ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

جلسه نمایندگان ولایی با مسئولان اطلاعات سپاه: حذف تلگرام هیچ مشکلی ایجاد نخواهد کرد

در این جلسه گفته شده که فضای مجازی کشور در خدمت آمریکا و اسرائیل است و «مردم را باید از چنگ آن‌ها نجات داد». پنج پیام‌رسان داخلی تا آخر فروردین برای جایگزینی آماده می‌شوند.

نمایندگان اصولگرای مجلس ایران با مسئولان اطلاعات سپاه پاسداران جلسه‌ای برگزار کرده‌اند که در آن موضوع فیلترینگ پیام‌رسان‌های خارجی و جایگزینی پیام‌رسان‌های داخلی مطرح شده است. آن‌ها معتقدند که مردم را باید از چنگ پیام‌رسان‌های خارجی، از جمله تلگرام «نجات» باید داد. به‌نظر می‌رسد که عزم این گروه از مسئولان حکومتی برای حذف کامل پیام‌رسان‌های خارجی جدی است.

حسین نقوی حسینی، سخنگوی فراکسیون نمایندگان ولایی در مجلس ایران، سه‌شنبه ۲۱ فروردین انتقال از پیام‌رسان‌های خارجی به پیام‌رسان‌های داخلی را «مطالبه عمومی» دانست و گفت: «نبود امنیت در پیام‌رسان‌های داخلی کذب محض است و واقعیت ندارد.»

او درباره جلسه صبح سه‌شنبه این فراکسیون با مسئولان اطلاعات سپاه پاسداران گفت مسئولان سپاه وجود پیام‌رسان‌های خارجی، از جمله تلگرام در ایران را برنامه «نظام سلطه» برای ایران دانسته و گفته‌اند «تلگرام و فضای مجازی در هیچ کشوری به اندازه کشور ما رها نیست».

آن‌ها با بیان این‌که فضای مجازی در خدمت آمریکا و اسرائیل است گفته‌اند که «مردم را باید از چنگ آن‌ها (پیام‌رسان‌های خارجی) نجات داد».

در این نشست مشترک گفته شده که «پنج پیام‌رسان داخلی تا آخر فروردین به حدی خواهند رسید که در صورت حذف پیام‌رسان‌های خارجی هیچ مشکلی در فضای کسب و کار، اشتغال در فضای مجازی و فعالیت‌های ارتباطی ایجاد نخواهد شد.»

همچنین دستگاه‌ها و نهادهای دولتی نیز در حال انتقال کلیه خدمات و فعالیت‌های خود به پیام‌رسان‌های داخلی هستند.

طرح مسئله کنترل و حذف پیام‌رسان‌های خارجی، به‌ویژه تلگرام در پی اعتراضات سراسری دی‌ماه سال گذشته در بین مسئولان حکومتی ایران مطرح شد. طی این اعتراضات که معترضان علیه بالاترین مقام‌های حکومت جمهوری اسلامی و نابرابری‌های اقتصادی و سیاسی شعار دادند، تلگرام به‌طور موقت مسدود شد.

ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی، دوشنبه ۲۰ فروردین در این‌باره گفت: «وزارت ارتباطات با تلگرام توافقاتی داشت که در این راستا همکاری‌های خوبی تا دی‌ماه ۹۶ انجام شد اما در ماجراهای دی‌ماه سال ۹۶ تلگرام به توافقات عمل نکرد.»

پیش از او، علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ایران نیز از «نقش مخرب» تلگرام در «بحران‌های سال گذشته» در کشور سخن گفته و اعلام کرده بود که یک پیام‌رسان بومی تا پایان فروردین‌ماه جایگزین تلگرام خواهد شد.

به‌رغم آن‌که گروهی از اصلاح‌طلبان با مسدود کردن تلگرام مخالفت کرده‌اند اما به‌نظر می‌رسد که موضوع حذف پیام‌رسان‌های خارجی در ایران جدی است. با این حال برخی از مسئولان حکومتی از جمله گروهی از اصلاح‌طلبان معتقدند مردم به پیام‌رسان‌های داخلی اعتمادی ندارند.

برای جذب اعتماد مردم روز گذشته (دوشنبه) آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در دیدار با جمعی از مسئولان کشور تعرض به امنیت و حریم شهروندان ایرانی در پیام‌رسان‌های داخلی را «حرام شرعی» دانست و گفت: «مسئولان باید امنیت و حریم داخلی مردم و کشور را حفظ کنند.»

محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات ایران نیز از لایحه‌ای دوفوریتی برای حفظ حریم خصوصی افراد در فضای مجازی خبر داد.

حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ۱۴ فروردین از «ایجاد فضایی امن‌تر و توأم با آرامش و آسایش بیشتر» در فضای مجازی حرف زد و گفت: «هدف از ایجاد و تقویت نرم‌افزارها و پیام‌رسان‌های داخلی فیلتر و یا مسدود کردن دسترسی‌ها نباید باشد، بلکه باید با هدف رفع انحصار در پیام‌رسان‌ها انجام شود.»

