ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

نایب‌رئیس مجلس ایران: «مقامات عالی» نظر مثبتی درباره رفع حصر دارند

هرچند مطهری از لزوم «رفع حصر» گفت، اما اعتراض‌های دختران خیابان انقلاب را فاقد «عقبه اجتماعی» معرفی کرد و زنان معترض به حجاب اجباری را «تحت تأثیر احساسات» دانست.

وعده «رفع حصر» قرار بود تا پیش از سال نو شمسی تحقق یابد اما چنین نشد. علی مطهری، نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی ایران و یکی از وعده‌دهندگان پایان رفع حصر تا آغاز سال ۱۳۹۷،‌ علت عدم تحقق آن را اختلاف مقام‌های قضائی و امنیتی در این‌باره دانست اما مدعی شد که نظر «مقامات عالی» درباره آن مثبت است. هرچند مطهری از لزوم «رفع حصر» گفت، اما اعتراض‌های دختران خیابان انقلاب را فاقد «عقبه اجتماعی» معرفی کرد و زنان معترض به حجاب اجباری را «تحت تأثیر احساسات» دانست.

حامیان حسن روحانی خواستار عمل او به وعده انتخاباتی رفع حصر هستند

علی مطهری شنبه ۱۸ فروردین در گفت‌و‌گو با خبرگزاری دولتی دانشجویان ایران (ایسنا) ادعا کرد که نگاه «مسئولان امنیتی و قضائی» به حصر «کاملاً عوض شده است» و از امیدواری‌اش برای رفع حصر در «روزهای ابتدایی سال ۹۷» خبر داد.

نایب‌رئیس مجلس هفت سال حصر خانگی را «مجازاتی بزرگ» خواند که باید پایان یابد و گفت که «محصورین برانداز نیستند».

او مدعی نظر مثبت «مقامات عالی» شد و علت عدم رفع حصر را اختلاف نظر «مقامات قضائی و امنیتی» درباره آن عنوان کرد:

بین مقامات اعم از قضایی و امنیتی در این زمینه اختلاف نظر وجود دارد، ممکن است برخی از مقامات نظر مثبتی به این موضوع نداشته باشند ولی در مقامات عالی که با آنها ملاقات کردیم نظر مثبت وجود دارد. افرادی که مایل به رفع حصر نیستند البته بی‌تاثیر هم نیستند و برخی مشخص است که چندان موافق رفع حصر نیستند.

هرچند علی مطهری منظور خود را از «مقامات عالی» تدقیق نکرد، اما پیش از این گفته بود که حصر به تشخیص علی خامنه‌ای، رهبر ایران اجرا شده است.

میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی از اواخر سال ۱۳۸۹ در حصر خانگی به سر می‌برد.

    محدودیت‌های رئیس‌جمهوری دوران اصلاحات

    مطهری محدودیت‌های دادستان ویژه روحانیت برای محمد خاتمی، رئیس‌جمهوری دوران اصلاحات را نیز «یک نوع اختناق» و فاقد وجاهت قانونی دانست،‌ اما گفت مسئولان برای رفع آنها وعده‌ای نداده‌اند. خاتمی ممنوع‌التصویر است و از حضور او در مراسم عمومی گاه جلوگیری می‌شود.

    مطهری از برخورد دوگانه با خاتمی و احمدی‌نژاد انتقاد کرد ـ محمد خاتمی در کنار علی خامنه‌ای
    مطهری از برخورد دوگانه با خاتمی و احمدی‌نژاد انتقاد کرد ـ محمد خاتمی در کنار علی خامنه‌ای

    مطهری در ادامه به انتقاد از «رفتار دوگانه» در برخورد با احمدی‌نژاد و خاتمی پرداخت و مدعی وجود «حمایت ویژه» از احمدی‌نژاد شد. او گفت که «از چند سال پیش خصوصا دوره آقای احمدی‌نژاد حرمت و قداست نظام و تا حد زیادی مقامات شکسته شد و احترامی که مردم برای نظام جمهوری اسلامی قائل بودند مقداری کاهش پیدا کرد.»

    محمود احمدی‌نژاد در ماه‌های اخیر و پس از طرح اتهام فساد علیه او و حلقه یاران نزدیکش، با نوشتن نامه‌هایی به رهبر ایران به تندی از نظام قضائی و سیاست‌های کنونی کشور انتقاد کرده است.

    مخالفان دولت و اعتراضات دی

    مطهری بار دیگر آغاز اعتراضات سراسری دی‌ماه را به مخالفان دولت حسن روحانی، رئیس‌جمهوری کنونی نسبت داد:

    «اینها می‌خواستند به دولت ضربه بزنند ولی کنترل اعتراضات از دست‌شان خارج شد و به شکل دیگری در آمد.»

