارشناسان بین المللی سود برده اند بهره گیرید بنده شخصأ سیاست و عملکرد قالیباف را قبول ندارم و معتقدم اگر ریس جمهور میشد خیلی بدتر از احمدی نزاد عمل میکرد و ثروت و سرمایه این مملکت را به باد می داد ولی دارم به گفته او که این دولت دولت 4 درصدی است ایمان می آورم !!!. آخر کدام ضرری از آواره شدن این همه کشاورزان و از بین رفتن روستا و استانهای ایران و.....بحرانهای مترتب بر آن مهمتر است .