حمایت اتحادیه اروپا از بریتانیا در پرونده استفاده روسیه از سلاح شیمیایی
اتحادیه اروپا سفیر خود از روسیه را به بروکسل فراخواند. یک اقدام نمادین که ابعاد پرونده استفاده روسیه از سلاح نویچوک در خاک بریتانیا را بزرگتر میکند.
به دلیل سوءقصد به جان جاسوس دوجانبه روس در خاک بریتانیا با مواد سمی، اتحادیه اروپا با صدور بیانیهای اعلام کرده است که سفیر خود از روسیه را به بروکسل فرامیخواند: یک اقدام نمادین که ابعاد پرونده استفاده روسیه از سلاح نویچوک در خاک بریتانیا را وسیعتر میکند. سازمان منع سلاحهای شیمیایی درباره این موضوع تحقیق میکند.
سران کشورهای اروپایی در اجلاسی که در بروکسل برگزار شد، پرونده اسکریپال را به بحث گذاشتند. بریتانیا، روسیه را متهم کرده که با سوءقصد به جان یک جاسوس دوجانبه به نام سرگئی اسکریپال، او را در خاک بریتانیا مسموم کرده. چهاشنبه هفته گذشته بریتانیا ۲۳ دیپلمات روس را از خاک این کشور اخراج کرد. روسیه هم در اقدامی تلافیجویانه دو روز بعد اعلام کرد که کرملین نیز ۲۳ دیپلمات بریتانیایی را اخراج میکند. اکنون سران اتحادیه اروپا با انتشار بیانیهای حمایت خود از بریتانیا را اعلام کردهاند.
آنها در این بیانیه گفتهاند کشورهای اتحادیه اروپا هم مانند بریتانیا اعتقاد دارند که به احتمال بسیار زیاد روسیه مسئول سوءقصد به جان سرگئی اسکریپال در خاک بریتانیاست و جز این هیچ توضیح قانعکننده دیگری وجود ندارد.
وزاری خارجه کشورهای اتحادیه اروپا دوشنبه گذشته درباره پرونده اسکریپال گفتوگو کرده بودند. بیانیهای که شامگاه گذشته در محکومیت روسیه منتشر شد، حاصل رایزنی آنها در این پرونده است.
سرگئی اسکریپال (۶۶ ساله) و دخترش جولیا (۳۳ ساله) ۴ مارس روی یک نیمکت در پارکی در شهر کوچک سالیزبوری از هوش رفته بودند که به بیمارستان منتقل شدند. اسکریپال که با بخش امنیتی ارتش روسیه همکاری میکرد، اطلاعاتی را در اختیار سازمانهای اطلاعاتی بریتانیا قرار داده بود که لو رفت و در روسیه به زندان محکوم شد اما در سال ۲۰۱۰ در جریان معاوضه جاسوسان آمریکایی به بریتانیا پناهنده شد. بریتانیا، آمریکا و ناتو میگویند اسکریپال با ماده سمی موسوم به نویچوک که در زمان اتحاد جماهیر شوروی تولید شده، مسموم شده است. روسیه اما میگوید برنامه توسعه سلاحهای شیمیایی موسوم به نویچوک را در دستور کار قرار نداده است.
ترزا می، نخستوزیر بریتانیا از بیانیه اتحادیه اروپا استقبال کرده. او که در آغاز اجلاس سران کشورهای اروپایی در بروکسل نسبت به خطر روسیه هشدار داده بود، گفته که بیانیه اتحادیه اروپا نمایانگر همبستگی کشورهای عضو اتحادیه با بریتانیا در برابر تهدید کرملین است.
روسیه اما بیانیه اتحادیه اروپا را محکوم کرده و به کشورهای اروپایی پیشنهاد داده که در تحقیقات پیرامون پرونده اسکریپال با غرب همکاری میکند. اما در همان حال زبان تهدید را نمیپذیرد.
سازمان منع سلاحهای شیمیایی در شهر لاهه در هلند به پرونده اسکریپال ورود کرده است. چنانچه ثابت شود، جاسوس دوجانبه روس با سلاح شیمیایی نویچوک مسموم شده، این به معنی حمله روسیه با سلاح شیمیایی به خاک بریتانیا و نقض کنوانسیون بینالمللی منع جنگافزارهای شیمیاییست: موردی برای سازمان ملل متحد.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.