ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

استقبال از تومان، مهم‌ترین «کالای ایرانی» کمتر می‌شود - افزایش بی‌سابقه قیمت سکه و دلار

خامنه‌ای در سخنان نوروزی خود همه را ترغیب کرد که کالای ایرانی بخرند اما ارزش «پول ملی» مدام سقوط می‌کند. قیمت سکه به بالاترین نرخ آن در تاریخ رسیده و همزمان گرانی دلار رکورد زده است.

قیمت سکه تمام طرح در ایران به بالاترین نرخ آن در تاریخ رسید. همزمان رکورد گرانی ارز نیز شکسته شد. به این ترتیب «پول ملی» مهم‌ترین «کالای ایرانی» ارزش خود را بیش از پیش در برابر ارز، شاخص کالای خارجی از دست می‌دهد. دولت می‌گوید بحران ارز گذراست.

قیمت دلار در دور روز اخیر رکورد زده است ـ عکس از آرشیو

قیمت سکه تمام طرح در ایران، سه‌شنبه ۷ فروردین به یک میلیون و ۷۱۴ هزار تومان رسید که این رقم با جهشی ۱۰۰ هزار تومانی در کمتر از یک ماه، بالاترین نرخ برای سکه تمام طرح در تاریخ قیمت سکه به‌شمار می‌رود.

پیش از این، در اسفندماه سال گذشته قیمت سکه تمام طرح از مرز یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان عبور کرده بود که تا آن زمان رکوردی برای این نوع سکه محسوب می‌شد.

افزون بر وضعیت عرضه و تقاضا، قیمت سکه در ایران به قیمت دلار و طلای جهانی نیز وابسته است. افزایش قیمت سکه در ایران در حالی است که قیمت طلای جهانی در یک ماه اخیر افزایش چندانی نداشته اما افزایش نرخ دلار بی‌سابقه بوده است.

سه‌شنبه ۷ فروردین قیمت دلار در بازار آزاد نسبت به روز گذشته که رکورد آن شکسته شد باز هم افزایش داشت و به ۵۱۴۰۰ تومان رسید. دوشنبه ۶ فروردین قیمت دلار به رقم ۵۰۲۳ تومان رسیده بود.

در همین حال بانک مرکزی ایران در روز سه‌شنبه نرخ تبادلی ۳۹ ارز بانکی (و نه آزاد) را اعلام کرد که بر این اساس نرخ هر دلار بانکی با یک ریال کاهش نسبت به روز گذشته ۳۷۶۸ تومان شد.

دولت و طرفدارانش مسائل اقتصادی را عامل عدم تعادل نرخ ارز نمی‌دانند. بانک مرکزی نیز اعلام کرده که افزایش قیمت ارز ناشی از هیجانات بازار و موقتی‌ست.

محمود صادقی، نماینده اصلاح‌طلب مجلس شورای اسلامی سه‌شنبه در صفحه توئیتر خود نوشت: «بنابر اعلام مقامات بانک مرکزی، اقدامات لازم برای مدیریت و کنترل بازار ارز انجام شده و التهاب جاری بیشتر جنبه روانی دارد که برخی از کانال‌های خبری نیز به آن دامن زده‌اند.»

— محمود صادقی (@mah_sadeghi) 26. März 2018

حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی نیز اواخر سال گذشته اطمینان داده بود که افزایش قیمت ارز به دلیل دخالت دولت در بازار ارز برای جبران کسر بودجه نیست. او گفته بود مردم خیالشان از افزایش قیمت ارز آسوده باشد.

در همان حال محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس سه‌شنبه ۷ فروردین از خروج بیش از ۳۰ میلیارد دلار ارز در ماه‌های پایانی سال از ایران خبر داد و گفت ۲۰ میلیارد دلار ارز هم خارج از شبکه بانکی نگهداری می‌شود.

سه سال و نیم پیش اتاق بازرگانی ایران ارز خانگی را ۲۰ تا ۲۵ میلیارد دلار اعلام کرده بود.

نرخ دلار طی ماه‌های گذشته همزمان با کاهش نرخ سود سپرده‌های بانکی و احتمال بازگشت تحریم‌های مالی علیه ایران افزایش یافت.

در بهمن‌ماه سال گذشته پلیس در بازار ارز دخالت کرد و مدعی شد که پس از دستگیری حدود ۹۰ «دلال ارزی» و پلمپ ۱۰ صرافی متخلف قیمت هر یک دلار حدود ۱۰۰ تومان کاهش یافته است.

در پی اقدام پلیس، بانک مرکزی نیز به بانک‌ها اجازه داد که نرخ سود سپرده ویژه را برای یک دوره کوتاه مدت افزایش دهند که بر این اساس نرخ سود سپرده‌های ریالی یک‌ساله ۲۰ درصد و سپرده‌های ارزی یک و دو ساله چهار تا ۴.۵ درصد اعلام شد. بانک مرکزی پیشتر سیاست الزام بانک‌ها به کاهش نرخ سود سپرده تا ۱۵ درصد را در پیش گرفته بود.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در پیام نوروزی خود سال جدید را «سال کالای ایرانی» نامید و از مردم خواست تا «کالای ایرانی» بخرند. این نامگذاری در وضعیتی انجام می‌شود که چرخ تولید در ایران به سختی می‌چرخد، کارگران مدام بیکار می‌شوند یا مجبورند بدون دستمزد کار کنند و ارزش پول کشور مدام رو به کاهش است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • bijan

    این جنبه روانی که نماینده مجلس میگوید در واقع بی اعتبارشدن نظام در میان مردم است . مردم آینده تیره و تاریک کشور را به خوبی در یافتند و دیگر وعده و گفتار درمانی تاثیری ندارد .

  • کوین

    فاکتور پنهان در جهش نرخ ارز و طلا : تابحال هر دولتی در ایران حاکم شده، از هر جناحی و با هر نگرشی ، سعی داشته به هر وسیلهء ممکن نرخ ارز را پایین تر از نرخ اقتصادی نگاه دارد. اما شدت افزایش نرخ طلا و ارز با خروج انبوه از کشور همراه شده است. دقت فرمایید "خروج انبوه" که دارد صورت می گیرد ( و در مورد طلا هیچ آمار تخمینی هم از آن وجود ندارد ) دقیقا مشابه روندی است که در سال ۱۳۵۶ آغاز شد و تا اواخر سال ۵۷ ادامه داشت . به نوعی می توان این خروج نقدینگی و ارز و فلزات گرانبها را پیش درآمد تحولات ماه های آینده دانست ؛ و این ظنّ قوی که خودِ آقایان - نظیر سال ۵۷ - زودتر از سایرین دست به کار شده اند تا در تدارک ایام سختِ پیشِ رو جای پایی در خارج باز کنند. محمد رضا شاه را می شود ازجمله آخرین افرادی دانست که در سال ۵۷ از ایران خارج شد . خیلی پیش از وی انبوه درباریان ، سناتورها و مقامات ارشد نظام از ایران گریخته بودند .

  • کورش

    پایان نزدیک نزدیک تر