مکرون پیشنهاد داد: از سرگیری مذاکرات سوریه بدون مشارکت ایران
پیشنهاد رئیس جمهور فرانسه در اجلاس وزرای خارجه اتحادیه اروپا به بحث گذاشته میشود. همزمان بازرسان سازمان منع گسترش سلاحهای شیمیایی در لاهه جلسه دارند.
بعد از اقدام نظامی مشترک ایالات متحده آمریکا، بریتانیا و فرانسه علیه سوریه، امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه خواهان آغاز گفتوگوهایی بین کشورهای غربی با روسیه و ترکیه برای یافتن یک راه حل سیاسی در سوریه شد. در این گفتوگوها برای ایران هیچگونه نقشی در نظر گرفته نشده است.
ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه یکشنبه ۲۵ فروردین/ ۱۵ آوریل از تلاش فرانسه با همکاری بریتانیا و آمریکا برای تهیه پیشنویس قطعنامهای درباره گفتوگوهای صلح سوریه خبر داده است. لودریان گفته است بعد از اقدام نظامی مشترک این سه کشور علیه سوریه، این درک مشترک پدید آمده که اقدامات نظامی علیه اسد میبایست سنجیده و مقطعی باشد. به گفته لودریان، فرانسه به زودی پیشنویس قطعنامهای را به شورای امنیت سازمان ملل تقدیم میکند. در این قطعنامه فرانسه، بریتانیا و آمریکا پیشنهادهای خود را برای راه حل سیاسی در بحران سوریه ارائه میدهند.
در همان حال امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه در گفتوگوهای مختلف با رسانههای فرانسوی پیشنهاد داده که به عنوان میانجی برای آغاز گفتوگوهایی بین کشورهای غربی با روسیه و ترکیه وارد عمل شود. دوشنبه ۲۷ فروردین/۱۶ آوریل وزرای خارجه اتحادیه اروپا در لوکزامبورگ اجلاسی برگزار میکنند. یکی از موضوعاتی که در این اجلاس به بحث گذاشته میشود، پیشنهاد رئیس جمهور فرانسه درباره مذاکرات سیاسی بحران سوریه است.
امانوئل مکرون شامگاه گذشته در یک گفتوگوی تلویزیونی طولانی که به بحران اقتصادی در فرانسه در یکمین سال ریاست جمهوری او اختصاص داشت، به اقدام نظامی مشترک با آمریکا و بریتانیا علیه سوریه هم اشاره کرد. مکرون گفت رئیس جمهور آمریکا را متقاعد کرده که نیروهای نظامی آمریکا را از سوریه خارج نکند. مکرون گفت ترامپ را در گفتوگوهای تلفنی متعددی قانع کرده که عملیات نظامی علیه سوریه محدود باشد.
نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل در گفتوگویی که فاکس نیوز یکشنبه ۲۶ فروردین/ ۱۵ آوریل با او انجام داد، سه شرط را برای خروج نیروهای نظامی آمریکا از سوریه برشمرد: این ضمانت که ارتش سوریه دیگر هرگز از سلاح شیمایی استفاده نکند، از بین رفتن کامل بقایای گروه دولت اسلامی (داعش) و اینکه تکلیف حضور ایران در سوریه هم مشخص شود:
«هدف ما این است که سربازن آمریکایی به وطنشان برگردند، اما تا وقتی که به این سه هدف نرسیدهایم، از سوریه خارج نمیشویم.»
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در گفتوگوی تلفنی با حسن روحانی همتای ایرانی خود هشدار داده که با تکرار اقدام نظامی غرب علیه سوریه، روابط بینالمللی دچار هرج و مرج میشود.
دوشنبه ۱۶ آوریل/ ۲۷ فروردین کارشناسان سازمان منع گسترش سلاحهای شیمیایی که شنبه گذشته به شهر دوما در سوریه سفر کرده بودند شواهد حمله شیمیایی به این شهر را ارائه میدهند و به بحث میگذارند.
اتحادیه عرب در بیانیه پایانی نشست ظهران، حمله شیمیایی ارتش سوریه به غوطه شرقی را محکوم کرده است.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نازلی
این آقا به افتخار دلالی و پا اندازی نیروهای مرتجعی نظیر اردوان نایل گردیده.