گفته می‌شود یکی از پیام‌رسان‌های داخلی که قرار است جایگزین پیام‌رسان‌های خارجی شود «سروش» نام دارد اما شرکت اپل در «اپ‌استور» این پیام‌رسان داخلی ایران را از دسترس خارج کرده است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • نقی

    وصیت نامه تلگرام عزیزانم! حلالم کنید! آنکه امنیت ملی را به خطر انداخت من بودم. آن‌که در روزهای سرد دی‌ماه مردم را در شهرهای ایران به خیابان‌ها کشاند من بودم. آن‌که کارگرها را به اعتصاب کشاند من بودم. آن‌که سرنشینان تاکسی‌های خطی را واداشت عمه مسئولین را یاد کنند من بودم... عزیزانم، من فیلتر، شما زنده... اگر من نباشم، امنیت ملی حفظ می‌شود، دریاچه ارومیه پرآّب می‌شود، گردوخاک اهواز و هوای آلوده تهران به اسرائیل می‌رود، مؤسسات مالی اعتباری پول مردم را دودستی پس می‌دهند تازه یه چیزی هم روش و کارفرمایان برای استخدام بیکاران، با یکدیگر مسابقه می‌گذارند، تورم با مغز به قعر زمین سقوط می‌کند، سرنشینان تاکسی‌های خطی به‌جای یاد کردن از آّبا و اجداد مسئولین، قربان‌ صدقه‌شان می‌روند. خلاصه ایران بهشت برین می‌شود و کاربران سابق تلگرام، پای شبکه‌های پیام‌رسان داخلی و اخبار بیست و سی می‌نشینند و دعا به دین و دولت نظام می‌کنند و مسئولین را از بدنه هرم قدرت گرفته تا قاعده و ارتفاعش روی سرشان به‌صورت شبانه‌روزی حلوا حلوا می‌کنند و به تلگرام (که جاسوس اسرائیل و آمریکا و آلمان و اینگیلیس و سایر نقاط جهان غارتگر بود) بدوبیراه‌های آبدار نثار می‌نمایند... شما هم نمی‌خواد پوزخند بزنی، تریپ غم به خودت بگیر، ناسلامتی داری وصیت‌نامه می‌خونی... اگر نامهربان بودیم و یا احیاناً بار گران بودیم احتمالاً شاید رفتیم- حلالم کنید. - تلگرام رویا صدر - ایسنا

  • هوشنگ

    در جنگ سایبری هوشیار باشیم در روزهای اخیر به دنبال طرح فیلترینگ قریب الوقوع تلگرام، و ایجاد تقاضا برای امنیت شبکه در پیامد این طرح، به نام تامین امنیت شبکه یک اپلیکشین بدافزار شبیه به تلگرام پخش کرده اند که در چند روز اخیر براساس اطلاعات حاصله بیش از یک میلیون کاربر تلگرام را مبتلا کرده است. این بدافزار که از سوی نهادهای جنگ سایبری حاکمیت راه اندازی شده پس از آلوده کردن گوشی تمام اطلاعات کاربر را سرقت می کند و او را از گروهها و کانال های باصطلاح «معاند» بیرون می اندازد. از این طریق فضا را ناامن می کنند تا به کاربر القا کنند که حتی در تلگرام که خارج از کنترل دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی است هم امنیت ندارند. برای مقابله با این ترفند کافی است در دانلود نرم افزارها دقت کنیم و به جز سایت رسمی تلگرام از هیچ منبع دیگری نرم افزار های مورد نظر را دانلود نکنیم

  • هوشنگ

    به جای فیلتر کردن تلگرام، اشتباهات خودتان را فیلتر کنید !! سال ها قبل وقتی رادیو آمد فیلترینگ شروع شد و شکست خورد. بعد فیلترینگ تلویزیون به همین صورت شکست خورد. بعد ویدئو و بعد ماهواره و جمع کردن بشقاب های ماهواره به شکست انجامید. و قانون تصویب شده مجلس نیز کماکان باقی است یعنی سال هاست که این قصه پر غصه و این حکایت اندوهناک همچنان باقی است!! و الان گویا نوبت فیلترینگ تلگرام است من نمی دانم می شود یا نمی شود ولکن آنچه عملا مشخص است این است که نمی شود و عین فیلترینگ های سابق بی اثر می شود اما تخصص افراد در استفاده از فیلتر شکن و عبور از فیلترینگ قطعا بیش از پیش توسعه می یابد!! پیشنهاد ثابت ما اینست که مسئولین نه چندان مسئول, عوض فیلتر تلگرام اشتباهات، ندانم کاری ها، کم کاری ها، تند روی ها، دعوا و مرافعه ها، سخت گیری های بی مورد و رو در رویی های مساله ساز خود را فیلتر نمایند!! منوچهر انتظار

