#اعتراضات – از میان آنها: زنجیره انسانی در اعتراض به نابودی تدریجی محوطه باستانی «شهر یئری»
این مجموعه دربرگیرنده خبرهای اعتراضاتی است که شنبه ۱۸ فروردین صورت گرفته یا در این روز خبرهای آنها منتشر شدهاند. مجموعه ممکن است با اطلاعات جدید بروز شود.
این مجموعه دربرگیرنده خبرهای اعتراضاتی است که شنبه ۱۸ فروردین صورت گرفته یا در این روز خبرهای آنها منتشر شدهاند. مجموعه ممکن است با اطلاعات جدید بروز شود.
🔳ادامه اعتراض کشاورزان اصفهانی
کشاورزان اصفهانی بار دیگر به خاطر کمآبی، خشکسالی و خشکشدن رودخانه زایندهرود دست به تجمع زدند.
اعتراض کشاورزان ورزنه در اصفهان با حضور گسترده نیروهای ضدشورش پلیس همراه بود. در ویدئوهایی که در فضای مجازی منتشر شده، مأموران پلیس به معترضان هشدار میدهند که برای «ریختهنشدن خون ناحق از دماغ کسی» به تجمع پایان دهند. کشاورزان در پاسخ فریاد میزنند: «ما به این حساب کافریم!»
[video width="360" height="640" mp4="https://www.radiozamaneh.info/u/wp-content/uploads/2018/04/esfahan-keshavarz-2.mp4"][/video]
تصاویری نیز از سر خونین یک کشاورز مسن اصفهانی در این تجمع منتشر شده است. او میگوید که در حال حرفزدن با یک مأمور امنیتی بوده که با ضربه سختی به سرش پاسخ میگیرد.
[video width="640" height="360" mp4="https://www.radiozamaneh.info/u/wp-content/uploads/2018/04/esfahan-keshavarz.mp4"][/video]
حضور زنان در تجمع امروز اصفهان در اعتراض به خشکسالی چشمگیر بود.
محسن مهرعلیزاده، استاندار اصفهان شنبه ۱۸ فروردین در واکنش به اعتراضات کشاورزان برگزاری تجمعها را «بیدلیل» خواند و گفت: «دولت و رئیسجمهور جلساتی را به صورت متوالی برای کشاورزان و حل مشکلات آب استان برگزار کردهاند و در این راستا مصوبات لازم اتخاذ شده است.»
کشاورزان اصفهان در هفتههای گذشته بارها نسبت به سوء مدیریت دولت در مهار خشکسالی و انتقال آب زایندهرود به استان یزد اعتراض کردهبودند. اکنون ۵۱ روز از آغاز اعتراضهای آنها میگذرد. معترضان میگویند که هنوز پاسخ روشنی به مطالبات آنها داده نشده است.
🔳زنجیره انسانی برای اعتراض به عدم رسیدگی به محوطه باستانی شهر یئری در مشگینشهر
دهها تن در استان اردبیل به بیتوجهی دولت به حفاظت از یک محوطه باستانی اعتراض کردند.
منطقه باستانی معروف به شهر یئری در ۶۰ کیلومتری غرب اردبیل رودخانه قرهسو واقع شده و مساحتی ۴۰۰ هکتاری دارد. این محوطه از سه بخش معبد، قلعه و قوشاتپه تشکیل میشود. ۴۵۰ گور باستانی نیز در این محوطه کشف شده است.
یکی از قدیمیترین رصدخانههای جهان نیز در این محوطه واقع است.
به گفته کارشناسان، قدمت بخشهای مختلف این محوطه باستانی تا دوران نوسنگی، حدود هشت هزار سال پیش بازمیگردد. قلعه و معبد به حدود چهارهزار سال پیش تعلق دارند و قوشاتپه عمری هفتهزار ساله دارد. قدمت سنگافراشتهای باستانی آن به هشت هزار سال پیش میرسد.
معترضان با تشکیل زنجیره انسانی به دور نیایشگاه اصلی این محوطه خواستار توجه دولت به آن و جلوگیری از نابودی این محوطه باستانی هستند. این نیایشگاه شامل بیش از ۳۰۰ سنگافراشت با ارتفاعهایی بین ۳۵ سانتیمتر تا ۲۵۰ سانتیمتر است.
[video width="640" height="360" mp4="https://www.radiozamaneh.info/u/wp-content/uploads/2018/04/meshkinshahr.mp4"][/video]
میرعلی رحیمیزاد، فرماندار مشگینشهر تیر گذشته گفته بود که «عدم برخورد مناسب متولیان امر در اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری باعث اصلی به تاراج رفتن مجموعه باستانی شهر یئری مشگینشهر است.»
