ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

تلاش وزرای خارجه اتحادیه اروپا برای یافتن راه حل سیاسی در جنگ سوریه

آلمان اعلام کرده که بدون برکناری اسد و مشارکت روسیه توفیقی حاصل نمی‌شود. دولت اسد صدور مجوز برای بازرسان سازمان منع گسترش سلاح‌های شیمیایی را به تعویق انداخت.

در لوکزامبورگ وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا درباره بحران سوریه، تحریم اقتصادی روسیه و مکمل‌های توافق هسته‌ای با ایران گفت‌وگوهای خود را آغاز کرده‌اند. وزیر خارجه آلمان اعلام کرده که بدون برکناری اسد و بدون مشارکت روسیه، یافتن راه حل سیاسی برای بحران سوریه میسر نیست. هایکو ماس از روسیه خواسته است در این زمینه همکاری سازنده‌ای داشته باشد. برگزاری اجلاسی برای سرمایه‌گذاری در بازسازی سوریه در دستور کار اتحادیه اروپا قرار گرفته است.

تظاهرات گروهی از ولایتمداران در ایران در حمایت از بشار اسد (عکس: آرشیو)

قبل از برگزاری اجلاس وزاری خارجه اتحادیه اروپا در لوکزامبورگ، امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه در گفت‌وگوهای مختلف با رسانه‌های فرانسوی پیشنهاد داده بود که به عنوان میانجی برای آغاز گفت‌وگوهایی بین کشورهای غربی با روسیه و ترکیه وارد عمل شود. بعد از اقدام نظامی مشترک ایالات متحده آمریکا، بریتانیا و فرانسه علیه سوریه،  مکرون خواهان آغاز گفت‌وگوهایی بین کشورهای غربی با روسیه و ترکیه برای یافتن یک راه حل سیاسی در سوریه شده. در این گفت‌وگوها برای ایران هیچگونه نقشی در نظر گرفته نشده است.

فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هنگام برگزاری اجلاس لوکزامبورگ اعلام کرد که مذاکرات صلح سوریه به مشوق تازه‌ای نیاز دارد. به همین جهت اتحادیه اروپا در نظر دارد اواسط هفته جاری اجلاس ویژه‌ای با دعوت از ۷۰ کشور جهان برگزار کند. در این اجلاس بازسازی سوریه به بحث گذاشته می‌شود.

نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل در گفت‌وگویی که فاکس نیوز یکشنبه ۲۶ فروردین/ ۱۵ آوریل با او انجام داد، سه شرط را برای خروج نیروهای نظامی آمریکا از سوریه برشمرد: این ضمانت که ارتش سوریه دیگر هرگز از سلاح شیمایی استفاده نکند، از بین رفتن کامل بقایای گروه دولت اسلامی (داعش) و اینکه تکلیف حضور ایران در سوریه هم مشخص شود. هیلی همچنین اعلام کرده است که آمریکا، روسیه را به دلیل حمایتش از بشار اسد تحریم خواهد کرد.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در گفت‌وگوی تلفنی با حسن روحانی همتای ایرانی خود هشدار داده که با تکرار اقدام نظامی غرب علیه سوریه، روابط بین‌المللی دچار هرج و مرج می‌شود.

تحقیق درباره حمله شیمیایی به دوما

در این میان سفارت بریتانیا در هلند اعلام کرده که بازرسان سازمان منع سلاح‌های شیمیایی که برای بررسی حمله شیمیایی به دوما به غوطه شرقی اعزام شده‌اند، تاکنون مجوز ورود به دوما را از حکومت اسد دریافت نکرده‌اند. به گزارش خبرگزاری سانا، این کارشناسان با نمایندگانی از دولت سوریه، از جمله با فیصل مقداد، وزیر خارجه این کشور در حال مذاکره‌اند.

وزارت خارجه روسیه اعلام کرده که در اثر حمله موشکی شنبه گذشته آمریکا، بریتانیا و فرانسه به دمشق، صدور مجوز برای بازرسان سازمان منع سلاح‌های شیمیایی به تعویق افتاده است. نماینده بریتانیا در سازمان منع گسترش سلاح‌های شیمیایی، دولت اسد را به وقت‌کشی و کارشکنی متهم کرده. پتر ویلسون در اجلاس فوق‌العاده این سازمان که دوشنبه ۱۶ آوریل در لاهه برگزار شد ارتش سوریه را متهم کرد که در مجموع از سال ۲۰۱۴ تاکنون ۳۹۰ بار مناطقی در سوریه را هدف حملات شیمیایی قرار داده است. نماینده آمریکا در سازمان منع سلاح‌های شیمیایی احتمال داد که دولت اسد تلاش دارد شواهد حمله شیمیایی به دوما را از میان بردارد. نماینده روسیه اما این اتهامات را رد کرد.

در همان حال به گزارش خبرگزاری رویترز گزارش داده که تخلیه غوطه شرقی از شورشیان مسلح و ساکنان این منطقه که از پذیرش حاکمیت اسد خودداری می‌کنند ادامه دارد.

بوریس جانسون، وزیر خارجه بریتانیا نیز در اجلاس وزرای خارجه اتحادیه اروپا شرکت دارد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.