ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

آمریکا، بریتانیا و فرانسه به تأسیسات نظامی و پژوهشی بشار اسد حمله هوایی کردند

آمریکا، بریتانیا و فرانسه به سه هدف نظامی و پژوهشی در نزدیکی دمشق حمله کردند و دونالد ترامپ روسیه و ایران را محکوم کرد.

دونالد ترامپ، رئیس‎جمهوری آمریکا در یک بیانیه تلویزیونی گفت که حملات نظامی مشترک نیروهای آمریکایی، بریتانیایی و فرانسوی به تسلیحات شیمیایی دولت بشار اسد در سوریه آغاز شده است.

ترامپ ساعت ۲۱ روز جمعه ۱۳ آوریل/ ۲۵ فروردین به وقت واشنگتن دی‌سی اعلام کرد که دستور حمله به پایگاه‌های سلاح‌های شیمیایی بشار اسد در سوریه را صادر کرده و حملات آغاز شده‌اند. او گفت که در این حملات، بریتانیا و فرانسه با دولت ایالات متحده، همکاری خواهند کرد.

این حملات پاسخی به حمله شیمیایی روز ۷ آوریل به شهر دوما در نزدیکی دمشق است که بیش از ۷۰ نفر در آن کشته شدند.

ترامپ در پیام تلوزیونی که مستقیم ازکاخ سفید پخش شد، گفت: "اندکی پیش، دستور دادم که نیروهای مسلح ایالات متحده به اهداف مرتبط با قابلیت‌های سلاح‌های شیمیایی دیکتاتور سوریه بشار اسد، حمله هدفمند کنند."

بریتانیا و فرانسه هردو در این حملات شرکت خواهند کرد درحالی‌که که آلمان اعلام کرده است که در این حملات نقشی نخواهد داشت.

بیانیه ترامپ را بشنوید:

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) April 14, 2018

حمله به پایگاه‌های نظامی و پژوهشی در نزدیکی دمشق

ژنرال جوزف دانفورد، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح ایالات متحده آمریکا، بعد از پیام ترامپ به خبرنگاران گفت که نیروهای دریایی و هوایی آمریکا مستقر در سه کشور به سه هدف در داخل خاک سوریه حمله کرده‌اند. این اهداف شامل یک مرکز تحقیقات سلاح‌های شیمیایی در خارج از دمشق و یک انبار تسلیحاتی در نزدیکی حمص است. دانفورد در ادامه گفت که حملات هوایی به گونه‌ای طراحی شده‌اند که کمترین تلفات در میان غیرنظامیان را به دنبال داشته باشند.

جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا هم حمله به حومه دمشق را تایید کرد و گفت: "فعلا همین یک حمله خواهد بود که فکر می‌کنم پیام محکمی به بشار اسد می‌فرستد و او را برای جلوگیری از رفتارش متقاعد خواهد کرد."

تا کنون گزارشی از تلفات احتمالی این حملات به این سه هدف منتشر نشده است.

خبرگزاری دولتی بشار اسد، SANA، اعلام کرده است که دفاع هوایی این کشور در حال مقابله با "تجاوز آمریکا-فرانسه-بریتانیا" است و تصاویری را هم از این دفاع در سپیده‌دم شنبه ۱۴ آوریل در آسمان دمشق منتشر کرده است.

سازمان دیده‌بان حقوق بشر سوریه، که یک گروه نظارتی مستقر در بریتانیاست، از قول منابعش در داخل خاک سوریه گزارش داده که حملات به چندین پایگاه نظامی و مراکز پژوهشی نظامی بوده است. این سازمان همچنین گفته است که یگان چهارم گارد ریاست جمهوری سوریه یا همان "الحرس الجمهوری" که شامل نیروهای ویژه مستقر در دمشق است هم مورد حمله قرار گرفته است.

یکی از فرماندهان نظامی بشار اسد هم به رویترز گفته است که یکی از اهدافی که مورد حمله قرار گرفته است یک پایگاه هوایی در دماس بوده است.

موضع بریتانیا و فرانسه

درست بعد از ترامپ، نخست‌وزیر بریتانیا، ترزا می‌هم در بیانیه مشارکت کشورش در حملات سوریه را اعلام کرد: "امشب به نیروهای مسلح بریتانیا اجازه دادم که حملات هماهنگ و هدفمند را برای کاهش توانایی‌های رژیم سوریه و جلوگیری از استفاده از سلاح‌های شیمیایی اجرا کنند."