🔳تجمع مدیران زن اخراجیِ مراکز بهداشت خوزستان
مدیران اجرایی مراکز بهداشت در استان خوزستان به دلیل اخراج از کار، شنبه در برابر دفتر رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز تجمع کردند.
ایرج نظری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز اما اخراج این معترضان را تکذیب کرد و به وبسایت خبری «ایسکانیوز» گفت که «این افراد نیروهای قراردادی بودند که تاریخ قراردادشان به اتمام رسیده است و کسی اخراج نشده است.»
به گفته او، هیچ سازمانی برای استخدام دائم این مدیران اخراجی که همگی زن هستند، تعهدی نداده است.
در سال ۹۶، خوزستان شاهد ۳۰۰ تجمع اعتراضی غالباً کارگری بوده است که با احتساب روزهای تعطیل، آمار این اعتراضها به یک تجمع در هر روز میرسد.
با این حال بسیاری از مطالبات کارگران و کارمندان بیجواب مانده.
🔳تجمع شماری از کشاورزان و دامداران زلزلهزده سرپلذهاب
شماری از کشاورزان و دامداران روستای ناوفره، در شهرستان «سرپلذهاب» در اعتراض به عملینشدن وعدههای دولت دست به اعتراض زدند.
این کشاورزان و دامداران که زلزله خسارتهای جدی به آنها وارد آورده است، هنوز پولی برای جبران این خسارتها از سوی دولت دریافت نکردهاند.
پنج ماه از زلزله ۷,۳ ریشتری سرپل ذهاب میگذرد. در زلزله آبانماه ۵۶۹ نفر جان خود را از دست دادند، هزاران نفر زخمی شدند و حدود ۷۰۰۰۰ تن بیخانمان شدند.
در روزهای پس از زلزله در شبکههای اجتماعی و رسانهها نسبت به عملکرد نیروهای حکومتی و مدیریت بحران انتقادهای بسیاری مطرح شده بود. این انتقادها باعث شده بود تا حسن روحانی، رئیسجمهوری در آستانه سال نو به میان زلزلهزدگان برود و وعده بهبود اوضاع را بدهد.
🔳اعتصاب دو کارگر کارخانه ذوبآهن کردستان
دو کارگر کارخانه ذوبآهن کردستان از شنبه دست به اعتصاب زدهاند. این دو میگویند که تا زمان پرداخت معوقات مزدی، سختی کار و حق بیمه از بارگیری کامیونهای بارکش این کارخانه جلوگیری خواهند کرد.
این دو در پیامی به کانال خبری «وبسایت اتحادیه آزاد کارگران» نوشتهاند: « تا حق حسابمان ازطرف شرکت پرداخت وتکلیف بیمه وسختی کارشان مشخص نشه از بارگیری ممانعت میکنیم وپاسگاه پنج شنبه تهدید به بازداشت کرد ولی امروز درمحل حاضر نشد. قابل توجه سایر کارگران عزیز. گرفتن حقمون به تعداد نیست به عزم واراده شماست میتونی حقتو بگیری اگه دونفر هم باشی.»
ویدئویی از بازگشت خالی کامیونهای ذوب آهن کردستان در شبکههای اجتماعی منتشر شده است:
[video width="640" height="360" mp4="https://www.radiozamaneh.info/u/wp-content/uploads/2018/04/trucks-Kurdistan.mp4"][/video]
🔳تجمع اعتراضی کارگران اخراجی کشتوصنعت غنچه
شماری از کارگران شرکت «کشتوصنعت شمال»، معروف به شرکت روغننباتی غنچه شنبه در برابر فرمانداری میاندورود در اعتراض به اخراجشان از این شرکت تجمع کردند. این سومین روز از اعتراض این کارگران اخراجی است.
به گفته کارگران معترض، مدیران شرکت ۶۰ تن از کارگران را در ابتدای سال اخراج کردهاند. مدیران ابتدا قصد اخراج ۱۵۰ کارگر را داشتند که بر اثر اعتراضهای صورتگرفته، این رقم را به ۵۵ تن رساندند.
به گفته معترضان، کارگران اخراجشده بین ۱۳ تا ۲۱ سال سابقه کار دارند. آنها نگران این هستند که پس از اخراج از شرکت روغننباتی غنچه، به دلیل سن بالا توانایی یافتن کار جدید نداشته باشند.
مدیران شرکت علت تعدیل نیرو را بالارفتن نرخ دلار در عین پایینماندن قیمت روغن نباتی عنوان کردهاند.
نظرها
نظری وجود ندارد.