#اعتراضات – از میان آنها: اعتصاب در ۴ شهر کردستان
مردم مریوان و سقز نیز به اعتصاب شهرهای مرزی کردستان پیوستند. اعتراضات مردم کازرون به خشونت کشیده شد و مردم شهرستان سامان هم به معترضان حقآبه پیوستند.
این مجموعه دربرگیرنده خبرهای اعتراضاتی است که روز ۲۸ فروردین ۱۳۹۷ صورت گرفته یا در این روز خبرهای آنها منتشر شدهاند. مجموعه ممکن است با اطلاعات جدید بروز شود.
گسترش اعتصاب در کردستان
در سومین روز اعتصاب در شهرهای مرزی کردستان که در اعتراض به مسدود شدن مسیر تردد کولبران، محدود کردن بازارچههای مرزی و افزایش تعرفە گمرکی آغاز شده است مردم مریوان و سقز نیز به اعتراضات پیوستند.
اعتصاب در جوانرود و بانه از ۲۶ فروردین آغاز شده است. امروز شهر سقز به حال تعطیل درآمد و معترضان در میدان آزادی این شهر تجمع کردند. در مریوان معترضان با پهن کردن سفره خالی، اعتراض خود را به کسادی کسب و کار و بیکاری فراگیر ابراز کردند.
مصوبه دولت درباره پایان دادن به کولبری و محدود کردن بازارچههای مرزی به بیکاری جوانان و رکود کار بازارچههای مرزی و کاسبان دامن زده و در غیاب مشاغل جایگزین اکثریت ساکنان مناطق مرزی را با مشکلات معیشتی روبرو کرده است.
به گفته عثمان مروتی، رئیس اتاق اصناف بانه کاسبان قادر به جبران افزایش تعرفههای گمرکی و کرایه مغازهها نیستند و هزینه ورود کالاها در پی بسته شدن گذرگاههای مرزی چند برابر شده است. بازاچه بانه از بازارچههای مهم مرز غربی ایران با رکود کامل روبروست.
رئیس اتاق اصناف بانه کاسبان گفته در پی اعتصاب کاسبان سه روز است که حتی یک مغازه در بانه باز نیست و مسافران این شهر با دست خالی بازمیگردند. معترضان مغازهها را تعطیل و مقابل فرمانداری تجمع کرده بودند.
عثمان مروتی از مسئولان خواسته با رسیدگی سریع به مشکلات معترضان، به این وضعیت پایان دهند.
[video width="520" height="300" mp4="https://www.radiozamaneh.info/u/wp-content/uploads/2018/04/28-farwardin-Marivan.mp4"][/video]
ادامه تظاهرات در کازرون
اعتراضات مردم کازرون به طرح تفکیک بخشهایی از این شهرستان سهشنبه ۲۸ فروردین نیز ادامه یافت. هزاران تن از مردم مقابل فرمانداری گردآمدند و در شهر راهپیمایی کردند. آنها شعار میدادند: توپ، تانک، فشفشه دیگر اثر ندارد.
[video width="520" height="300" mp4="https://www.radiozamaneh.info/u/wp-content/uploads/2018/04/توپ_تانک_فشفشه_دیگر_اثر_ندارد_تظاهرات-2.mp4"][/video]
تصاویری از حمله نیروهای انتظامی و گارد ویژه به معترضان منتشر شده است. معترضان در واکنش به حمله نیروهای انتظامی شعار میدادند: بی شرف، بیشرف.
چهارمین روز تجمع دانشجویان تربیت مدرس
تجمع و راهپیمایی اعتراضی دانشجویان تربیت مدرس سهشنبه ۲۸ فروردین برای چهارمین روز ادامه یافت.
دانشجویان به عدم شفافیت در هزینهکرد بودجه دانشگاه، اعمال فشار مسئولان بر فعالان و شورای صنفی دانشجویان و بیتوجهی به مطالبات رفاهی دانشجویان معترضند و خواستار استعفای محمد رضا اصلاحچی معاون دانشجویی تربیت مدرس هستند.
دانشجویان در تجمع امروز در طعنه به ۱۰ سال تصدی اصلاحچی بر پست معاونت دانشجویی دانشگاه شعار میدادند:
- صندلی حیا کن، معاون رو رها کن
دانشجویان که بنرهایی حاوی مطالباتشان در دست داشتند مقابل درب ساختمان ریاست دانشگاه تجمع کردند و سپس اعتراض خود را به بیرون از محوطه دانشگاه کشاندند.
