ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ایران و آذربایجان سند همکاری نفتی امضا کردند

بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت می‌گوید قفل دریای خزر باز شد. هزینه بهره‌برداری از میدان نفتی ایران در بخش‌های عمیق خزر بالاست و ممکن است توجیه اقتصادی نداشته باشد.

ایران و جمهوری آذربایجان برای بهره‌برداری از دو بلوک نفتی در دریای خزر با هم به توافق رسیدند و در این زمینه سند همکاری امضاء کردند. بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت در واکنش به این توافق گفت: قفل دریای خزر در بخش نفت باز شد. با این‌حال میدان نفتی ایران در بخش بسیار عمیق دریای خزر قرار دارد و هزینه اکتشاف و بهره‌برداری از آن بسیار بالاست و به همین جهت ممکن است با توجه به قیمت نفت، توجیه اقتصادی نداشته باشد.

چهارشنبه ۸ فروردین، باکو: بیژن زنگنه وزیر نفت و پرویز شهبازاف، وزیر انرژی آذربایجان بعد امضای سند همکاری نفتی

حسن روحانی سه‌شنبه ۷ فروردین سفرش به ترکمنستان و جمهوری آذربایجان را آغاز کرد. محمود واعظی (رئیس دفتر روحانی)، محمد نهاوندیان (معاون اقتصادی روحانی)، بیژن زنگنه (وزیر نفت)، عباس آخوندی (وزیر راه)، محمد شریعتمداری (وزیر صنعت) و رضا اردکانیان (وزیر نیرو) رئیس جمهوری اسلامی را در این سفر سه روزه همراهی کرده بودند. روحانی و وزیرانش چهارشنبه ۸ فروردین وارد جمهوری آذربایجان شدند. شامگاه گذشته سند همکاری نفتی جمهوری اسلامی و جمهوری آذربایجان بین بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران و پرویز شهبازاف، وزیر انرژی آذربایجان امضاء و زمینه همکاری راهبردی دو کشور در این حوزه، پس از سال‌ها فراهم شد.

بیژن زنگنه در جمع خبرنگاران گفت که ایران و جمهوری آذربایجان توافق کرده‌اند که بهره‌برداری از دو بلوک نفتی دریای خزر را آغاز کنند. به گفته زنگنه قفل دریای خزر باز شد.

— خبرگزاری تسنیم 🇮🇷 (@Tasnimnews_Fa) 29. März 2018

سازمان انرژی جهانی اعلام کرده که در مجموع ذخایر هیدروکربنی دریای خزر شامل حدود ۵۰ میلیارد بشکه نفت و حدود ۲۶۰ تریلیون فوت ‌مکعب گاز طبیعی است. حسن  روحانی در نشست مشترک هیأت‌های عالی‌رتبه ایران و ترکمنستان نیز از توسعه روابط بین دو کشور به ویژه در زمینه نفت و گاز دریای خزر خبر داده بود.7

میدان نفتی سردار جنگل

شناخته شده‌ترین میدان نفتی و گازی ایران در دریای خزر میدان سردار جنگل است. این میدان که در انتهای بخش مرزی ایران در استان گیلان واقع شده در سال ۱۳۸۰ و در عمق ۷۰۰ متری از سطح آب، کشف شد. میزان نفت درجای لایه نفتی این میدان، دو میلیارد بشکه است که نفت قابل استحصال آن حدود ۵۰۰ میلیون بشکه برآورد شده ‌است.

میدان سردار جنگل محل مناقشه ایران و جمهوری‌‌ آذربایجان بود. دو طرف تفاهم کرده‌ بودند تا تعیین تکلیف سهم متعلق به دو کشور از بهره‌برداری از این منابع امتناع کنند.

در سفر روحانی به جمهوری آذربایجان این تفاهم ظاهراً حاصل شده است.

سهم ایران از نفت خزر ۲۰ میلیارد بشکه است که در میادین نفتی سردار جنگل، چالوس، نورو رویان، رامسر و رودسر و چند منبع دیگر واقع شده.

میدان نفتی ایران در بخش بسیار عمیق دریای خزر قرار دارد. داریوش یوسفی کبریا، مدیر مرکز ملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر سال گذشته به خبرگزاری جمهوری اسلامی گفته بود:

«اگر ایران بخواهد در دریای خزر نفت استخراج کند هر بشکه ۲۰۰ دلار برای آن هزینه خواهد داشت. بنابراین استخراج نفت از خزر برای ایران توجیه اقتصادی ندارد.»

علاوه بر این آب‌های دریای خزر در جهت عکس عقربه ساعت چرخش دارد و به همین سبب آلودگی نفتی در شمال دریای خزر به سواحل ایران سرایت می‌کند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • nader

    حتما قراردادهای ترکمانچای دیگری امضا کرده اند....