اعلام آمادگی روسیه برای از سرگیری گفتوگوها با غرب
کرملین اظهار امیدواری کرده که ارتباط با کاخ سفید مجدداً برقرار شود. وزیر خارجه روسیه گفته است با مسدود شدن راههای ارتباط شرایط خطرناکی پیش میآید.
بعد از اقدام نظامی آمریکا، بریتانیا و فرانسه علیه سوریه، مسکو همچنان آماده مذاکره با غرب است. سخنگوی کرملین اعلام کرد که مسکو امیدوار است با وجود آسیبهایی که واشنگتن به روابط فیمابین وارد کرده، مجدداً ارتباط با کاخ سفید برقرار شود. دیمیتری پسکوف، اما در همان حال به این نکته هم اشاره کرد که در وهله نخست ایالات متحده آمریکا میبایست در بحران سوریه با از میان برداشتن مشکلات داخلی خود به راهبرد مشخصی دست پیدا کند.
کاخ سفید چهارشنبه ۴ آوریل/ ۱۵ فروردین با انتشار بیانیهای اعلام کرده بود که حضور نظامی آمریکا در سوریه به پایان میرسد. در همان حال کاخ سفید یادآوری کرده بود که ایالات متحده آمریکا و متحدانش نسبت به انهدام کامل بقایای گروه دولت اسلامی (داعش) در سوریه متعهدند. اما بعد از اقدام نظامی علیه سوریه، نیکی هیلی، نماینده این کشور در سازمان ملل یکشنبه ۲۶ فروردین/ ۱۵ آوریل در گفتوگو با فاکسنیوز سه شرط را برای خروج نیروهای نظامی آمریکا از سوریه برشمرد: این ضمانت که ارتش سوریه دیگر هرگز از سلاح شیمایی استفاده نکند، از بین رفتن کامل بقایای گروه دولت اسلامی (داعش) و اینکه تکلیف حضور ایران در سوریه هم مشخص شود. پسکوف تلویحاً آمریکا را به سردرگمی در بحران سوریه متهم کرده است.
در همان حال سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه با انتقاد از سیاستهای غرب در قبال روسیه گفته که منطق غرب در این بحران «عجیب» است: چه در ماجرای سرگئی اسکریپال، جاسوس دوجانبه روس و چه در حمله شیمیایی به دوما. به گفته لاوروف در هر دو این پروندهها، ابتدا غرب روسیه را محکوم کرد و سپس در صدد اثبات ادعاهای خود برآمد. لاوروف در گفتوگو با بیبی سی جهانی گفته است:
«روسیه آخرین ذره اعتماد به غرب را از دست میدهد. راههای ارتباط را بستهاند و شرایط خطرناکی را ایجاد کردهاند.»
وزیر خارجه روسیه اما در همان حال گفته است که همه مجراهای دیپلماتیک مسدود نشده و مقامات نظامی ارشد روسیه و آمریکا در بحران سوریه با یکدیگر همچنان در ارتباطاند و به همین سبب احتمال درگیری نظامی مستقیم عملاً وجود ندارد.
وزاری خارجه کشورهای اتحادیه اروپا در اجلاسی که دوشنبه ۱۶ آوریل/ ۲۷ فروردین در لوکزامبورگ برگزار شد، یکصدا از اقدام نظامی آمریکا، بریتانیا و فرانسه علیه سوریه دفاع کردند. آنها اما خواهان از سرگیری مذاکرات صلح زیر نظر سازمان ملل متحد شدند.
فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هنگام برگزاری اجلاس لوکزامبورگ اعلام کرد که مذاکرات صلح سوریه به مشوق تازهای نیاز دارد. به همین جهت اتحادیه اروپا در نظر دارد اواسط هفته جاری اجلاس ویژهای با دعوت از ۷۰ کشور جهان برگزار کند. در این اجلاس بازسازی سوریه به بحث گذاشته میشود.
امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه نیز خواهان آغاز گفتوگوهایی بین کشورهای غربی با روسیه و ترکیه برای یافتن یک راه حل سیاسی در سوریه شده است. در این گفتوگوها برای ایران هیچگونه نقشی در نظر گرفته نشده. اتحادیه عرب هم در بیانیه پایانی اجلاس ظهران بر ضرورت از سرگیری گفتوگوهای صلح زیر نظر سازمان ملل تأکید کرده است.
در این میان سفارت بریتانیا در هلند اعلام کرده که بازرسان سازمان منع سلاحهای شیمیایی که برای بررسی حمله شیمیایی به دوما به غوطه شرقی اعزام شدهاند، تاکنون مجوز ورود به دوما را از حکومت اسد دریافت نکردهاند. وزارت خارجه روسیه اعلام کرده که در اثر حمله موشکی شنبه گذشته آمریکا، بریتانیا و فرانسه به دمشق، صدور مجوز برای بازرسان سازمان منع سلاحهای شیمیایی به تعویق افتاده است.
بیشتر بخوانید:
نظرها
م.نظامی
من نمی دانم مزدورهای ج اسلامی ایران با حکومت لائیک اسد چه ارتباطی می تونه داشته باشه در حالی که شواهد نشون میده زیر جلکی داشتن به داعش کمک می کردن. این خبرسازی های رسانه های حکومتی ایران و غربه که ج اسلامی را ضد داعش و در کنار روسیه که ضد تروریسیم داره عمل می کنه قرار میدن. فدراسیون روسیه هیچ گونه منافعی در ارتباط با جمهوری اسلامی نداره. چطور همه حکومت های خاورمیانه نوچه و مزدور غربن این آخوندای پیزی افندی نیستن. اینا اسب تروان و 40 ساله بصورت رسانه ای مخالف غرب خودشون رو نشون میدن اما در اصل تفال های ساخته و پرداخته غربن که سال 57 توی ایران عزیز تخلیه شدن.