یک روز پس از اعتراضات خونین: سربازان اسرائیل ۷۰ فسلطینیدیگر را زخمی کردند
فقط یک روز پس از متهم شدن سربازان اسرائیلی به کشتن ۱۷ فلسطینی معترض در مرز غزه، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل از این سربازان ستایش کرد.
سربازان اسرائیل شنبه ۳۱ مارس/ ۱۱ فروردین بار دیگر به روی جوانان فلسطینی که در مرز غزه و اسرائیل دست به تظاهرات زده بودند، آتش گشودند. به گفته امدادگران در جریان این تیراندازی ۷۰ فلسطینی دیگر زخمی شدند.
یک روز پس از بروز خشونت های مرگبار در بزرگترین تظاهرات فسلطینی ها در سال های اخیر، منطقه همچنان به شدت متشنج است.
درگیریهای روز شنبه زمانی رخ داد که فسطینیهای مشغول دفن مردگان خود در غزه بودند.
فقط یک روز پس از متهم شدن سربازان اسرائیلی به کشتن ۱۷ فلسطینی معترض در مرز غزه، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل از آنها تقدیر و ستایش کرد که مردم اسرائیل را قادر ساختند تعطیلات یهودی «عید فصح» را جشن بگیرند.
نتانیاهو در توئیتی نوشته: «آفرین به سربازان ما. اسرائیل برای حفظ حاکمیت ارضی و امنیت خود با عزم راسخ و تمام توان عمل میکند».
— Benjamin Netanyahu (@netanyahu) March 31, 2018
یک سخنگوی نظامی اسرائیلی اعلام کرد که آنها هنوز سرگرم بررسی جزئیات ناآرامی های روز شنبه هستند. هر چند به ادعای مقامات نظامی اسرائیل برخی از معترضان به سوی آنها شلیک کرده، لاستیکها مشتعل هل داده، سنگ و بمبهای آتشزا پرتاب کرده بودند.
محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان مسئولیت حوادث روز جمعه را متوجه اسرائیل دانست.
روز جمعه، در اعتراضات فلسطینیان غزه به مناسبت «روز سرزمین» ۱۷ تن به دست سربازان اسرائیلی کشته شدند.
به گفته مقامهای محلی فلسطین، دهها هزار فلسطینی پشت حصارهای مرز ۴۰ کیلومتری نوار غزه و اسرائیل گرد هم آمده بودند تا برای دفاع از «حق بازگشت» به سرزمین مادری تظاهرات کنند. ارتش اسرائیل شمار راهپیمایان را ۳۰ هزار تن تخمین زده است.
شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی این حادثه نشست اضطراری برگزار کرد. ریاض منصور، فرستاده فلسطین به شورا گفت که بر اثر تیراندازی سربازان اسرائیلی ۱۷ غیرنظامی کشته و بیش از ۱۴۰۰ تن زخمی شدهاند.
شنبه ۱۱ فروردین/ ۳۱ مارس هزاران نفر برای تشییع جنازه کشته شدگان به خیابان آمدند.
تشکیلات خودگردان فلسطین شنبه را عزای عمومی اعلام کرده بود. همزمان در مناطق اشغالی کرانه غربی اعتصاب عمومی اعلام شده بود.
در همین زمینه
نظرها
why should we care
چرا نوار غزه برای ما ایرانیها باید مهم باشد اما شرق اوکراین نه ؟ چرا فلسطین و میانمار و یمن برای ما مهم است اما کشورهای آسیای مرکزی اویغور ، مردم سوریه نه ؟ چرا ارمنستان و کردستان برای ما مهم است اما آذربایجان و ترکمن های عراق و سوریه نه ؟ چرا سنی های حماس برای ما مهم هستند اما سنی های خودمان در بلوچستان دشمن هستند ؟ میبینید همه چیز بر اساس تعریف سیاسی ایدیولوژیک ، مهم و غیر مهم میشود . چه کسی برای خامنه ای و سپاه تعریف کرده که برخی مسلمانان مهم و برخی دیگر از ارمنی ها و مسیحی ها و ادیان دیگر کم اهمیت تر هستند ؟ اگر دقت کنید همه آنهایی که مهم هستند برای روسیه و مارکسیست ها و مارکسیست های اسلامی هم مهم هستند همه آنهایی که خامنه آی به هیچ می انگارد برای روسیه و مارکسیست های روسی و مارکسیست های اسلامیست همان وزن سیاسی را دارد نتیجه ؟
Faryad
در یکی از پلاکاردها معترضان اهوازی ها خواستار مداخله سازمان ملل متحد برای پایان دادن به سرکوب عرب اهوازی توسط دولت جمهوری اسلامی ایران شدند. تظاهرکنندگان شعارهایی برای "آزادی زندانیان سیاسی و پایان دادن به نژادپرستی علیه عربها و متوقف کردن تغییر بافت جمعیتی منطقه به نفع مهاجران" سر دادند. آنها همچنین خواستار توقف به حاشیه راندن عرب ها و نیز مبارزه با فقر و بیکاری و توسعه منطقه با استفاده از درآمد نفت و گاز منطقه و مبارزه با آلودگی محیط زیست شدند. تظاهرات تا ساعتهای اولیه یکشنبه همچنان ادامه داشت و بنا به گزارهای رسیده خیابان فرحانی اهواز توسط نیروهای امنیتی، پلیس و نیروهای ضد شورش بسته شده است.
بهنام
داستان خود کامه گان در جهان شنیدنیست