ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

حمایت جی ۷ از اقدام نظامی علیه سوریه

هفت کشور صنعتی جهان با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده‌اند که حمله به سوریه برای جلوگیری از حملات شیمیایی ضروری بوده. بازرسان به زودی تحقیقات خود را آغاز می‌کنند.

هفت کشور صنعتی جهان (گروه هفت/ جی ۷) با انتشار بیانیه‌ای از اقدام نظامی ایالات متحده آمریکا، بریتانیا و فرانسه در شنبه گذشته در پاسخ به حمله شیمیایی به دوما در غوطه شرقی استقبال کردند.

دوما، غوطه شرقی، سوریه، ۱۶ آوریل/ ۲۷ فروردین
دوما، غوطه شرقی، سوریه، ۱۶ آوریل/ ۲۷ فروردین

نخستین بار امدادگران کلاه‌سفید سوریه شامگاه شنبه ۷ آوریل / ۱۸ فروردین گزارش داده بودند که در اثر حمله شیمیایی به اطراف شهر دوما دست‌کم ۶۰ غیرنظامی جان باخته و بیش از ۱۰۰۰ نفر زخمی شده‌اند. با انتشار این گزارش‌ها بحران سوریه وارد مرحله تازه‌ای شد. روسیه و سوریه و ایران حمله شیمایی به دوما را صحنه‌سازی جلوه داده‌اند. اما ایالات متحده، فرانسه و بریتانیا می‌گویند دلایل و اسناد کافی وجود دارد که حملات توسط حکومت اسد انجام شده و به همین دلیل نیز شنبه گذشته به چند مرکز که گفته می‌شود مراکز تحقیقاتی و توسعه جنگ‌افزار شیمیایی هستند، حمله متقابل کردند. سران هفت کشور صنعتی جهان (آلمان، فرانسه، ایتالیا، ژاپن، بریتانیا، ایالات متحده آمریکا و کانادا) با انتشار بیانیه مشترکی از این اقدام نظامی حمایت کرده‌اند:

«هدف از این اقدام نظامی کاهش توانایی حکومت اسد در تولید سلاح‌های شیمیایی و پیشگیری از وقوع حملات مشابه با سلاح شیمیایی در آینده بود. این اقدام نظامی محدود و در تناسب با تهدیدات بود و انجام آن ضرورت داشت.»

گروهی از بازرسان سازمان منع سلاح‌های شیمیایی که برای بررسی حمله شیمیایی به دوما به سوریه اعزام شده‌اند روز گذشته در دمشق در انتظار صدور مجوز برای ورود به دوما در غوطه شرقی و آغاز تحقیقات خود ماندند.  سفیر روسیه در هلند صبح سه‌شنبه ۱۷ آوریل/ ۲۸ فروردین اعلام کرد که دولت اسد مجوز ورود بازرسان به دوما را صادر کرده و آن‌ها می‌توانند از چهارشنبه ۱۸ آوریل تحقیقات خود را آغاز کنند:

«بازرسان سازمان منع گسترش سلاح‌های شییمایی روز سه‌شنبه به طرف دوما حرکت می‌کنند. انتظار می‌رود که چهارشنبه آن‌ها کار خود را آغاز کنند.»

روز گذشته نماینده بریتانیا در سازمان منع سلاح‌های شیمیایی، دولت اسد را به وقت‌کشی و کارشکنی متهم کرده بود. پتر ویلسون در اجلاس فوق‌العاده این سازمان که دوشنبه ۱۶ آوریل در لاهه برگزار شد ارتش سوریه را متهم کرد که در مجموع از سال ۲۰۱۴ تاکنون ۳۹۰ بار مناطقی در سوریه را هدف حملات شیمیایی قرار داده است. کنث وارد، نماینده آمریکا در سازمان منع  سلاح‌های شیمیایی احتمال داد که دولت اسد تلاش دارد شواهد حمله شیمیایی به دوما را از میان بردارد.

سپس هیتر نوئرت سخنگوی کاخ سفید با انتشار پیامی در توئیتر روسیه را متهم کرد که با عرضه اطلاعات غلط سعی دارد بازرسان سازمان منع سلاح‌های شیمایی را گمراه کند و مانع از دسترسی آن‌ها به محل حمله شیمیایی در دوما شود.

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه اما در گفت‌وگویی که روز گذشته شبکه بی بی سی جهانی با او انجام داد، اطمینان داد که روسیه مانعی برای انجام تحقیقات در غوطه شرقی به وجود نمی‌آورد.

لاوروف در این گفت‌وگو با انتقاد از سیاست‌های غرب در قبال روسیه گفت که منطق غرب در این بحران «عجیب» است: چه در ماجرای سرگئی اسکریپال، جاسوس دوجانبه روس و چه در حمله شیمیایی به دوما. به گفته لاوروف در هر دو این پرونده‌ها، ابتدا غرب روسیه را محکوم کرد و سپس در صدد اثبات ادعاهای خود برآمد. لاوروف در گفت‌وگو با بی‌بی سی جهانی گفت:

«روسیه آخرین ذره اعتماد به غرب را از دست می‌دهد. راه‌های ارتباط را بسته‌اند و شرایط خطرناکی را ایجاد کرده‌اند.»

وزیر خارجه روسیه اما در همان حال گفت که همه مجراهای دیپلماتیک مسدود نشده و مقامات نظامی ارشد روسیه و آمریکا در بحران سوریه با یکدیگر همچنان در ارتباط‌اند و به همین سبب احتمال درگیری نظامی مستقیم عملاً وجود ندارد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • کارو

    اول حملۀ موشکی می کنند، بعد تحقیقات را انجام میدهند!! کدام پژوهشگر و مأمور تحقیق است که جرأت داشته باشد بگوید آنجا نشانی از مواد شیمیایی نبوده؟ نتیجۀ این «تحقیق» از اکنون معلوم است! چرا زمانی که گروه های تروریستی عضو ارتش موسوم به آزاد با حمایت رژیم ترکیه در عفرین علیه کردها از گار شیمیایی استفاده کرد تمام این محققین و دولتمردان و گروه 7 و 8 و 9 و 10 خفه شده بودند؟ و هیچ موضعی نمی گرفتند؟ و امروز دبیر کل ناتو صراحتاً از تجاوز ترکیه به عفرین تشکر هم کرده و آن را «یک عملیات نظامی شفاف» میخواند!؟!؟ ننگ بر «جامعۀ جهانی» و آبروی بر باد رفتۀ دموکراسی و حقوق بشر.