ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

حمله انتحاری داعش به کابل و آینده نامعلوم انتخابات افغانستان

حضور اندک مردم در مراکز ثبت‌نام برای شرکت در انتخابات پارلمانی افغانستان دولت را نگران کرده. یکی از دلایل هراس، حمله جهادی‌ها است؛ مثل حمله‌ یکشنبه در غرب کابل.

گروه «دولت اسلامی» (داعش) به یک مرکز توزیع شناسنامه (تذکره) به واجدان شرایط رأی‌دهی در غرب کابل حمله کرد و ده‌ها تن را کشت و مجروح کرد. پیش از آن عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی حکومت افغانستان نسبت به شکست روند انتخابات به دلیل حضور اندک مردم در مراکز ثبت‌نام و توزیع شناسنامه هشدار داده بود.

محل حمله به یک مرکز توزیع شناسنامه در غرب کابل ـ منبع: afp

یک مهاجم انتحاری عضو داعش یکشنبه دوم اردیبهشت (ثور) خود را در یک مرکز ثبت‌نام و توزیع شناسنامه به واجدان شرایط رأی‌دهی در غرب کابل منفجر کرد.

انفجار این مرکز که در محله «قلعه‌ناظر» پایتخت افغانستان واقع است، دست‌کم ۳۱ کشته و ۵۴ زخمی برجای گذاشت. زنان و کودکان نیز هنگام انفجار در این محل صف کشیده‌بودند.

اغلب ساکنان محله وقوع این حمله در غرب کابل را اقلیت هزاره تشکیل می‌دهند و داعش چندین‌بار مسئولیت حملات خونبار به این منطقه را برعهده گرفته.

این انفجار پس از چندین هفته آرامش در کابل رخ داد. پایتخت افغانستان در ماه‌های اخیر هدف حملات شدت‌گرفته طالبان و داعش قرار داشته.

    آینده نامعلوم انتخابات پارلمانی

    مراکز ثبت‌نام و توزیع شناسنامه (تذکره) بخشی از روند آماده‌سازی برای اجرای انتخابات پارلمانی افغانستان در سال جاری است.

    حمله یکشنبه داعش به یک مرکز ثبت‌نام برای انتخابات، این پروژه سیاسی مهم اشرف غنی، رئیس‌جمهوری افغانستان را با خطرات بیشتری روبرو کرده است. متحدان بین‌المللی غنی، از جمله ایالات متحده او را برای برگزاری انتخابات پارلمانی و شورایی در سال جاری تحت فشار گذاشته‌اند. انتخابات ریاست‌جمهوری افغانستان ۲۰۱۹ برگزار می‌شود.

    حدود سه هفته پیش رئیس کمیسیون انتخابات افغانستان، برگزاری انتخابات پارلمانی و انتخابات شورهای ولایتی در این کشور را یک بار دیگر به تعویق انداخت، اما در همان حال وعده‌ داد که این دو انتخابات مهر / اکتبر سال جاری پس از حدود سه سال تأخیر برگزار می‌شود.

    کارت‌های رأی‌گیری که پیش از این برای شهروندان افغان صادر شده دیگر اعتبار ندارد و آنها باید برای شرکت در انتخابات تذکره دریافت کنند. این تمهید برای جلوگیری از تقلب در انتخابات پیش‌بینی شده است.

    هرچند روزنامه هشت صبح از ایستادن شمار زیادی از مردم در صف مرکز توزیع تذکره قلعه‌ناظر هنگام انفجار خبر داده بود، اما حضور اندک مردم در این مراکز ثبت‌نام پیش از آن سیاستمداران افغان را نگران کرده بود.

    بر اساس آمار کمیسیون مستقل انتخابات، تنها ۱۸۹ هزار تن در هفته نخست از آغاز روند ثبت‌نام در ۱۲۹۱ مرکز حضور یافته‌اند.

    به گفته رئیس کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان، شمار واجدان شرایط رأی‌‌دادن در افغانستان بیش از ۱۷ میلیون تن است و ۳۹ درصد از آنان را زنان تشکیل می‌دهند.