در بیانیه می ‌آمده است که کشورش اطلاعات قابل توجهی در دست دارد که نشان می‌دهد که رژیم بشار اسد مسئول حملات شیمیایی به شهر دوماست.

ترزا می ‌که تحت فشار بود که برای حمله به سوریه از پارلمان بریتانیا اجازه بگیرد در بیانیه‌اش گفته است که تصمیم او بر اساس منافع ملی بریتانیاست: "ما نمی‌توانیم اجازه دهیم که استفاده از سلاح‌های شیمیایی تبدیل به یک هنجار شود."

نخست‌وزیر بریتانیا در بیانیه‌اش سعی کرده است که نشان دهد که این حملات تنها برای کنترل قوای نظامی بشار اسد در استفاده از سلاح‌های شیمیایی است: "این در مورد مداخله در یک جنگ داخلی نیست. در مورد تغییر رژیم هم نیست."

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه هم در بیانیه‌اش به مناسبت این حمله به مانند ترزا می ‌بر محکوم کردن استفاده از سلاح‌های شیمیایی و جلوگیری از قابلیت‌های بشار اسد برای این کار تاکید کرده است: "پاسخ ما محدود به هدف قرار دادن توانایی‌های رژیم سوریه در تولید و استفاده از سلاح‌های شیمیایی است."

ترامپ، روسیه و ایران را محکوم کرد

حملات هوایی تازه ممکن است که ایالات متحده را بیشتر درگیر جنگ پیچیده و چندجانبه در سوریه کند. آن هم در شرایطی که هفته گذشته ترامپ اعلام کرده بود که می‌خواهد حضور نظامی آمریکا در سوریه را کمتر کند.

رئیس‎جمهوری آمریکا در بیانیه جمعه شب گفت که "آمریکا به دنبال حضور نامحدود در سوریه نیست." ایالات متحده حدود ۲۰۰۰ سرباز در شمال سوریه دارد که بیشتر به مبارزان کرد که علیه گروه "دولت اسلامی" (داعش) می‌جنگند، آموزش می‌دهند.

حملات هوایی مشترک آمریکا، فرانسه و بریتانیا همچنین احتمال برخورد با روسیه و ایران را افزایش خواهد داد – دولت‌هایی که در سوریه برای حمایت از اسد حضورنظامی دارند.

ترامپ در بیانیه اعلام حمله روسیه و ایران را مستقیم خطاب قرار داد و حمایت‌های آنها از بشار اسد را محکوم کرد: "از ایران و روسیه می‌پرسم: کدام ملتی‌ست که می‌خواهد با قتل عام مردان، زنان و کودکان بی گناه ارتباط داشته باشد؟"

ترامپ در ادامه گفت: "کشورهای جهان را می‌شود با دوستان آنها قضاوت کرد. هیچ کشوری نمی‌تواند در بلندمدت با حمایت از دولت‌های شرور، ظالم‌های بی‌رحم و دیکتاتور‌های آدم‌کش موفق شود."

در بیانیه‌های ترزا می ‌و مکرون صحبتی از ایران نشده است.

این حملات در حالی صورت می‌گیرد که بازرسان سازمان ملل دیروز به سوریه رسیده‌اند. هدف بازرسان این است که مشخص کنند که آیا در دوما سلاح‌های شیمیایی مورد استفاده قرار گرفته‌اند، یا نه.

این دومین بار است که ایالات متحده برای استفاده از سلاح‌های شیمیایی به دولت بشار اسد حمله هوایی می‌کند. بار نخست در آوریل ۲۰۱۷، ایالات متحده ۵۹ موشک کروز به پایگاه هوایی "الشعیرات" در واکنش به حمله شیمیایی خان شیخون شلیک کرد. در حمله آوریل ۲۰۱۷ آمریکا به نیروهای روسیه خبر حمله را زودتر داده بود. مشخص نیست که آیا در حملات شب جمعه ۱۳ آوریل ۲۰۱۸ هم نیروهای روسیه خبردار بودند یا نه.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • bijan

    این حمله در اصل تحقیر کردن پوتین بود که چند روز پیش آمریکا را تهدید به مقابله کرد . و پیامی بود برای ایران که خیلی امید به حمایت روسیه نداشته باشد .