یک ایرانی موفق شد برای درمان سرطان برادرش ویزای آمریکا را دریافت کند
دولت آمریکا استثنایی برای دستور مهاجرتی ترامپ قائل شد. یک ایرانی موفق شد به دلایل انسانی ویزای آمریکا را بگیرد.
بنا به فرمان مهاجرتی ترامپ شهروندان ایرانی اجازه سفر به آمریکا را ندارند. اما یک ایرانی توانست برای اهدای مغز استخوان خود بهمنظور درمان سرطان خون برادرش، اجازه سفر به آمریکا را بگیرد.
بهگزارش رویترز، مهسا خانبابایی، وکیل ایرانی در ماساچوست، گفت که او در روز پنج شنبه ۲۹ مارس / ۹ فروردین از سفارت آمریکا در ایروان ارمنستان پاسخ درخواست ویزای کامیار هاشمی در ماه فوریه را دریافت کرده است.
کامیار هاشمی پس از آنکه از سرطان خون برادرش مازیار آگاه شد برای نجات جان او و اهدای مغز استخوان خود تصمیم گرفت که به آمریکا برود و درخواست ویزا داد. نزدیکی ژنتیکی میتواند با پیوند مغز استخوان در درمان سرطان خون مفید باشد. در ماه سپتامبر گذشته معلوم شد که کامیار هاشمی ۱۰۰ درصد مشابهت مذکور را برای انجام عمل پیوند استخوان دارد اما ارسال مغز استخوان نیز بهدلیل تحریمهای موجود مشکل قانونی داشت.
درخواست ویزا در وبسایت وزارت خارجه «رد شد»، اما خانبابایی گفت که به او اطلاع داده شده که این مورد استثنایی در نظر گرفته میشود و کامیار هاشمی توانست از سفارت آمریکا در ایروان ویزای خود را بگیرد.
وزارت امور خارجه آمریکا از طریق یک سخنگوی مطبوعاتی اظهار داشت که نمیتواند درباره یک مورد خاص ویزا اظهارنظر کند.
این در حالی است که بر اساس فرمان سوم مهاجرتی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا به شهروندان ایران، سوریه، یمن، لیبی، سومالی، چاد و مقامهای دولتی ونزوئلا و کره شمالی ویزای آمریکا صادر نمیشود و آنها اجازه ندارند به ایالات متحده سفر کنند. بهرغم این برخی موارد خاص را سفارتخانههای آمریکا در نظر میگیرند.
وکلای دادگستری و متقاضیان میگویند که این فرایند درباره موارد خاص روشن نیست.
دیوان عالی آمریکا ۸ دسامبر سال گذشته فرمان مهاجرتی ترامپ را تصویب کرد و قرار است که ۲۵ آوریل شکایتها علیه این فرمان را مورد بررسی قرار دهد.
وزارت امور خارجه آمریکا به رویترز گفته است که از زمان بهاجرا در آمدن فرمان سوم مهاجرتی ترامپ با ۳۷۵ مورد درخواست ویزا موافقت شده است اما این وزارتخانه توضیح درباره اینکه این موارد مربوط به کدام کشورها میشوند، رد کرد.
مهسا خانبابایی در اینباره گفت: «متأسفم که برای به دست آوردن یک ویزای فوری و واجد شرایط اینهمه باید تلاش کرد. هزاران نفر درگیر وجود دارند که با موارد فوری مواجهاند، بدون آنکه بدانند چه اتفاقی میافتد.»
بیشتر بخوانید:
نظرها
عبداله بردبار
این یک حرکت انسان دوستانه است که فقط در کشور های بزرگ رخ می دهد