    در پی نگرانی‌ها از استقبال اندک مردم، شنبه شورای وزیران دولت افغانستان نشستی اضطراری برگزار کرد. به گزارش روزنامه «هشت صبح» کابل، عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی حکومت افغانستان یک روز پیش از حمله داعش در این نشست هشدار داده بود که «در صورت شکست روند ثبت نام رای‌دهندگان، وضعیت سیاسی با چالش روبه‌رو خواهد شد.»

    عبدالله از شهروندان افغان خواست که برای شرکت در انتخابات در مراکز ثبت‌نام حاضر شوند.

    او حضور اندک مردم در مراکز ثبت‌نام را حاصل کم‌کاری حکومت و کمیسیون انتخابات در اطلاع‌رسانی نسبت به روند ثبت‌نام دانست و مدعی شد که بیشتر مردم از ضرورت داشتن تذکره‌های کاغذی برای شرکت در انتخابات پارلمانی و شوراهای ولسوالی‌ها مطلع نیستند.

      معضل امنیت

      اما فقدان اطلاع‌رسانی تنها مشکل نیست. نبود امنیت که با حمله داعش به مرکز ثبت‌نام در غرب کابل آشکارتر شد،‌ یکی دیگر از مشکلات است. حمیرا ایوبی، یک نماینده پارلمان به هشت صبح گفته که «هیچ‌کس حاضر نیست که به محلات رای‌دهی رفته، ثبت نام کند، به خاطر تهدید طالب.» به باور او، توزیع تذکره‌های الکترونیکی به جای تذکره‌های کاغذی می‌توانست این مشکل را برطرف کند.

      طالبان افغانستان در ۷۰ درصد این کشور فعالیت علنی دارند و هنوز از مذاکرات صلح با دولت مرکزی سر باز می‌زنند.

      توزیع کارت‌های شناسایی الکترونیکی یکی از برنامه‌های کمیسیون مستقل انتخابات بود اما شکست خورد و متوقف شد.

      روند ثبت‌نام قرار است تا ۲۳ اردیبهشت در مراکز ولایت‌ها، از ۲۵ اردیبهشت تا هفتم خرداد (جوزا) در مراکز ولسوالی‌ها، و از ۹ خرداد تا ۲۲ همان ماه در روستاهای افغانستان ادامه پیدا کند.

      یکشنبه یک بمب جاده‌ای در کنار مرکز ثبت‌نام انتخاباتی دیگری در شهر پل خمری نیز منفجر شد و شش عضو یک خانواده را از پای درآورد و سه عضو دیگر آن را مجروح کرد.

      در همین زمینه

      این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

      آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

      .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

      توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

      نظر بدهید

      در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

      نظرها

      • شهریار نفیسی از تهران

        اینها همه از بیداری اسلامی روحانیون شیعه مداحها و در راس آنها خمینی و خامنه ای و رفسنجانی و همه جنایتکار بوده و هستند. اگر چه اسلام در بطن خود ضد نبات و حیات و انسان است و قتل عامها و رساندن ایران به این خشکسالی نمونه بارز آن و قتل دلسوزانی چون کاووس سید امامی این آدم درستکار و صالح که من شخصا می شناختمش بوده و هست. اما با همه خشونت ذاتی اسلام این روحانیت شیعه در ایران بوده و هست که آتش جنگ شیعه و سنی را براه انداخت. عمر کشانها و عمرعمرو هوهو، سگ پدرو هوهو را من از کودکی به یاد دارم. شخص رهبر انقلاب را خود من در جشنهایی این چنینی در خیابان خراسان و مسجد لرزاده در کودکی دیده ام. من فکر می کنم که اگر اتفاقی در ایران بیفتد که این حکومت اسلامی برچیده شود حتما این جنگها خاتمه پیدا خواهد کرد. کسانیکه اینرا قبول ندارند باید اولا بگویند چرا پیش از انقلاب اسلامی ایران، منطقه و جهان این چنین نبوده و دیگر اینکه فحاشی های روحانیون و مداحان شیعه بر علیه سنی ها و شخص عمر و ابوبکر و عثمان برای چه منظوری ست. ایرانیان باید بدانند که به خاطر انقلابی که کردند و به خاطر تحمل این همه جنایتکار در ایران بر قدرت در تمامی این کشتارها مسئولیتی عظیم بردوش دارند. ایران بلرز