نماینده خبرگان: صداوسیما به خاطر نادیده انگاشتن عربهای ایران عذرخواهی کند
در یک میانپرده برنامه کودک، نمادی برای مردم عرب جنوب با هویت فرهنگی خاصشان روی نقشه ایران، بر خلاف دیگر اقلیتهای ملی درنظر گرفته نشد. آنها به این تبعیض معترضند.
نماینده خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با نوشتن نامهای به علی عسکری، رئیس سازمان صداوسیمای ایران خواستار عذرخواهی رسمی او به دلیل نادیدهگرفتن هویت عربهای جنوب ایران شد.
عباس كعبی در این نامه که یکشنبه پنجم فروردین منتشر شد، خطاب به عسکری نوشت:
«شبکه دو سیما در به نمایش گذاشتن میان برنامه ای از پراکندگی قومیت ها در نقشه ایران و حذف نشان گذاری مردم ولایتمدار و انقلابی عرب خوزستان در نقشه ایران اسلامی، قلب این مردم شریف را جریحه دار نمود و همچنین در مسابقه ای پاسخ صحیح را این گزینه قرار داده اند که: اکثریت ابادانی ها بوشهری هستند! انتظار آن است که جنابعالی ونیز عوامل ساخت آن میان برنامه و آن مسابقه از این مردم حداقل عذر خواهی رسمی نمایید و در عمل جبران گذشته شود و این میان برنامه با نشانه و هویت مردم عرب اصلاح شود.»
او خواستار پایاندادن به «تحریک قومیتها» شد و آن را حرکتی «بسیار خطرناک» دانست.
پیش از این مجید ناصرینژاد، نماینده شایگان نیز «توهین به مردم عرب» را محکوم کرده و از صداوسیما خواسته بود که «اشتباه خود را تصحیح کند.»
اعتراض فعالان عرب پس از پخش یک میانپرده در سریال عروسکی «کلاهقرمزی» در شبکه دو تلویزیون حکومتی ایران آغاز شد. به گفته فعالان عرب، در این میانپرده که آن را در زیر مشاهده میکنید، مردم عرب جنوب بر خلاف دیگر اقلیتهای ملی ایران به صورت آدمک و روی نقشه بازنمایی نشدهاند.
این فعالان مدنی عرب در بیانیهای منتشرشده در شبکههای اجتماعی نوشتند:
«متاسفانه در این آیتم تلویزیونی دشمن پسند که بعنوان میان برنامه دو بخش کلاه قرمزی و بخش کودک و نوجوان شبکه ۲ پخش شد، به معرفی و پراکندگی ملت ها در ایران پرداخته که قوم اصیل ، بزرگ عرب را از نقشه و بافت کشور حذف و نادیده گرفته است.»
پس از بالاگرفتن اعتراضها به این اتفاق، صداو سیما از علی کارونی، خواننده عرب دعوت کرد و او در برنامه «وقتشه» به سخنگفتن از مردم عرب خوزستان پرداخت. او با نقد کلیشهای رایج درباره اقلیت ملی عرب در ایران گفت:
«ما عربزبان نیستیم. ما عرب هستیم و در این سرزمین پیشینه تاریخی داریم.»
صداوسیمای حکومتی جمهوری اسلامی تا کنون بارها از سوی اقلیتهای ملی و قومیتهای گوناگون به تبعیض، توهین یا بیتوجهی متهم شده است.
در تظاهرات سراسری دی گذشته شهرهای بهحاشیهراندهشده اقلیتهای ملی ایران نیز همچون برخی شهرهای عربنشین در خوزستان به اعتراضها پیوستند.
نظرها
بهمن
ظاهراً آقای عباس کعبی برای دور بعدی مجلس خبرگان نیاز به رأی مردم عرب دارند!
فرهاد
عنوان «اقلیت های ملی»، که نویسنده چندین بار بکار برده، مشخصا ادبیات تجزیه طلبانه است و صرفا بار تجزیه طلبانه دارد. ملت تنها به گروههایی گفته می شود که در یک کشور مستقل زندگی می کنند. انتشار این قبیل مطالب در حکم تجاوز به تمامیت ارضی ایران است و تمام کسانی که در این رسانه دست اندرکار هستند برای انتشار این قبیل مطالب مسئول شناخته خواهند شد.
حامد
این جماعت اقلیت عرب زبان،مستعرب هستند همانطور که مردم عراق،بخشی از سوریه،لبنان اسراییل مصر و... اما هیچ کس توی جمهوری اسلامی جرأت بیان این واقعیت رو نداره،چون محکوم به پان ایرانیسیم و متعاقبااسلام ستیزی میشه.