نایب رئیس مجلس: چرا بین احمدینژاد و خاتمی تبعیض قائل میشوند؟
مسعود پزشکیان از روحانی خواسته پرونده حصر را به عنوان درآمدی برای بازگشت خاتمی به بدنه حاکمیت را پیگیری کند. او میگوید تا عدالت اجرا نشود، اعتراضات خاموش نمیشود.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی میگوید چرا حاکمیت با محمد خاتمی، رئیس دولت اصلاحات و محمود احمدینژاد رئیس دولتهای نهم و دهم به دو شکل متفاوت برخورد میکند.مسعود پزشکیان از حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی خواسته است که پرونده حصر را پیگیری کند و با اشاره به اعتراضات دی ۹۶ یادآوری میکند که تا عدالت اجرا نشود، ناآرامیهای اجتماعی هم باقی خواهد ماند.
جمعه گذشته جلال میرزایی رئیس کمیته سیاسی فراکسیون امید در مجلس شورای اسلامی و حسین موسویان، مذاکرهکننده ارشد هستهای ایران در دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی در دو گفتوگوی جداگانه هشدار داده بودند که به سبب ائتلاف آمریکا، عربستان سعودی و اسرائیل برای تغییر حکومت در ایران از یکسو و از سوی دیگر اختلافات داخلی و نارضایتی اجتماعی گسترده در ایران وقت آن رسیده که چرخشی در سیاست داخلی ایران پدید آید و زمینه برای بازگشت محمد خاتمی به بدنه حاکمیت فراهم شود. جلال میرزایی پیشنهاد داده بود که به مناسبت روز جمهوری اسلامی، علی خامنهای با محمد خاتمی، حسن خمینی و ناطق نوری دیدار و گفتوگو کند. رهبر جمهوری اسلامی به این پیشنهاد اعتنایی نکرد. اکنون، سه روز بعد، مسعود پزشکیان، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا از رئیس جمهوری اسلامی خواسته پرونده حصر را به عنوان درآمدی برای بازگشت خاتمی به بدنه حاکمیت را پیگیری کند:
«آمریکا و اسرائیل نمیتوانند استقلال ما را ببینند اما باید توجه داشته باشیم که ایجاد وحدت و انسجام با این شرایط غیرممکن است و محقق نمیشود. با وجود گرههای کوری مثل زندان، حصر و مسائلی از این قبیل، انسجام ملی برنمیگردد. اگر این موضوع حل نشود مشکلات جامعه هم پیچیدهتر خواهد شد.»
محمد خاتمی ۱۳ اسفند ۹۶ در دیدار و گفتوگو با گروهی از نمایندگان اصلاحطلب مجلس شورای اسلامی با اشاره به «نارضایتی عمیق در جامعه» از «حاکمیت» خواسته بود اشتباهات خود را بپذیرد و در پی یک «گفتوگوی ملی» باشد. پزشکیان از روحانی خواسته است به عنوان رئیس شورای امنیت ملی به وعده خود عمل کند و در «سطوح بالا» گره حصر را بگشاید:
«ما باید برای پکیچ انسجام ملی فکری کنیم. حصر یکی از اینهاست. اینطور نیست که فکر کنیم صرفا آزاد شدن این افراد و رفع محدودیتها همه مشکلات را حل میکند. ما باید قلب بازتری داشته باشیم، این کار ساده نیست. محدودیتهای آقای خاتمی هم از این جمله است. خاتمی یک فرصت بزرگ برای مملکت است.»
خاتمی نخستین بار بهمن سال گذشته بحث «آشتی ملی» را مطرح کرده بود. اما بعد از آنکه علی خامنهای اعلام کرد که «آشتی ملی» بیمعناست، رئیس دولت اصلاحات از تعبیر «گفتوگوی ملی» استفاده کرد. اکنون نمایندگان اصلاحطلب مجلس شورای اسلامی از «انسجام ملی» صحبت میکنند:
«یکی از مواردی که انسجام جامعه را زیر سوال میبرد، وجود این سوال در ذهن مردم است که چرا برخوردهای متفاوت نسبت به خاتمی و احمدینژاد وجود دارد.»
مسعود پزشکیان با اشاره به اعتراضات دی ۹۶ گفته است که دعوای اصلی بر سر عدالت است و تا عدالت اجرا نشود، به گفته او ناآرامیها هم از بین نمیروند:
«اگر عدالت اعمال نشود این اعتراضات نقطه پایانی نخواهد داشت و اگر انسجام وجود نداشته باشد صدمه خواهیم خورد، این موضوع غیرقابل انکار است. وحدت و انسجام با تفرقه و اختلاف حاصل نمیشود.»