  • کوین

    زغال خوب هم بی تاثیر نیست ... اول گفتند شبکه های اجتماعی دینِ مردم را هدف قرار داده اند و پس باید فیلتر .... حالا می گویند امنیت شهروندان به خطر افتاده !!! در حالیکه بزرگترین دشمن مردم همین امنیتی های خودی هستند . بالاخره هم امنیت نظام مطرح شد که جای بحث نگذارند ... اما حقبقت پنهان همان زغال خوب است. تمام اپراتورهای تلفن همراه و فروشندگان خدمات اینترنت در ایران ، مستقیم یا غیر مستفیم ، سپاه و نهادهای حکومتی هستند. آنان بخوبی می دانند که مردم نلگرام را نیز با فیلترشکن خواهند دید ؛ نظیر یوتیوب و فیسبوک و بسیاری دیگر . پس با هدایت ترافیک عظیم‌ تلگرام به وی پی ان ها ، میلیاردها تومان به درآمدشان اضافه می شود .... بساط دزدی و اختلاس و غارت هم که مهیاست . پس تا بتوانند فیلتر خواهند کرد ؛ منتهی نه برای رضای خدا.

  • های حاوی

    برای کسانی که از رانت غرات نفت بهره می برند هیچ مشکلی نیست حتی اقتصاد یک کشور 80 میلیون نفری بخواباند ، کما اینکه شاهد بودیم در این 40 سال. تاز مانی این سهام منابع ثروت ملی مانند نفت رایگان صاحبانش یعنی عموم مردم توزیع نشود و دست حاکمیت از جیب ملت کوتاه نشود، اینها کوچکترین احساس مسئولیتی نخواهند کرد. اما فیلترینگ تلگرام، بزرگترین محرک برای مردم است که اینترنت را از این پس هماره با فیلترشکن اجرا کنند و 90% را تبدیل به نافرمان مدنی کنند! از این راحتتر نمی شد یک ملت مخالف خود کرد! این فلیترینگ هرگز موجب حذف تلگرام نخواهد شد و هرگز هم موجب روی آوردن مردم نخواهد شد. فیلترینگ کاهش امکان ردیابی و رصد اطلاعات توسط نظام میشود و البته باز شدن اطلاعات مردم برای کشورهای متخاصم! چه ننگی که حکومتی علیه مردمش باشد. البته در بدگمانی همیشگی اینها هر انتقادی به مثابه تاکتیک دشمن می گیرند و برعکسش عمل میکنند! هممان طور فبلا برخی گفتند، شدت سرکوب رسانه ای موجب می شود مردم اعتمادشان بهعر سانه ا داخلی کمتر و بیشتر نراضی شده وبه سمت تاقبل بروند و استفاده از رسان های خارجی.

  • امیر

    نمایندگان یک نیروی نظامی به مجلس امده بودند تا در یک کار غیر نظامی دخالت داشته باشند " در مجلس! جائیکه قبلا در ان قانونی تصویب شده که نظامیان حق دخالت در امورات غیر نظامی را ندارند! و این مجلس بجای اینکه خیلی رک و بی رو در بایستی به انان توضیح دهند که کار شما مغایر قانون و حتی مغایر نظر بنیانگذار انقلاب است برایشان چای هم سفارش میدهند و با روی باز به مشورت با انان مینشینند! اینان اگر نماینده واقعی مردم باشند بایستی از این جریان یک دستک دنبک درست کنند و با سر و صدای فراوان کار انان را به چالش بکشند" باید این مسئله را در جامعه مطرح کنند که جه معنی دارد که نظامیان این مملکت به خود این اجازه را بدهند که بی هیچ شرمی سراغ نمایندگان مردم می ایند و از انان توقع قانون شکنی دارند! انها هم در صدد جواب بر می ایند و یکبار دیگر این بحث از حالت سکون در می اید و دوباره در جامعه مطرح میشود و در نهایت این قال و مقال بنفع مردم است.

  • قانع

    این دیسکورس های عوام فریبانه بی فایده است. دیگر پرده ای نمانده، اکثریتت قاطع مردم در دیماه شعار دادن اصول گرا اصلاح طلب تموم ماجرا ! یعنی مردم عادی در کف خیابان اعلام کردند دیگر دیکورس (گفتمان) ها دیگر بی استفاده شده است. این نمایشها ، همه می دانند همگی اینها در یک شرکت سهامی دزدی تحت انقیاد اخوندها به سرکردگی خامنه ای هستند. تمامیت خواهی اینها مهترین سودی فعلا داشته حفظ تمامیت ارضی و عدم فروپاشی ایران بوده است، اما بهای سنگین تری اکثریت مردم داده اند یعنی فقر و نسل سوزی. بدتر اینکه فساد سیستمی و ناکارآمدی و ناراضیتی فزاینده و سیاست خارجی ستیزه جویی اینها در نهایت ایران را نابود و تجزیه خواهد کرد. و تنها راه همین است تا 22 اردیبهشت کودتای حقیقی انجام شود به طوری اخوندها برکنار و یک حکومت سکولار ظاهری برقرار شود، و به صورتی که سیاست خارجی اصلاح شود تا ترامپ لااقل برجام را نگه دارد (چرا که خطر است با بازگشت تحریم ها تا سالها ایران نتواند به حالت عادی برگردد). دلیل اصلی نگرانی غرب و امریکا و اسرائیل بمب اتمی نیست، بلکه سیاست خارجی ستیزه جویانه نظام ولایی است.