برخی شعارهای امروز دانشجویان:
- دانشجو بر پا خیر، فریاد آر، بغض فروخورده را
[video width="520" height="300" mp4="https://www.radiozamaneh.info/u/wp-content/uploads/2018/04/۲۸-فروردین-دانشگاه-تربیت-مدرس.mp4"][/video]
یکی از موارد اعتراض دانشجویان تصمیم مدیریت به بستن خوابگاه دانشجویی فردوسی است. امروز خبرگزاری مهر به نقل از محمد تقی احمدی رئیس دانشگاه تربیت مدرس نوشت مدیریت دانشگاه قصد دارد با تخلیه خوابگاههای استیجاری آنها را با خوابگاههایی جایگزین کند که در تملک دانشگاه هستند.
او اعتراضات دانشجویان را به «تلاش برخی افراد خاص» نسبت داد که به گفته او قصد دارند محیط دانشگاه را متشنج کنند.
دانشجویان در چهارمین روز اعتراض خود با صدور قطعنامهای تأکید کردند اعتراض به وضع موجود دانشگاه را حق خود میدانند و تا حذف رویهها و سیاستگذاریهای فعلی به اعتراض ادامه خواهند داد.
دانشجویان در بیانیه خود از مدیریت دانشگاه خواستهاند به جای تهدید دانشجویان و فراخواندن آنها به کمیته انضباطی و تلاش برای ایجاد اختلاف در میان دانشجویان، شیوههای مدیریت خود را اصلاح کنند و به مطالبات دانشجویان پاسخ گویند.
تجمع سپردهگذاران موسسات مالی در تهران و اهواز
اعتراض و تجمع سپردهگذاران موسسات مالی به از بین رفتن سپردههایشان سه شنبه ۲۸ فروردین ادامه یافت. سپردهگذاران موسسه اعتباری توسعه البرز در تهران مقابل بانک مرکزی تجمع کردند و سپردهگذاران آرمان وحدت اهواز مقابل شعبه شریعتی موسسه اعتباری ملل گردآمدند.
در هر دو تجمع در تهران و اهواز معترضان شعارهایی علیه بانک مرکزی و ولیالله سیف رئیس کل آن سر دادند.
شورای پول و اعتبار سال گذشته مؤسسه آرمان وحدت را منحل کرد. طبق مصوبه بانک مرکزی مدیریت داراییها و بدهیهای آرمان وحدت به موسسه اعتباری ملل منتقل شده اما این موسسه از بازپرداخت سپردهها به سپردهگذاران خودداری کرده است.
معترضان گفتهاند یک سال از تصمیم بانک مرکزی میگذرد اما کسی به فکر ما نیست.
برخی شعارهای امروز در تجمع سپردهگذاران مؤسسه آرمان وحدت اهواز:
[video width="640" height="360" mp4="https://www.radiozamaneh.info/u/wp-content/uploads/2018/04/۲۸-فروردین-آرمان-وحت-اهواز.mp4"][/video]
سپردهگذاران موسسه اعتباری توسعه البرز نیز که به بیعملی بانک مرکزی در بازپس گیری سپردههایشان معترضند در تجمع امروز مقابل بانک مرکزی شعار میدادند:
[video width="520" height="300" mp4="https://www.radiozamaneh.info/u/wp-content/uploads/2018/04/۲۸-فروردن-مقابل-بانک-مرکزی.mp4"][/video]
تجمع در شهرستان سامان در اعتراض به طرحهای انتقال آب
سهشنبه ۲۸ فروردین گروهی از کشاورزان و اهالی شهرستان سامان واقع در چهار محال و بختیاری با برپایی یک تجمع به طرحهای انتقال آب اعتراض کردند.
استان چهارمحال و بختیاری سرچشمه دو حوضه اصلی زاینده رود و کارون است اما به گفته معترضان ۲۳۷ میلیون متر مکعب سهم آب استان پاسخگوی نیازهای آن نیست. کاهش بارندگی و خشک شدن چشمهها و چاهها کار کشاورزی و باغداری در این منطقه را دشوراتر کرده است.
معترضان شعار میدادند «اینجا چارمحاله؛ بردن آب محاله» و بر وحدت خود مستقل از قومیت خود تاکید کردند:
«ما ترک، لُر، شهر کردی همه برادریم و اتحاد داریم. از مسئولان خواهشمندیم به مردمشان رسیدگی کنند.»
معترضان اعلام کردند تا رسیدن به مطالباتشان به اعتراض ادامه خواهند داد.
لطفالله شیخ نماینده چهار محال و بختیاری اخیرا به طرحهای انتقال آب دولت انتقاد کرده و نسبت به بحرانهای اجتماعی ناشی از ادامه بیآبی در این هشدار داده است.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.