    او در ادامه تأکید کرد که «مردم احساس تبعیض می‌کنند» و از سوی دیگر عقب‌نشینی حسن روحانی از وعده‌های انتخاباتی، «جنگ قدرت» بین گروه‌های سیاسی جمهوری اسلامی و «رفتار» رئیس‌جمهوری را در بروز «شرایط اعتراض جدید» موثر دانست.

    پس از شروع اعتراضات سراسری در ایران، شماری از اصلاح‌طلبان و مسئولان دولتی احمد علم الهدی،‌ امام جمعه مشهد و ابراهیم رئیسی،‌ داماد او و تولیت آستان قدس رضوی و برخی دیگر مخالفان دولت را به دست داشتن در اعتراضات مشهد متهم کردند. اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری ایران یک روز پس از آغاز اعتراضات در مشهد با اشاره به نقش مخالفان دولت در این تجمع گفته بود «دود این حوادث به چشم کسانی می‌رود که تجمعات را سازمان می‌دهند». دیگر مسئولان ایرانی نیز از نقش سرویس‌های اطلاعاتی خارجی در این اعتراضات سخن می‌گفتند.

    معترضان در خیابان اما علیه هر دو جناح اصول‌گرا و اصلاح‌طلب شعار می‌دادند.

      دختران خیابان انقلاب

      مطهری از برخورد تند با معترضان به حجاب اجباری نیز انتقاد کرد اما مدعی شد که «این اعتراضات عقبه اجتماعی ندارد و خیلی از خانم‌هایی که حتی پوشش اسلامی را به درستی رعایت نمی‌کنند موافق بی‌حجابی نیستند و می‌دانند این شرایط چه تبعات منفی دارد.»

      اعتراضات دختران خیابان انقلاب به نمادی از جنبش زنان ایران بدل شده است

      او گفت دختران خیابان انقلاب «مثل فرزندان ما هستند که ممکن است دچار احساسات شده باشند».

      علی مطهری در دوران نمایندگی‌اش در مجلس شورای اسلامی از حامیان گشت‌های ارشاد اسلامی، مبارزه با به اصطلاح «بدحجابی» و حامی سیاست‌های محافظه‌کارانه فرهنگی بوده است.

      در همین زمینه

      این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

      آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

      .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

      توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

      نظر بدهید

      در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

      نظرها

      • کریم

        نظام ولایت فقیه، نظامی بشدت ناکارآمد و نامشروع و غیر قانونی است. بوی الرحمن اش که در فضای داخل و خارج پیچیده، گماشتگان رده پایین آن را به فکر چاره انداخته تا شاید از به قول خودشان "سران فتنه" مرهمی بسازند بر زخم چرکین چهل ساله. ولی به نظر نمی رسد این ترفند دیگر ره به جایی برد. شاید زمانی موسوی و کروبی بدلیل همراهیشان (در سی سال اول) با این نظام ولایت فقیه، به ادامه آن راضی بودند، اما امروز (به احتمال زیاد) به کمتر از سرنگونی ولایت فقیه نمی اندیشند. بعید به نظر می رسد که از "دربندان خانگی" آبی برای مستبد پیر گرم شود. این نظام ولایت فقیه باید برای همیشه نسلش منقرض بشود و در گور "تئوریسین های" آن دفن گردد برای همیشه.

      • محمد تهرانی

        آقای مطهری یه استخر پیدا کنید تموم بشه خب به همین سادگی و آسانی

      • Sepehr

        نه تنها جاهلیت عرب ها، بلکه جاهلیت بخش بزرگی از بشریت با ظهور اسلام تازه شروع شد. توحید به خودی خود جهالت است؛ توحید به خصوص عین توحش است. یکچیز پرستی و یکتاپرستی انکار وجود حقیقت هاست؛ انکار و سرکوب رنگارنگی و گوناگونی باورها و اندیشه هاست؛ نفی پلورالیسم است. اسلام با اصرار بر توحید و حقیقت واحد و توسل به خشونت و خونریزی در این راه و سرکوب شرک و چندخدایی و کثرت گرایی، بخش بزرگی از بشریت را تا به امروز از رشد و تکامل و تحول و ترقی بازداشته و متوقف کرده است. اسلام یک اندیشه و فکر نیست که بشود آن را در زمره سایر دستگاه های فکری و جهانبینی ها قرار داد؛ بلکه فکر مرکزی و هسته اندیشگی اسلام و قرآن، اساسا نفی تفکر و اندیشیدن است. نفی تمامی جهان بینی ها و هستی شناسی ها و دستگاه های فکری است. هدف الله در قرآن متوقف ساختن بشر از خردورزی و رشد و تکامل و ترقی و تبدیل وی به عبدصالح یعنی گوسفند است : بازگرداندن انسان به وضعیت بهیمی پیش از هبوط. به همین دلیل است که می بینیم هرچقدر گله های گوسفند از چهارده قرن پیش به این سو، رشد و تحول و تکامل و ترقی و پیشرفت به خود دیده اند، مسلمان ها نیز چنین بوده اند...