استعفای شهردار تهران پذیرفته نشد
نمایندگان اصلاحطلب شورای شهر نپذیرفتند که «بیماری» دلیل اصلی استعفای نجفی است. او در نامه استعفا نوشته بود: «به قصد اصلاح سیستمی فسادآلود، همه تهدیدها را پذیرفتم.»
نمایندگان شورای شهر تهران با استعفای محمدعلی نجفی، شهردار پایتخت مخالفت کردند.
جلسه بررسی استعفای شهردار تهران در شورای شهر یکشنبه ۱۹ فروردین برگزار شد. در نهایت با رأی مخالف ۱۶ نماینده، استعفای شهردار تهران رد شد.
محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران در ابتدای این جلسه گفت که استعفاء نجفی یک ماه پیش به این شورا ارائه شده. او از نجفی به خاطر اداره شهر در تعطیلات نوروز پس از استعفاء تشکر کرد.
پیش از این برخی اصلاحطلبان مدعی شده بودند که محافظهکاران و اعتدالیون کارگزاران سازندگی برای رساندن محسن هاشمی به شهرداری و بیرونراندن نجفی از ساختمان خیابان بهشت متحد شدهاند. برخی از اصلاحطلبان نیز امکان استعفای اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهوری از دولت و شهردارشدن او را مطرح کرده بودند. از سوی دیگر، محافظهکاران مدیریت نجفی و شورای شهر تهران را ضعیف و ناکارا خوانده بودند.
هاشمی در واکنش به انتقادها گفت که شورای شهر همواره از نجفی حمایت کرده و «تصور به بنرسیدن مدیریت شهری نادرست است».
دلیل استعفای نجفی بیماری اعلام شد، اما پیش از آن مراسم روز زن شهرداری تهران در برج میلاد به خاطر رقص چند دختر خردسال ایرانی بهانهای برای افزایش فشارها بر او شده بود.
نزدیکان نجفی میگفتند مهمترین دلیل استعفا فشارهایی بود که به خاطر مبارزه او با فساد در شهرداری تهران بروز کرد.
نجفی: داوری با خداست
محمدعلی نجفی در این جلسه دلیل اصلی استعفایش را بیماری خواند. او گفت که نباید این استعفا را به مسائل سیاسی ربط داد.
با این حال، شهردار تهران به فشارهای واردآمده بر او اشاره کرد. او توضیح داد که در کنار بیماری، «عوامل تشدیدکننده دیگری» برای استعفا وجود داشتند و «هیج کاری با یک دلیل و انگیزه صورت نمیگیرد».
نجفی در نامه استعفا نیز به فشارهای ناشی از مبارزه با فساد اشاره کرد و نوشت:
«من بدون کمترین تعلل و سستی و تردید و به قصد اصلاح سیستمی فسادآلود، همه تهدیدها و توهینها را پذیرفتم و دم برنیاوردم و هم اکنون نیز به آن مواضع ایستادهام و تا زمان تعیین فرد جانشین با همه توان به کار ادامه خواهم داد.»
شهردار تهران که نامه استعفا را با عبارت «داوری نهایی با خداست» پایان داد، در سخنانش در صحن شورای خطاب به منتقدان گفت: «آنهایی که پیغمبرگونه پیشگویی میکردند در مورد استعفای من، خیلی خوشحال نباشند، آنطور که آنها گفتند اتفاق نیفتاد،اما حفظ این مسئولیت در شرایطی که بیمارم، خیانت در امانت است.»
اشاره او به انتقادهای محافظهکاران درباره به گفته آنها کارنامه ضعیف شهرداری در چند ماه اخیر است. در یکی از آخرین نمونهها ناصر ایمانی، فعال سیاسی محافظهکار یکشنبه همزمان با برگزاری جلسه استفعا در شورای شهر در گفتوگو با خبرگزاری «فارس»، نزدیک به سپاه پاسداران گفت:
«در اینکه این کار برای آقای نجفی سنگین بود و از ۷ ماه گذشته تاکنون عملکرد مطلوبی در کارنامه کاری ایشان به چشم نمی آید شکی نیست. به هر حال مدیریت شهرداری تهران حجم کار بسیار بالایی دارد. از همان ابتدا که نجفی به عنوان شهردار انتخاب شد نیز تردید میان صاحب نظران وجود داشت که ایشان توانایی انجام این کار را ندارند.»
اما شهردار تهران در جلسه استعفا به دفاع سرسختانه از کارنامه چندینماهه خود برخاست. او از ساماندادن به بودجه شهرداری و «مبارزه با غول فساد» در دوران مسئولیت خود خبر داد و گفت:
«شهر به بدنی ضعیف و حتی مقداری خمشده تبدیل شده بود. تلاش کردیم در این هفت ماه بلندش کنیم و در این مرحله در برخی موارد این بدن آماده حرکت و حتی پرش است لذا حیف است آن را به وضعیت قبلی برگردانیم.»
مخالفتها
نمایندگان اصلاحطلب شورای شهر تهران به مخالفت با استعفای نجفی برخاستند. ناهید خداکرمی، رئیس کمیته سلامت شورای شهر از او خواست تا بدون استعفاء، روند درمان را پی بگیرد.
مرتضی الویری، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و شهردار سابق نیز بیماری را دلیل اصلی استعفای نجفی ندانست و گفت: «باید با مردم صریح صحبت کنیم تا دقیقا بدانند علت استعفا چیست؟ نه اینکه نهایتا بگویند شورا به فشارها تمکین کرده.»
در نهایت تنها چهارتن به استعفای نجفی رأی موافق دادند. در میان سخنان موافق و مخالف، محسن هاشمی که برخی او را بخت اصلی شهرداری پس از نجفی میدانستند، توجه خبرنگاران را جلب کرد. او دقایقی جلسه را ترک کرد و بعد از برگشت به صحن علنی گفت: «شاید من هم باید استعفا بدهم چرا که فکر میکردم مشکل نجفی را پیدا کردهام.»
نظرها
کریم
خامنه ای درخواست اعضای شورای شهر تهران را برای دیدار نپذیرفت، در پاسخ، اعضای شورای شهر هم همگی رأی به ابقای نجفی دادند! مورد نجفی برای وزارت هنوز فراموش نشده، و ناخوشنودی خامنه ای و حاکمیت فاسد از او هم که مدتها نقل محافل مختلف بود. مستبد پیر این روزها اگر بصیرتی می داشت ـ که ندارد، و بارها ثابت کرده که فاقد هرگونه بصیرت است ـ می بایست این روزها دست و پای استمرارطلبان را صد بار بلیسد و ببوسد تا کمی دیگر بر قدرت بماند. ولی ظاهراً ایشان با این بصیرت ناقصشان در فکر بازی با مهره های سوخته اش است!