ترامپ: حمله به سوریه میتواند خیلی زود انجام شود یا به این زودیها نباشد
ترامپ هشدار داده بود که آمریکا آماده حمله موشکی به سوریه است اکنون میگوید زمان این حمله معلوم نیست. کشورهای غربی در حال مذاکره درباره اوضاع سوریه هستند.
در حالی که ترامپ پیش از این از آمادگی آمریکا برای حمله موشکی به سوریه خبر داده بود، اکنون گفته است که زمان این حمله معلوم نیست. کرملین اوضاع سوریه را شکننده میداند و میگوید نباید ضربه دیگری به آن وارد کرد. دیگر کشورهای غربی در حال مذاکره درباره سوریه هستند.
بهگزارش رویترز، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا پنجشنبه ۱۲ آوریل / ۲۳ فروردین، یک روز پس از پیام توئیتری خود که در آن حمله موشکی به سوریه را اعلام کرده بود، بار دیگر در توئیتر خود درباره این حمله احتمالی نوشت: «من هرگز نگفتم که حمله علیه سوریه چه زمانی انجام خواهد شد. این [حمله[ میتواند خیلی زود صورت گیرد و یا اصلاً به این زودی نباشد.»
ترامپ روز چهارشنبه در واکنش به وزارت دفاع روسیه که اعلام کرده بود نه تنها موشکهای آمریکا و متحدان غربیاش را رهیابی و منهدم میکند، بلکه ناوهایی را هم که موشکها از آن شلیک شده، هدف قرار میدهد، در توئیتر خود نوشته بود: «روسیه میگوید همه موشکهایی را که به سوریه شلیک شوند از بین میبرد. روسیه آماده باش، چون [موشکها] دارند میآیند، موشکهای نو و خوشگل و هوشمند! شریک نباشید با حیوانی که مردم خودش را با گاز میکشد و از این کار لذت میبرد.»
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 12. April 2018
تنش کنونی بر سر سوریه پس از آن شدت گرفت که امدادگران در غوطه شرقی شامگاه شنبه ۷ آوریل / ۱۸ فروردین اعلام کردند که در اثر حمله شیمیایی به اطراف دوما دستکم ۶۰ غیرنظامی جان باخته و بیش از ۱۰۰۰ نفر زخمی شدند. شورشیان، دولت اسد را عامل این حمله دانستهاند اما دمشق هرگونه دخالت در این زمینه را انکار کرده است. مسکو، دمشق و تهران میگویند کشورهای غربی حمله شیمیایی را بهدروغ به گردن حکومت سوریه میاندازند.
جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا روز چهارشنبه لحن ملایمتری نسبت به ترامپ داشت و اعلام کرد که واشنگتن همچنان به ارزیابی اطلاعات مربوط به حمله ادعایی با گازهای سمی ادامه میدهد.
از سوی دیگر، دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در واکنش به توئیت چهارشنبه ترامپ گفت روسیه در پی «دیپلماسی توئیتری» نیست و به جای آن رویکردی جدی خواهد داشت.
پسکوف افزود: «ما همچنان بر این نظریم که اقداماتی انجام نشوند که ممکن است به اوضاع شکننده سوریه ضربه وارد کنند.»
او استفاده از سلاح شیمیایی در دوما را بیپایه خواند و آن را دلیل قانعکنندهای بر حملات نظامی ندانست.
ماریا زاخاروا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز درباره توئیت ترامپ گفت: «موشکهای هوشمند باید به سمت تروریستها شلیک شوند و نه دولت قانونی سوریه که سالها با تروریسم جهانی در خاک خود جنگیده است.»
مذاکرات کشورهای غربی درباره اوضاع سوریه
در همین حال روز پنجشنبه آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه درباره چگونگی رویکرد دو کشور در قبال اوضاع سوریه تلفنی صحبت کردند.
اشتفن زیبرت، سخنگوی دولت آلمان گفته است که در این مکالمه تلفنی دو طرف نگرانی خود را از حمله شیمیایی احتمالی اخیر در دوما اعلام کرده و گفتهاند که توانایی جامعه جهانی برای ممنوعیت استفاده از سلاحهای شیمیایی آشکارا کاهش یافته است. مرکل و مکرون همچنین خواهان ادامه همکاری تنگاتنگ خود در این زمینه و با دیگر متحدان خود شدند.
آمریکا تاکنون از فرانسه یا آلمان درخواست نکرده که در حمله احتمالی به سوریه مشارکت کنند. هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان در اینباره گفته است که هیچ درخواست مشخصی صورت نگرفته اما متحدان غربی در برابر این مسئله نباید جدا از هم عمل کنند.
با این حال سهشنبه ۱۰ آوریل / ۲۱ فروردین ترامپ، مکرون، و ترزا می نخستوزیر بریتانیا طی چند تماس تلفنی باهم توافق کردند به مسئول بهکارگیری سلاح شیمیایی در غوطه شرقی در سوریه واکنش مشترک نشان بدهند.
در لندن، ترزا می از وزرای خود خواست تا امروز (پنجشنبه) در جلسه فوقالعاده کابینه درباره گزینههای ممکن برای پیوستن به آمریکا در یک اقدام احتمالی نظامی در سوریه، گفتوگو کنند.
منابع دولتی بریتانیا به شبکه بیبیسی گفتهاند که ترزا می آماده است بدون جلب رضایت پارلمان بریتانیا دست به اقدام علیه رژیم سوریه بزند.
نخستوزیر بریتانیا روز چهارشنبه در برابر خبرنگاران حمله شیمیایی به دوما را «تکاندهنده و وحشیانه» خواند و گفت «تمامی شواهد نشان میدهند که رژیم سوریه مسئول این حمله است».
روزنامه دیلی تلگراف میگوید ترزا می با در نظرگرفتن حمله احتمالی علیه نیروهای سوری، به زیردریاییهای بریتانیایی دستور داده که وارد منطقه تحت تیررس موشکی سوریه شوند.
شامگاه سهشنبه شورای امنیت سازمان ملل قطعنامههای ارائهشده از سوی آمریکا و روسیه را رد کرد. در این قطعنامهها تحقیقات درباره حملات شیمیایی به دوما و نظارت بینالمللی بر فرودگاههای سوریه پیشبینی شده بود.
پیشنهاد آمریکا ایجاد مکانیسم تحقیق مستقل برای بازرسی در محل با هدف یافتن عاملان استفاده از سلاحهای شیمیایی بود، در حالی که روسیه طرح خود را برای اعزام محققان به محل حمله احتمالی پیشنهاد کرد.
بیشتر بخوانید:
نظرها
Mohamadi
ترامپ جان با حالی میگن جبرائیل برات وحی میکنه اسمش جبرائیل نیست اما با حاله حضرت آقا ترامپ پیامبر زمان ای جونم فدای داری دوستت داریم پیامبر زمان
bijan
ترامپ بامتشنج کردن فضای خارجی درصدد فرا ر کردن از مسائل داخلی است که شخص او در گیر است مانند هجوم اف بی آی به دفتر وکیلش برای یافتن مدارک و........ 16 ماه است که به عربستان وعده پاره کردن برجام را داده ولی تا انجا که میتواند به آنها اسلحه می فروشد و کاسبی میکند .