۱۳ اسفند ۹۶ نیز محمد خاتمی یکی از دلایل نارضایتیها را ناکامی جمهوری اسلامی در برقراری عدالت دانسته، اما در همان حال گفته بود که عدالت یک مفهوم اقتصادی ندارد:
«تا جایی دایره خودیها تنگ میشود که دیگر کسی در آن نمیگنجد جز یک جریان پرمدعا که امکانات دارد و مسئولیت ندارد.»
بیشتر بخوانید:
نظرها
کریم
احمدی نژاد از تمام سران نظام از خامنه ای گرفته تا ملیجک بیت پرونده داره، معلوم است که به ایشان نمی توانند چیزی بگویند. در ثانی، آقای پزشکیان اگر بدنبال عدالت و احقاق حقوق هستند بهتر است بدنبال احقاق حقوق ضایع شده مردم باشند، احقاق حقوق خاتمی و اصلاح طلبان در درجه دوم و سوم اهمیت هم نیست. در خبری که دیروز پخش شد خانم سلحشور دیگر نماینده مجلس هم به نحو دیگری از بانوان خواسته بود تا با تمکین از قانون، به حجاب اجباری می توانند اعتراض کنند. من هم از نمایندگان کشورم خواهشمندم تا از قانون تمکین کنند و موارد زیر را پیگیری کنند و احقاق حقوق کنند: تمکین به قانون آیا شامل منع دزدیدن بیت المال توسط لاریجانی ها و خرید 5000 متر ویلا در لندن نمی شود؟ چرا باید دختران خیابان انقلاب فقط از قانون تمکین کنند؟ 700 میلیارد دلار پول گم شده در دوران احمدی نژاد چه شد؟ نمایندگان مجلس چرا از قانون تمکین نمی کنند و بررسی این فسادها را در دستور کار قرار نمی دهند؟ خامنه ای سالهاست که صلاحیت رهبری را از دست داده، چرا نمایندگان از قانون تمکین نمی کنند و طرح سؤال از خرابکاری های خامنه ای و ضررهای جبران ناپذیری که به مردم و مملکت وارد کرده را به صحن مجلس نمی کشند؟ چرا نمایندگان در مجلس از قانون تمکین نمی کنند و بررسی غارت صندوق بازنشستگان را در دستور کار قرار نمی دهند؟ چرا نمایندگان در مجلس عنوان نمی کند که مأمور لباس شخصی چرا دست بانویی را که به حجاب اجباری اعتراض کرده می شکند؟ آیا نباید مأمور از قانون تمکین می کرد؟ چرا نمایندگان مجلس از قانون تمکین نمی کنند و نام کسانی که اموال مردم را در بانکها غارت کردند به مردم و قوه قضاییه نمی دهند؟ آیا فقط آن دختران پاک و بی پناه باید از قانون تمکین کنند؟ از هم اکنون تا یک هفته قادرم این لیست را که شامل عدم تمکین نمایندگان مجلس از قانون است ادامه داده و بنویسم! خطاب به نمایندگان مجلس! این همه عدم تمکین از قانون و حقوق پایمال شده در کشور وجود دارد، بعد خانم سلحشوری از دختران بی پناه می خواهد از قانون تمکین کنند و آقای پزشکیان می خواهد احقاق حقوق خاتمی کند! دستکم با خودتان رو راست باشید، و ساکت گوشه ای بنشینید تا دوره تان تمام شود، ولی سفت کننده پایه های ظلم و استبداد نشوید و به استمرار آن کمک نکنید تا مردم فکری بحال خود و حکومت خود بکنند.
کارو
مسئله بر سر تبعیض بین این بی عرضه و آن یکی نیست، مسئله تقابل مردم-حکومت است. پزشکیان به دلیل قرارگیری طبقاتی اش در درون حاکمیت نمی تواند این مسئله را بفهمد. عدالت هم وایۀ سنگینی است، با رسیدگی به پروندۀ موسوی (نخست وزیر خامنه ای) و کروبی )رئیس مجلس رژیم) چیزی به نام عدالت برای «مردم» به دست نخواهد آمد. عدالت را مردم در سطحی وسیع تر بسیار بهتر از این شیادها درک می کنند. این حرف ها فقط اوج گرفتن تضاد و اختلاف میان سران حکومت را نشان می دهد و معنای دیگری ندارد.
محمد
این آخوند هم مثل سایر آخوندهاست خب فقط یه کمی پیشرفته هست ! آخوند پیشرفته چه می کنه !